Stellaris MAC, PC

A Paradox új, űrben játszódó stratégiai játéka.

Lemondott a Paradox Interactive vezérigazgatója

Három év után elhagyja a cégvezetői posztját Ebba Ljungerud, a Paradox Interactive vezérigazgatója. A svéd játékkiadó élére a vállalat korábbi CEO-ja, Frederik Wester tér vissza.

Digitális lesz az idei PDXCON

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Paradox Interactive nagyszabású rajongói eseménye, a PDXCON, idén azonban digitális formában pótolja azt a kiadó. Ezt a hétvégi PDX Insiderben jelentették be a srácok.

Galaxisokat pusztíthatunk a Stellaris DLC-jében

Nagyobb kitérőt tesz a sötét oldal felé a Paradox űrbéli 4X-játéka, a Stellaris. A Nemesis névre keresztelt expanzióban bolygó- vagy éppen galaxispusztító fegyverekre tehetünk szert, így rettegésben tartva az ellenfeleinket.

Kimagasló évet zárt a Paradox Interactive

A leginkább a hihetetlenül összetett stratégiai játékairól ismert Paradox Interactive rekordméretű játékosbázissal zárta 2019-et. A kiemelkedő érdeklődés a játékaik iránt a bevételeiken is meglátszik.

PDXCON: A Paradox bejelentései egy helyen

A hétvégén tartják Berlinben az idei PDXCON-t, a Paradox házi rendezvényét, ahová természetesen számos bejelentéssel készült a cég. Bemutatkozott a Crusader Kings III és a Surviving Mars utódja is.

GC 2019: Ütős címekkel bővül az Xbox Game Pass

A Microsoft az Inside Xbox gamescomos különkiadásában leplezte le, hogy milyen játékokkal bővül majd az Xbox Game Pass felhozatala a hónap hátralévő részében. Kellemes kínálatnak örülhetnek az előfizetők!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Június első hete a fantasy-rajongóknak kedvez majd, hiszen érkezik a Warhammer: Chaosbane és a The Elder Scrolls Online legújabb expanziója is. Ezek mellett érdemes lesz ránézni az új X-Men-filmre is a moziban.

Stellaris - ilyen az irányítás konzolon

Konzolokon mind a mai napig rendkívüli módon ritkaságszámba mennek a stratégiai játékok, éppen ezért is olyan izgalmas, hogy a Paradox Interactive alkotása ellátogat a Sony és a Microsoft gépére.

Stellaris - megvan a konzolos verzió dátuma

Nincs egyszerű dolga annak, akik egy 4X-játékot akar konzolra ültetni, nem véletlen, hogy a PC-n meghonosult műfaj egyetlen tagja sem jelent meg a jelenlegi konzolgeneráció gépein. Februártól más lesz a helyzet.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Alaposan meghúzzák a kiadók és fejlesztők a hónap végét, a következő napokban minden platformon számíthatunk játékmegjelenésre. Természetesen most is összeszedtük egy szép listába a hét termését!