Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Thor: Szerelem és mennydörgés filmkritika

Thor negyedjére is önálló filmmel lépett vászonra, és immár a Disney+ műsorára is. A mennydörgés istene egy magát Istenölőként aposztrofáló gonosszal száll szembe, miközben régi szerelme is felbukkan.

Ál/Arc visszatekintő filmkritika

Idén 25 éves lett minden idők egyik legjobb akciófilmje, egyúttal John Woo egyetlen kifogástalan amerikai rendezése, amelyben tökéletesen sikerült ötvözni a hongkongi szellemiséget az amerikai akciófilm-dramaturgiával.

Szamaritánus filmkritika

A mai trendi, cukormázas Hollywoodban kifejezetten üdítő egy olyan film, ami kimozdul a szuperhősműfaj egy kaptafás komfortzónájából. Sylvester Stallone új alkotása is ilyen, az már más kérdés, hogy lehetett volna jobb is.

Spawn - Az ivadék visszatekintő kritika

Idén 25 éves lett sokunk gyermekkorának egyik legmeghatározóbb filmje, amit ha te is szerettél, és jót akarsz magadnak, akkor semmiképp sem nézel újra!

Nem filmkritika

A Nem inkább tűnik egy bálványnak, amit Jordan Peele a saját, állítólagos nagyságának emelt, ám a repedései hézagossá teszik a rémületkeltés mögött meghúzódó magasztosabb szándékokat.

Identity Crisis: Meghasonlás képregénykritika

Brad Meltzer a 2000-es években megmutatta a szuperhősök tökéletességet sugárzó páncélja mögött elbújó esendő, sebezhető hús-vér embert, a kijózanító pofon pedig felért minimum öt univerzum-reboot erejével.

A Tökéletes Pókember képregénykritika

Miután Dan Slott visszaültette a megtépázott Falmászót a trónra, meglépett egy merész dolgot: Pókember testébe legnagyobb ősellenségét, Doctor Octopust költöztette, hogy felrázza a sorozat mókuskerékszerű állóvizét.

Star Wars: Köztársaság - Klónháborúk képregénykritika

Majdnem tíz esztendővel a sorozat befejezése után megemlékszünk a Disney előtti Csillagok háborúja-képregények egyik legfényesebben ragyogó ékkövéről.