Növekedés: még nagyobb üzlet lesz a játékipar

  • Írta: Daks
  • 2010. február 21.
  • Biznisz
Link másolása
A Strategy Analystics piackutató cég jelentése szerint szép jövő elé néz a játékipar. A válságnak vége, a következő évek csak fellendülést hozhatnak!
A Strategy Analystics piackutató cég jelentése szerint szép jövő elé néz a játékipar. A válságnak vége, a következő évek csak fellendülést hozhatnak!

A játékipar 2009-ben 46,5 milliárd dolláros üzletnek bizonyult, lenyomta Hollywoodot, a jövő azonban még ennél is szebbnek ígérkezik. A piac fellendülésével szárnyalni fognak a játékok, a becslések szerint 2013-ra nem kevesebb, mint 64,9 milliárd dollár fog átfolyni a kiadók és a játékfejlesztők kezén. A 39,5%-os növekedés a szoftvereladásokból, a játékbéli reklámokból és a DLC-kből adódik majd össze, és ha minden igaz, akkor a torta 38%-át csak az MMO-k fogják kitenni. De a cég nem csak a hardcore játékok növekedését jósolta meg, állításuk szerint a Facebook és a többi hasonló közösségi oldal, mint játékplatform is tovább fog nőni. A Farmville már most több mint 80 millió embert mozgat meg, nem kell telepíteni, akár az iskolában és az irodában is játszható, ennek pedig bizony nem könnyű ellenállni!
5.
5.
zola2000
Na most akkor lassan mondom hogy mindenki megértse, NEM LESZ JÁ-TÉK-ÁR-E-ME-LÉS.
4.
4.
klemid
Remélem ez nem azt jelenti, hogy megemelik az árakat. xD
3.
3.
zola2000
Kíváncsi lennék hogy ennek a 46,5 milliárdos forgalomnak vajon több vagy kevesebb mint a fele nintendo, mert a nagy N manapság durva számokat produkál ilyen téren...
2.
2.
Oliver S96
ez nekünk csak jót jelent
1.
1.
ThomasKoller
Azért én ellen tudok állni FB-os sőt bármilyen játéknak:P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...