Lemondott a Paradox Interactive vezérigazgatója

  • Írta: szlav
  • 2021. szeptember 2.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Három év után elhagyja a cégvezetői posztját Ebba Ljungerud, a Paradox Interactive vezérigazgatója. A svéd játékkiadó élére a vállalat korábbi CEO-ja, Frederik Wester tér vissza.

Komoly váltások elé néz a Paradox vezetősége: a vállalat marketingigazgatója, Daniel Goldberg augusztus 25-én jelentette be, hogy elhagyja a svéd csapatot, rá egy hétre pedig a vezérigazgató is távozik a játékkiadó éléről. Ebba Ljungerud 2018-ban vette át a stratégiai játékairól elhíresült cég vezetését, a CEO lemondását közlő nyilatkozat szerint azonban Ljungerud elképzelései összeférhetetlennek bizonyultak a vállalati stratégiával. Ennek eredményeként átadja a helyét a Paradox korábbi CEO-jának, Fredrik Westernek - annak az úriembernek, akinek a helyét három évvel ezelőtt éppen ő töltötte be.

Az eddigi hivatalos információk alapján nehéz lenne megítélni azt, hogy mik lehettek azok a bizonyos nézeteltérések, amelyek okot adtak a vezérigazgató távozására, annyit azonban megtudhattunk Håkan Sjunnessontól, az igazgatóság alelnökétől, hogy Ljungerud remek munkát végzett az elmúlt évek során. A vezetősége alatt jelentősen megnőtt a Paradox-játékok felhasználóbázisa, a vállalat több sikeres stúdiót is bekebelezett, ráadásul Ljungerud felügyelete alatt jelentették be a Victoria 3-at is.

Érdemes persze megemlékezni a Paradox szárnyai alatt készülő játékok zökkenőiről is: a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 fejlesztése egészen katasztrofálisan alakul, ráadásul a tavalyi év egyik sikervárományosa, az Empire of Sin is jócskán a várakozások alatt teljesített.

1.
1.
Unknown
Hát az utóbbi időben eléggé rááltak a mana rendszerre, az Imperator elég gyenge lett ezvégett, az EU 4 legutóbbi DLC-i katasztrofálisan sikeredtek, a CK3 sem egy nagy eresztés, a HOI4 meg még talán az Imperátortól is gyengébb. Félő hogy a Vic 3 sem fog tudni felnőlni a Vic 2 szintjére. Stellaris is egyenesen gyenge. Szüksége van a Paradoxnak új kreatív emberekre akik elő tudnak álni új mechanikákkal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...