HWSW: Hét éve nem nőtt ekkorát a PC piac

  • Írta: Daks
  • 2010. január 14.
  • Hardver
Link másolása
A negyedik negyedévben hatalmasat erősödött a PC-piac, a világ minden táján nőttek az eladások, derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból.
A negyedik negyedévben hatalmasat erősödött a PC-piac, a világ minden táján nőttek az eladások, derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból.

2009 utolsó három hónapjában mintegy 90 millió PC talált gazdára világszerte, az eladások több mint 22 százalékkal erősödtek 2008 (nagyon gyenge) negyedik negyedévéhez képest, jelentette a Gartner piackutató vállalat. Amerikában és a Távol-Keleten már a harmadik negyedévben is nőttek a PC-eladások, a negyedik negyedévre azonban az EMEA régióban is megindult a fellendülés. Az EMEA régiót később érte el a pénzügyi krízis mint Amerikát vagy a Távol-Keletet, ennek megfelelően a kilábalás is később kezdődött meg, de megkezdődött.

A karácsonyi szezonban nagyon erős volt a kereslet a fogyasztói laptopok iránt, azonban a gazdasági helyzetre való tekintettel főleg az olcsó gépek fogytak. A folyamatok nyertese egyértelműen az Acer volt, amely lendületes növekedéssel megszilárdította második helyét a gyártók versenyében és egyelőre semmi sem utal arra, hogy az előretörése lassulna. A Gartner szerint az október végén elrajtoló Windows 7 nem volt közvetlen hatással a PC-eladásokra, valószínűleg csak kevesen vettek új gépeket a Windows 7 miatt. Az operációs rendszer rajtja azonban nagyszerű marketing-eszköz volt a PC-gyártók számára, hogy felhívják a figyelmet a termékeikre és a vásárlókat becsalogassák az üzletekbe.

Érdekel mi újság a PC piacon?
Irány a Nagytestvér!
23.
23.
hedzsooo
#31: Haaat...ebbol mar ugysem josz ki "K2 The Highest" ! :D



Nyugi, annyira azert, MI, az olvasok sem veszunk teged am komolyan. ;)
22.
22.
mephi
"Ha ezután valaki nekem esik, az egyből bizonyítja, hogy mekkora segg..."

Moderátori vélemény az olvasókról. Szerintem nem kellene így nyilatkozni azokról, akik idejárnak olvasni, még akkor is ha azok...

Az AMD az olcsóbb megoldás, az Intel a profibb, de drágább.

Az ATI meg jelen pillanatban is lenyomja az NVidiát, és ilyen már volt a piacon. Az ATI-t kreatívabb csapatnak tartom. Mondom ezt úgy, hogy NVidia van a gépemben.
21.
21.
ACDC 4ever
#27: régi szép idők mit akarsz.:D:D és ez még csak a kisebbik

Flame World War volt emlékeztetlek :D:D:D
20.
20.
ACDC 4ever
24: :D:D "De nem írok vissza...Amúgy sem vagyok nagy Flame War Warrior..."

http://www.gamekapocs.hu/hir/13243/Januarban+jon+a+PC-s+Saints+Row+2
sztem se xdxd
19.
19.
hedzsooo
SZERINTEM meg az Intel + ATI a legjobb parositas....NALAM az AMD + NVidia egyenlo a szemettel...



(1ebkent szerintem is igazad volt, Cootermain :) )



U.i.: A DDR2-esek dolgaban igazatok van, picit regen neztem az arakat, valoban kb. 1 arban vannak a minosegi DDR2-esek is az ujabb fajta DDR3-asokkal. ;)
18.
18.
Cootermain
22: Ez meg ASD. Olvasni még tudok kösz. Ennek ellenére mondtam hogy abszolút felesleges ilyet beírni hogy aztán elkezdődjön a fanboykodás 320. alkalommal, mert úgyis lesz valaki aki reagál a kijelentésre és megmagyarázza mennyire nincs igazad, te pedig már csak "kényszerből" is visszaírsz hogy bizony DE mert te tudod csak igazán.... ( Több karaktert nem kívánok erre pazarolni, felesleges volt és kész. )
17.
17.
Cootermain
20: OMG. Aztán ne csodálkozz ha az ilyen beszólások miatt neked esnek azok akik használják és elégedettek is vele. Ez teljesen felesleges volt, az ilyenek miatt szoktak a szép kis flame-ek elindulni.
16.
16.
Cootermain
16: pedig a DDR2 árak már csak emelkedni fognak. Igy volt ez anno DDR - DDR2 -nél is. Sőt ha jól tudom 2011-ig le is állítják a DDR2-es lapkák gyártását ( legalábbis a gyártott mennyiség drasztikusan csökkenni fog, az árak meg kúsznak majd felfele ) .
15.
15.
watto
mert elfogult nvidia / intel fan :)

