Ocean's 12 - Eggyel nő a tét

A GK földre szállt angyalkája, az elbővülő Timi egy pohár víz ízű Cappy és egy zacskó hideg pattogatott kukorica társaságában beült a Budapesti Filmpalotába megnézni Steven Soderbergh legújabb filmjét, az Oceans’s Twelve-t. Élménybeszámolóját a linkre kattinva máris olvashatjátok!

Végre sikerült eljutnom a moziba és megnéznem az Ocean’s 12-t. Mióta megtudtam, hogy elkészült a folytatás alig vártam, hogy végre láthassam a filmet, mivel az első rész az egyik kedvencem. A rendezők ismét felvonultatták az első részből ismert sztárparádét, sőt „még egyel nőtt” a hírességek listája. A film a kaszinórablás után 3 évvel játszódik, mikor Terry Benedict úgy dönt, visszaszerzi kamatostul, amit elloptak tőle. Így hát Danny újra összeszedi a régi bandát, és ezúttal Európát próbálják meg megszabadítani néhány műtárgytól, de ez nem olyan könnyű feladat hiszen „valaki mindig figyel”. A filmben új szeplők is felbukkannak a munkamániás nyomozó és a világklasszis rabló személyében, akinek az egóját nagyon sérti a tolvajbanda. Az alkotók nem hazudtolták meg önmagukat és az első részhez méltó folytatást hoztak létre. Az Ocean’s 11-ből ismert akció, bonyodalom és szövevényes történet a második részben is megmaradt, az alkotók még egy lapáttal rátettek erre, és az eredmény a világ legzseniálisabb rablása és egy izgalmas történet. Ajánlom mindenkinek, akinek elege van a szokványos egyszernézős amerikai filmekből, viszont azok kerüljék a mozit, akiket idegesít ha a fehér háttéren gyakran nem látszik a szöveg.


Szereplők: George Clooney, Julia Roberts, Andy Garcia, Brad Pitt, Don Cheadle, Carl Reiner, Matt Damon, Catherine Zeta Jones

Rendező: Steven Soderbergh

Forgatókönyvíró: George Nolfi

Operatőr: Steven Soderbergh

Zene: David Holmes

Producer: Jerry Weintraub

Hazai bemutató: 2004. december 23.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...