Húsz film, amit látnod kell 2024-ben

Link másolása
Bár a SAG-AFTRA sztrájk igazán megnehezítette a hollywoodi stúdiók munkáját, azért ne aggódjunk! 2024-ben is számtalan olyan film kerül mozivászonra, amire érdemes lesz megváltani a jegyet.

Ebben az évben is nyújtunk egy kis segítséget a mozirajongóknak: összegyűjtöttük nektek a legnagyobb filmeket, amik 2024-ben jelennek meg a magyar mozikban. Szeretnénk leszögezni, hogy ebben a gyűjteményben elsősorban a blockbuster alkotások szerepelnek és természetesen az is könnyedén előfordulhat, hogy valami lemaradt a listánkról. Ha van ötleted, akkor ne tartsd magadban, hanem írd meg nekünk kommentben!

Madame Web - 2024. február 15.

J. Clarkson megrendezi a Sony Pókember-univerzumának következő mozifilmjét, amiben a hölgyeké a főszerep. Dakota Johnson, Sydney Sweeney és Isabela Merced együttes erővel veszik fel a harcot az ügyeletes rosszfiú ellen, aki félti a saját bőrét a lányok szupererejétől. Reméljük, hogy a Marvel-moziverzum egy látványos filmben tér vissza 2024 februárjában.

Bob Marley: One Love - 2024. február 22.

Az elmúlt években számtalan ikonikus zenei előadóról készült mozifilm: már láthattuk megfilmesítve Elvis életét és a Queen pályafutását is, de úgy tűnik, hogy itt még nincs vége a sornak. A béke harcosa, Bob Marley is felbukkan egy izgalmas és hangulatos zenés drámában, ami 2024 elején csendül fel a mozikban. A zenei ikont nem más, mint Kingsley Ben-Adir játssza majd, akit a Barbie és a Titkos Invázió című filmekből ismerhettek.

Dűne: Második rész - 2024. február 29.

Denis Villeneuve epikus sci-fije is folytatást kap 2024 februárjában: milyen jó lesz a hosszú tél után beülni a mozikba, hogy megcsodáljuk Arrakis forró dűnéit! A folytatásban ismét feltűnik majd Timothée Chalamet, Zendaya és Rebecca Ferguson is. Aki viszont a mozivásznon szeretné megnézni a filmet, az kapaszkodjon, mert közel 3 óra és 15 perc hosszú lett a végeredmény!

Spaceman – 2024. március 1.

Adam Sandler egy szentimentális sci-fi drámában bukkan fel 2024 márciusában, ami bár biztosan látványos lesz, sajnos nem láthatjuk majd a mozivásznakon. A Netflix-exkluzív alkotás egy szívet szorongató szituációt vázol fel: egy űrhajós, aki az űrben ragadt próbálja megmenteni a Földön hagyott házasságát, amiben egy titokzatos, nem e világi lény segíti. Izgalmas lesz a színészt egy ilyen rendhagyó szereposztásban látni!

Kung Fu Panda 4 – 2024. március 21.

A DreamWorks akciódús animációs filmsorozata, a Kung Fu Panda is egy vadiúj résszel gazdagodik az újesztendőben: ezúttal a Sárkányharcosnak egy nagyon izgalmas ellenféllel kell szembeszállnia! Megtudjuk, hogy Po le szeretne mondani a Sárkányharcos címről, így elindul, hogy megtalálja méltó utódját, azonban ekkor találkozik Kaméleonnal. Ez a titokzatos gonosztevő képes felvenni mindenki alakját, így a pandának és társainak újból össze kell fogniuk Kína megmentéséért.

Ghostbusters: Frozen Empire – 2024. március 28.

A szellemvadászos vígjáték franchise 2024-ben megkapja az ötödik mozifilmjét, a Frozen Empire-t, ami a Ghostbusters: Afterlife folytatása lesz. Bár a rendezői székben egy újabb művész, Gil Kenan foglalt helyet, a főszerepeket játszó színészek Paul Rudd, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Carrie Coon, Logan Kim és Celeste O'Connor mind az előző részből kerültek ki. Ha a Ghostbusters filmsorozat újabb részei már nem is állnak olyan közel a szívedhez, akkor is érdemes lehet a trailerre vetni egy pillantást!

