Nathan Coles a Süss fel Nap-ban

  • Írta: Daks
  • 2005. október 13.
Link másolása
United Colors Of House & Tango, azaz a két csapat összeált, hogy közösen népszerűsítsék erős párhuzamban álló zenei világukat a house különböző válfajaitól kezdve egészen a breakig...
2005. október 21. péntek:
Süss fel Nap. Budapest, V. Honvéd utca - Szt. István krt. sarok.
Fellépnek: Nathan Coles (UK), G, Marvin, Beta, Erká
Belépő: 22h-ig 800 FT, utána 1400 FT.
Információ: 06309894905
Web: nowsound.hu / sussfelnap.hu

United Colors Of House & Tango, azaz a két - Budapest-Kecskemét tengelyen mozgó - csapat összeált, hogy közösen népszerűsítsék erős párhuzamban álló zenei világukat a house különböző válfajaitól kezdve egészen a breakig. Mind az öt dj (Marvin, Beta, Erká, Mort, 'G') garantálja a széles muzikális spektrumot. Stíluskeveredések veszélye fenáll!Nathan Coles.  He nem lenne, ki kellene találni. Na ő Nathan Coles.

A londoni születésű Nathan funk és rare groove diétán nőtt fel, de sok kortársához hasonlóan ő is az Acid House forradalom idején látta meg a fényt olyan bulikon, mint a Spectrum a Heaven-ben és a szabadtéri Sunrise partikon. Akkor született meg az Acid House, a legnagyobb zenei mozgalom a Rock ‘n Roll óta, és Nathan már a kezdet kezdetén ott volt, felkészülve arra, hogy letegye névjegyét. Mr. C-vel karöltve elindította a Release party sorozatot, ahol is tökéletesítette lemezpörgetési tudományát. Mr. C a Shamen-hez kötődő elfoglaltságai miatt nem tudta folytatni, de Nathan egyedül is tovább vitte a bulisorozatot, melyet immár Release the Pressure-nek hívtak. Nathan ekkor már neves underground DJ-nek számított, de az igazi robbanás 1994-ben következett be, amikor is ő, Terry Francis és Eddie Richards útjára indították a legendás WIGGLE bulikat, ahol a mára már hatalmas mozgalommá vált Tech-House stílus születésénél bábáskodtak. A Wiggle sorozat hatalmas siker lett, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a MUZIK magazin jelölte őket éves szavazásán a “Legjobb Underground Klub” kategóriában.

Nathan Coles az elmúlt 15 évben a Tech-House utazó nagyköveteként bejárta az egész világot, és olyan nagyszerű klubokban játszott, mint például a Skizzo club (Monterrey,Mexikó), SpiritSound (Playa Del Carmen) NowWow(Rotterdam), Ofcorso(Rotterdam), Underground(Ibiza), Bora Bora (Ibiza), Space(Ibiza), Matterform Boat Party(New York), Twilo (New York), Aria (Montreal), Kozzmoss (Belgium), Studio 287(Párizs), Wagg (Párizs), Freedom (Hong Kong), Zouk (Szingapúr), Roxy (Prága), House Tourhout Festival (Belgium), Valkana Beach Festival (Horvátország), Summer of Love (Cseh Köztársaság), Stalker (Amszterdam), Fuse (Belgium). Angliában többek között rendszeres vendége olyan klubesteknek, mint például a MelonPhunk @ Herbal, Wiggle @ Fabric (rezidens), Positive Sounds @ The Concorde (Brighton), Subterrain @ The End, Slam @ The Arches (Glasgow), Shine (Belfast), The POD (Dublin) & The Bomb (Nottingham), stb.

A DJ-ként elért eredményeit szemlélve egyáltalán nem meglepő, hogy producerként is hasonló sikerrel tevékenykedik. Az elmúlt 10 év alatt meggyőző portfoliót alakított ki house és break kiadványokból egyaránt, olyan neves kiadóknál, mint például a Loaded, Visitor, Plank, Eye 4 Sound, Swag, The End, Wrong, Oblong, Missile, Groove Pleasure, 10 Kilo, Eukahouse, Big Chief és a Household Recordings.

Producer társait is mindig gondosan megválogatta, csak a legjobbakkal dolgozott együtt, ilyen volt például Nils Hess (mint Get Fucked), Asad Rizvi (Two Right Wrongans) és Terry Francis (The Delinquents/Housey Doingz).  Emellett nem szabad megfelejtkeznünk a breakbeat-ben tett munkásságairól, akár egyedül (szólóalbum a 10 Kilo-nál), akár Bushwacka!-val Mashupheadz néven a Plank-nál!

Tizenöt év elteltével szerencsére nyoma sincs a megnyugvásnak/lassulásnak. Mint egy jó bor, az idő múlásával Nathan is egyre jobb lesz, mintha lassan telepatikus képességeket fejlesztene ki, annyira egy hullámhosszon van a táncoló közönséggel.

Nowsound.hu

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...