Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Mortal Kombat játékok: a legrosszabbtól a legjobbig

Idén újra beköszönt a Mortal Kombat mánia, ennek örömére rangsoroltuk minden idők egyik legnagyszerűbb verekedős játéksorozatának eddigi epizódjait.

Vörös zsaru visszatekintő kritika

Harmincöt esztendős lett a nyolcvanas évek akciófilmjeinek egyik legkellemesebbike, amelyben a nyugati-keleti összeborulás jegyében egy szovjet rendőrtiszt és egy nagydumás amcsi zsaru veszi fel a harcot mindkét nemzet akasztanivaló gazfickóival.

25 éves a Metal Gear Solid

Negyedévszázada került fel a boltok polcaira Hideo Kojima vitathatatlan mesterműve, amely annak idején minden korábbinál filmszerűbb élményt kínált, egyúttal újra is értelmezte az akciójáték fogalmát.

Titkos invázió sorozatkritika

A Marvel-moziverzum kizárólag a Disney+-on megjelentetett tévésorozatai közül magasan a Titkos invázió kapta az eddigi legalacsonyabb értékeléseket a franchise történetében. És nem alaptalanul: az MCU aktuális címe gigantikus melléfogás, mi több, konkrétan Kevin Feige-ék legrosszabb alkotása.

Oppenheimer filmkritika

Korunk egyik legfelkapottabb filmese új alkotásával a múlt felelevenítésén keresztül aktuális problémákra hívja fel a figyelmet úgy, ahogy arra manapság kevés rendező képes. Az már csak plusz pont, hogy egy olyan filmre kígyóznak a sorok a jegypénztáraknál, ami 2023-ban már önmagában is egy hatalmas anomália a hollywoodi stúdiórendszerben.

Barbie filmkritika

A Barbie nem fél viccet csinálni korunk legégetőbb kérdéseiből, legyen az a feminizmus, a kapitalizmus vagy akár a narancsbőr. Ez a rózsaszín habcsók nagy feladatot vállalt magára, de végül remekül helyt is állt a mozikban.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága visszatekintő kritika

Indy negyedik kalandja annak idején óriási dühöt váltott ki a rajongók többségéből, és noha ezeknek a negatív véleményeknek tényleg van alapja, a pozitív tulajdonságairól sem szabad megfeledkezni. Merthogy a hibái ellenére a korosodó régészprofesszor azért még mindig ott volt a szeren.

Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész filmkritika

Ethan Hunt utolsó kalandjának első fejezete maximális fordulatszámon pörgő akciómozi, amelyben tökéletesen megférnek egymás mellett a műfaj old school elemei és a zsáner modern aspektusai, mindazonáltal a jövőre érkező befejező résznek bőven lesz mit megmagyaráznia.