Godzilla x Kong: The New Empire 2024. április 11.

A két titán ismét visszatér egy akciódús film erejéig, amiben szövetségre kell lépniük, hogy fel tudják venni a harcot egy eddig nem látott ellenséggel. Ezúttal a fenyegetés egy Scar King nevű szörnyetegtől érkezik, ami olyan hatalmas erővel bír, hogy a két titánnal egyszerre is képes felvenni a harcot. Bár a Godzilla x Kong filmek nem a csavaros és izgalmas történetmesélésről híresek, azért az észveszejtő látványorgiáért érdemes lesz majd 2024 tavaszán meglátogatni a mozikat!

IF – 2024. május 17.

Ha gondolkodtál már azon, hogy mi lesz a képzeletbeli barátokkal, amikor a gyermekek felnőnek, akkor ezt a filmet pont neked találták ki! Ryan Reynolds, Emily Blunt és Cailey Fleming főszereplésével a Paramount Pictures a képernyőkre hoz egy aranyos és szívet melengető vígjátékot, amiben hőseink az elfeledett barátok segítségére indulnak.

Kingdom of the Planet of the Apes – 2024. május 23.

A 20th Century Studios még 2022-ben bejelentette A majmok bolygója folytatását és úgy néz ki, hogy tartják is magukat a kitűzött dátumhoz. A sorozatról nyilvánosságra hozott információk szerint a legutóbbi film, azaz a War for the Planet of the Apes történetét teljesen lezárták és az új alkotás egy vadiúj fejezetet nyit meg A majmok bolygója-franchise életében. A 2024-es filmet Wes Ball rendezi majd, plusz felbukkan benne Owen Teague, Freya Allen és Peter Macon is.

Furiosa: A Mad Max Saga – 2024. május 23.

Az újév májusában visszatér az őrület a mozivásznakra: egy újabb Mad Max-filmmel gazdagodik a popkultúra. A 2015-ös Mad Max: Fury Road előzményeit boncolgató mozifilmben Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth kapták a főszerepeket, ami egy izgalmas párosnak ígérkezik! A film a címszereplő korai életének megpróbáltatásait mutatja be, miközben túl kell élnie a frakciók között dúló kegyetlen háborút is.

The Garfield Movie 2024. május 30.

A kedvenc kövér, narancssárga macskánk visszatér, hogy újabb felejthetetlen perceket okozzon a rajongóinak! Jövő tavasszal egy újabb animációs filmmel bővül a Garfield-franchise, amiben a doromboló főhős hangját Chris Pratt adja majd. Az előzetesből kiderült, hogy ebben a filmben betekintést nyerhetünk Garfield gyerekkorába és hogy hogy került a mostani gazdájához, Jonhoz.

Inside Out 2 – 2024. június 13.

A Disney és a Pixar úgy döntött, hogy folytatják az érzelmekkel teli kalandot: végre hivatalosan is érkezik az Inside Out sokat ígérgetett második része. Riley, a főhősünk már átlépett a kamaszkorba, ezért még több érzelemmel és változással kell megbirkóznia a folytatásban, de persze a fejében élő első barátai: Derű, Bánat, Harag, Undor és Majré nem hagyják cserben!

Quiet Place 3 – 2023. június 23.

A Quiet Place filmsorozat egy egyedi hangulatú posztapokaliptikus történet, amiben egy család próbál életben maradni a szörnyekkel teli világban. A harmadik részben, ami a Day One alcímet kapta, végre fény derül arra is, hogy hogyan változott meg ennyire a mi kényelmes világunk. Emily Blunt természetesen ebben a filmben is felbukkan majd!

Beverly Hills-i zsaru 4. – 2024. nyara

28 év után Axel Foley, a veterán nyomozó visszatér, hogy újból rendbe tegye Beverly Hills utcáit! Ne aggódjatok: természetesen a főszerepben ezúttal is Eddie Murphyt láthatjuk, aki ugyan olyan elkötelezetten göngyölíti fel az ügyeket, mint fiatal korában. A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley azonban csupán a Netflix katalógusában lesz elérhető és még pontos megjelenési dátumot sem kapott. Előzetest már annál inkább, kukkants bele! 

