Bezárult a kínai online játékpiac a külföldiek előtt

  • Írta: fojesz
  • 2009. október 12.
  • Hír
Link másolása
Kínában komolyodik a helyzet, már ami a videójátékok piacát illeti: a piacszabályozó GAPP megtiltotta, hogy külföldi cégek fektessenek be a kínai játékpiacon.
Kínában komolyodik a helyzet, már ami a videójátékok piacát illeti: a piacszabályozó GAPP megtiltotta, hogy külföldi cégek fektessenek be a kínai játékpiacon.

Kína jelenleg talán a legcsalogatóbb lehetőség a játékfejlesztők előtt, a leggyorsabban növekvő piac éves bevétele átszámítva mintegy 3-4 milliárd dollár. Leginkább az online játékok piaca dívik, erre pedig mostanság figyelt fel az államhatalom is: az új rendelet szerint nem elég, hogy átalakították a korábbi játékokat, mostantól azt is megtiltják, hogy külföldi cég fektessen be a hazai játékiparba, s ilyen módon tilos a hazai vállalatokkal való társulás és technológiai támogatás is. Azért az mégsem járja, hogy elviszik pénzt hazulról!
20.
20.
KocZkaZ
Csak az a ciki, hogy ma mar nem nagyon talalsz olyan orszagot, ahol ok ne lenne kinai negyed. Ok nekik minden orszagva joguk van megvetni a labukat, de senki masnak nincs joga az o orszagukba szerencset probalni???

Na mi ez, ha nem irigyseg!!!
19.
19.
Ecneb
És csodálkoznak a kínaiak, hogy ferde szemmel néznek rájuk?

Ezzel nemhogy megnyernék az emberek tetszését, de szerintem csak jobban megutáltatják magukat!!
18.
18.
zola2000
De igen, amerikában pl be akarják tiltani az összes olyan videojátékot, amiben megerőszakolás szerepel (a RapeLayt már pl rég betiltották), a lolikon már rég be van tiltva, és még ezek háborodnak fel látványosan azon, hogy ausztrália és kína sokszor cenzúrázza (az elsősorban amerikai) erőszakos videojátékokat/filmeket!
17.
17.
HomoLudens
16 De a lehetőség megvan más játékokkal játszani nem korlátoznak nem cenzuráznak szét mindent.
16.
16.
zola2000
Visszavonom, amerikában is nagyon sikeresek, a japán játékok, de japánba nem tudott még betörni egy amerikai játék sem...
15.
15.
zola2000
A világon két ország van, ahol csak hazai játékokkal játszanak, mindenféle hülye korlátozó törvény nélkül: amerika és japán, mivel kínában alig van saját videojáték, ezért egy ilyen törvény után biztos beindul a dolog, szerintem öt év múlva a világ harmadik nagy játékgyártója lehet kína (usa, és japán után).
14.
14.
HomoLudens
13: Levágják a kezét feldugják a seggébe és a homlokára ráégetik, hogy a nemzet ellensége, de ez még csak a figyelmeztetés ha egyszer rajta kapnak vagy ha nagyon erős a gyanu.
13.
13.
Tilla25
Kiváncsi vagyok arra hogy milyen büntetést kapna az az illetö akit rajta kapnának warezoláson. Min. kéz levágás.
12.
12.
wildláma
Zsír, legalább nem kapják meg a Company of Heroes Online-t. Vagy már megkapták? Remélem nem mert gondolom akkor megy a nagyközönség felé, csak nem dobják ki a kukába.
11.
11.
HomoLudens
10: Elég szar hely ez a Kína....!
10.
10.
n_csacsi
tulajdonképp meg lehet őket érteni, hogy az elzárkózó politikát választják...(történelem megismétli önmagát csak nem a kereskedelemben, hanem a játékpiacon...) ugyanis, ha most minden külföldi játékcéget kizárnak, akkor elkezdik a saját játékaikat rányomatni az emberekre és ezzel olyan szinten jól járnak, hogy az vmi hihetetlen.
9.
9.
bledzer
S akkor jön a warez, senkinek semmi haszna. Hajj mennyivel könnyeb lenne nélkülük a föld XD
8.
8.
HomoLudens
Támogatom az ötletet senki se ki se be jobb lesz így mindenkienk :D
6.
6.
tejeskv
"falazzák körbe magukat"
5.
5.
Horvi14
hát szegény kínaiak :)
4.
4.
peterpal7
3: Valahogy nekem is. :D



Amilyen hülyék úgy kell nekik...
3.
3.
scaryman
#2: valamiért olyan de javu érzés fogott el amikor ezt olvastam xD
2.
2.
g.man580
Ennyi erővel akkor falazzák körbe magukat és húzzanak tetőt a fejük fölé hogy ne is lássuk őket többé!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...