pedig VGAban illene elismerni az AMD fölényét, a jelen viszonyokat figyelve
14.
14.
Maxxer
16#útolsó sorod,megkérdezhetem hogy miért?:)
13.
13.
mephi
Hm, érdekes, idáig mindenhol az folyt a csapból, hogy a PC-nek vége.

Mindenesetre a hír nem meglepő...
12.
12.
szajoli
#9: Miért? Szerinted a netbook az pc?
11.
11.
Attila421
#5: ne haragudj de szerintem addigra már felmegy a régi cuccnak az ára már most olcsobb a ddr3as ram mint a 2es és az alaplap sem sokkal drággáb már 2k körül van a külömbség de ha viszont meg nézünk h ár/telyesitményben mi külömbség van az AMD vs Intel akkor ott látszik hogy az AMD az szegény emert keresi aki meg tudja venni az olcso de jo procit sztem most érdemesebb egy AMD konfit összerakni mint eg yintelt és ha még hozzá ATI videokártyát veszel akor nagyott üt
9.
9.
hedzsooo
#4: Gondolom a DDR3-as memoriakra gondolsz, mert az passzol csak az i5-i7-es procik alaplapjaba tudtommal. ezek persze h dragak, hiszen uj fejlesztes.

1 ev mulva pedig termeszetesen olcsobb lesz, de akkora mar lesz megint 1 uj fejlesztes ugy is es nem ezek lesznek a legutosebb konfigok...ez 1 ordogi kor, mivel ugye a piac es a technika fejlodes NEM all meg. ;)



Persze mindenki arra gyujt, amire szeretne, DE szerintem ha nem tul regi a konfigod (1-2 eves), akkor + NEM eri meg valtani...mert a 2Gb-os DDR2-es (1066Mhz-es !) memoriak viszont egeszen jo arban vannak, vmint a korabbi 4magos szeriaju utos procik is mar elfogadhato arban vannak, nem ugy mint az i7 jelenleg. Sz'al ha nem tul regi a vasad akkor lehet, h jobban jarsz fejlesztessel anyagilag: tobb DDR2-es memoria+1 masik vidi-kari ha kell (ha jatekhoz kell, min. HD 4870, mar egeszen jo arban vannak), v. 1 masik proci (Quad-procik, mert olcsobbak mint az i7, +nem kell a proci miatt uj alaplap+DDR3-as memoriak+esetleg uj tap ;)



u.i.: Persze, mindenki maga donti el, h mire gyujt es mennyit, csak tippet probaltam adni. ;)



Tavaly Dec.-ben en 1ebkent 2 Acer-laptop-ot vettem (1et baratnomnek, masikat magamnak), szerintem is a legjobbak jelenleg a piacon, ar/teljesitmeny-minoseg vonatkozasaban es kulsore sem csunyacskak, nem csicsasak, nincsen extra-design-ja, egyszeru megjelenesuek szerintem, de ettol fuggetlen szepek es jok. ;)
9.
9.
hedzsooo
Bocs, h hosszura sikerult picit. :)
6.
6.
szabi113
Ha a netbook is PC akkor biztosan nőtt, de amúgy...
5.
5.
Mathia$
ezekszerint próbálnak kilábalni a válságból.

De az nincs ott a hírben hogy pl. 2005,2006ban sokkal több fogyott. :D

persze ezt ne vegyétek negatívumnak, de jó látni hogy már nem hat mindenre annyira a válság mint tavaly.
4.
4.
Ecneb
Úgy legyen!!! Nekem is jól jönne már egy ütősebb gép!
3.
3.
dawe001
Énis szeretnék új gépet, de ezek az árak mellett nekem szinte lehetetlen egy ütős gépet összerakni...várok énis 2010végéig addigra csak lemennek az árak...;)
2.
2.
Dcrysis02
Én várok 2010 végéig az új géppel. Addigra csak kijön pár jó DX11-es kártya, meg lehet az i7-es procik ára is lemegy.

Alig várom. :)
1.
1.
tombar
remélem a hardverek ára is le fog menni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...