Deadpool 3 – 2024. július 26.

Ryan Reynolds újból felölti Deadpool jelmezét és ismét készen áll arra, hogy szórakoztassa a mozikba érkező Marvel-rajongókat. A nyár közepén debütáló harmadik rész azért is különleges, mert felbukkan benne Hugh Jackman mint Rozsomák és Dogpool is. A SAG-AFTRA sztrájk miatt sokat csúszott a film megjelenése, de úgy tűnik, hogy 2024-ben végre révbe ér Shawn Levy szuperhősfilmje.

Beetlejuice 2 – 2024. szeptember 6.

Az 1988-as Beetlejuice folytatása már sínen van: 2024 őszére meg is érkezik a mozivásznakra! A filmet Tim Burton rendezi, sőt Brad Pitt mellett producerként is részt vesz majd a munkálatokban. A színészgárda is nagyszerű művészekből áll: Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega és Willem Dafoe is megjelenik a filmben. Ha szereted Tim Burton egyedi stílusát, akkor bizony kihagyhatatlan darab lesz!

Joker 2 – 2024. október 4.

A 2019-es pszichológiai thriller, a Joker is folytatást kap 2024-ben, ami a Joker: Folie à Deux alcímet kapta. Ebben a filmben már a DC szupergonosz párja, Harley Quinn is szerepet kap: Lady Gaga játssza majd el az ikonikus szerepet. Amennyiben a készítők tartják az első film színvonalát, úgy ez is egy fantasztikus alkotás lesz Joaquin Phoenix-szel a főszerepben.

Gladiator 2 - 2024. november 21.

A Gladiator című film 2000-ben hódította meg a mozikat és kijelenthetjük, hogy a sikere azóta is töretlen. El kellett telnie közel 25 évnek ahhoz, hogy folytatást kapjon ez a fantasztikus történelmi dráma, azonban most Paul Mescallal a főszerepben és Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Pedro Pascal szereplésével megvalósul a második rész. A rendezői szerepet ezúttal is Ridley Scott vállalta el, aki régebben már bizonyította, hogy különös érzékkel képes hozzányúlni a történelmi témákhoz.

The Lord of The Rings: The War of Rohirrim – 2024. december 13.

2024-ben egy újabb alkotással bővül a The Lord of The Rings, egy animációs filmet kap a franchise The War of Rohirrim címmel. Bár előzetest még nem kapott a projekt, azt már tudjuk, hogy jövő decemberben jelenik meg a mozivásznakon. A New Line Cinema és a Warner Bros. eredetileg 2024 áprilisára tervezte a filmet, viszont már többször is elhalasztották azt. A történet nagyjából két évszázaddal J.R.R. Tolkien elbeszélései előtt játszódik és Helm Hammerhand, Rohan királyának hőstetteit mutatja be.

Sonic a sündisznó 3 – 2024. december 20.

Új videójáték-adaptáció van készülőben: a Sonic a sündisznó legújabb része jövő karácsonykor süvít be a magyar mozikba. A sztrájkok befejeztével végre egy pontos dátumot kapott a filmsorozat legújabb része, plusz most már azt is tudjuk, hogy Sonic hangját Ben Schwartz fogja kölcsönözni, Tailsét Collen O’Shaughnessey, Knucklesét Idris Elba, James Marsdent pedig Tom Wachowski fogja megszólaltatni.

6.
6.
delphijos
Azért durva hogy mennyire biztonsági játék megy mindenhol. Szinte nincs olyan cím ami ne valami folytatás vagy ismert franchise lenne. Nulla újdonság.
5.
5.
BrockSamson
Sajnalom, en csak Tarr Bela filmeket nezek daroc ruhaban, mikozben hamut szorok a fejemre.
4.
4.
daenath
Ebbol csak 4et kell latnom, Planet of the Apes, Furiosa, Godzilla X Kong, Dune 2. A tobbire nem vagyok kivancsi!
3.
3.
RangerFox
A Dűnét nagyon várom már.
2.
2.
Spazz Maticus
Ez a cikk nálam a : "17 film, amit biztosan nem fogsz megnézni 2024-ben" cimmel jött be az oldalon...XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...