Mickey Egér - Volt kétszer egy karácsony

  • Írta: Daks
  • 2004. december 24.
A Disney idén december második hetében debütált új DVD-je, a Mickey Egér - Volt kétszer egy karácsony a 21. század elvárásainak eleget téve ezúttal 3-Dimenziós környezetben játszódik, a legújabb technikával elkészítve.

Első ránézésre szokatlannak tűnhet Donaldékat egy komputer animációs filmben viszontlátni, ám a film fergeteges hangulata, az aláfestő zene és a történetek hamar kárpótolják a nézőt. A hangulat ezzel szemben a régi, a szereplők semmiben sem változtak. A három iker kiskacsa ismét minden rosszaságra nyitott, Donald házsártos, nem sok kedve van az ünnepi előkészületekhez, Minnie és Daisy egymással versengenek, Goofy pedig képes mindent tönkretenni maga körül. A filmben rajtuk kívül „szerepel” még Mickey, Dagobert, Plútó, Max, Mona, sőt még maga a Mikulás is.

A film rövid történetek segítségével vezeti be a fiatal nézőt a napjainkban már csak az ajándékokról és vacsoráról szóló ünnepek régi varázsába. Mindegyik kis epizódnak külön tanulsága van: ápoljuk a baráti kapcsolatokat, ne legyünk önzőek, ne legyünk haragtartóak, szeressük családunkat, és fogadjuk el őket olyannak, amilyenek (ez Goofy esetében igen nehéz:)). Már magam is félelemmel ülök le egy Disney-film elé, hiszen az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy műveik tele vannak szenvedéssel, szomorúsággal, és valaki mindig meghal benne (gondoljunk csak az Oroszlánkirályra, vagy akár a Mackó Testvérre). Szerencsére ez esetben semmi ilyesmiről nincs szó, egy-egy rövid mélypont után mindig visszaáll a szereplők jókedve, a film vidám hangulata.

 

A film talán egyetlen negatívuma, hogy alig 1 óra hosszúságú, gyorsan elszalad vele az idő. Mindazonáltal biztos vagyok benne, hogy remek szórakozás, ha Szenteste összeül a család, és együtt megnézik ezt a legújabb Disney produkciót.

 

DVD extrák:

Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése
Kimaradt jelenetek
Interaktív játék: Mikulás műhelye
Videóklippek
Játék: Mit énekel Donald?

 

Képformátum: 16:9 - 1.78:1

 

Feliratok: angol, cseh, magyar

Hang: Dolby Digital (angol, cseh, magyar)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...