Az EA nyugdíjba küldené az ingyenes demókat?

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szerint az Electronic Arts egy új módszerrel kísérletezik, mely akár a hagyományos, ingyenes demókat is leválthatná.
Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szerint az Electronic Arts egy új módszerrel kísérletezik, mely akár a hagyományos, ingyenes demókat is leválthatná.

Pachter a kiadó és a Visceral Games tájékoztatója után szállította a híreket.  Állítása szerint az EA új játékai megjelenése előtt exkluzív, letölthető tartalmat lőne fel például az Xbox Live-ra vagy a PlayStation Networkre, amit a játékosok úgy 10-15 dollárért tölthetnének le - ez a fizetős DLC gyakorlatilag egy hosszú és tartalmas demóként funkcionálna majd. Ezt a megjelenést követné idővel a dobozos változat boltokba kerülése, persze attól függően, hogy a DLC hogyan szerepelt.

A terv ötletes, hiszen voltaképpen egy olcsó marketing-eszközről van szó, ami csökkenti a teljes játék sikerének kockázatait. Pachter úgy véli - ezt nem mondta biztosra -, hogy a DLC tartalma nem kerülne be a dobozos verzióba, hanem például az adott játék előzményeit dolgozná fel, így akár a végleges program megjelenése után is eladható marad. Ha minden igaz, a Battlefield 1943 az egyik előfutára volt ennek a módszernek.

Az Electronic Arts természetesen cáfolta azt az állítást, hogy felhagyna az ingyenes kipróbálható változatok kiadásával, ugyanakkor azt megjegyezte, hogy több stratégiával kísérleteznek, amik a játékok megjelenése előtt és után is friss tartalmakat biztosítanának a játékosok számára.
48.
48.
Davidhux
TÉmát átkéne nevezni Erről: Az EA nyugdíjba küldené az ingyenes demóka? Erre: Az EA-sok még az anyukat is eladnák a pénzért? -re XD
47.
47.
Davidhux
Mint UPC reklámba is XD " Régen az anyánkat is eladtuk volna hogy így nézhessünk videót a neten ( nem akad XD) "
46.
46.
Dcrysis02
#45: Azért nem csak az EA. Már jobb mint az Ubisoft, szinte felcserélték a helyeket a népszerűségi listán. A $ony meg forrón a nyomaiban van a szintén bárgyú ötleteivel. (A múltkori demós hír)
45.
45.
hedzsooo
#44: Davidhux, szerintem eppen ezert nagyon is tevedsz ! ;)



Ugyanis a DEMO-k altalaban kevesbe optimalizaltak ( sot, talan mindig ), mint a vegleges, tehat ha a DEMO szepen futott, akkor igen csekely az esely arra, h a rendes/teljes optimalizaltabb jatekkal gondja legyen a vasadnak.



Persze, a DEMO sosem lesz teljesen 1en erteku 1 teljes jatekkal, mert akkor mindenkinek eleg lenne a DEMO is. LOL ! XD



Szerintem oruljunk, h vannak DEMO-k es 1enlore nem fizetosek...Dareal az asszony pl.-ja helytallo szerintem ! :D
44.
44.
dareal
az EA fejesei az anyjukat is eladnák, ha tehetnék.....

asszony mondott egy jó hasonlatot :) az újságokba mellékelt parfüm minták csúfosak lennének, ha a minta helyett egy csekk lenne, majd azt befizetve küldenék postán a köpetnyi kis mintát :D
43.
43.
Davidhux
A demoba nincs benne a teljes gépigény és játékélmény megveszed a teljeset aztán aztveszed észre hogy elfüstöl a vas XD
42.
42.
hedzsooo
#42: Szerintem ezzel csak azt ernek el, h novekedne a torrentezes szama. Eleg nagy marhasag szerintem is.



En pl. nemrigben le is szedtem 1 jatekot ( masik 2-ot meg megvettem), mert nem jelent meg demo hozza es nem tudtam kiprobalni, h hogy futna a vasamon rendesen...a demo az 1 jo dolog szerintem, nem kene elcseszniuk.
41.
41.
Teuton
Fizetsz tíz dollárt, jónak tűnik, a teljesért kiperkálsz további 30 dolcsit, csalódsz. 40 dollár oda. Nem veszem meg a demót, csak a játékot, 30 dollár kirepült. Megveszem a demót, csalódok, 10 dollár ki. Vegytiszta haszon a cégnek :)

Vagy simán let*rrentezzük hogy megnézzük megérné-e befektetni XD Ha jó megveszem, ha nem akkor meg nem dobtam ki a pénzt ^^
40.
40.
Davidhux
Szerintemis. Olyan hülyék ezek a gyártók meg forgalmazók hogy pénzért demó? Ez olyan elmegyek a boltba kölcsönzök 3000 forintér valamit honlap visszaviszem. 15 dolcsiért letöltöm holnap letörölhetem. Inkább megvárom teljes játékot és úgy veszem meg. Betegek.
39.
39.
givi6
felőlem lehet, nekem úgyse éri meg 15$ letölteni ezt kisérleti dolgot a jázékokkal, inkább spórolni kéne a pénzt a teljes , szép játékra
38.
38.
zombee
#34: Néma értő olvasás mond neked valamit? A fizetős előzetes DLC tartalma a teljes árú játékban nem lenne benne. Amúgy semmi kifogásom az olcsóbb, rövidebb játékok ellen, úgysem játszom, de az ingyenes demó kipróbálása nélkül az olcsó DLC-t sem venném meg.
36.
36.
Teuton
#20: Tudom, beszereztem hogy megnézzem magamnak, megérné-e megvenni vagy sem :D
35.
35.
Giga0509
#32: Háááát...Nem 1x csalódtam/csalódtunk már játékban,pedig nagyon jól néztek ki a videók,képek róla...
34.
34.
Ecneb
Elolvastam nem egyszer és nem értem...most abban mi jó lesz, hogy pénzért letöltöm a demót, majd megint csak pénzért megveszem az eredetit? Inkább várok és csak az eredetit veszem meg.
33.
33.
hakydakillah
32. és szerinted meddig lesznek azok a videok, képek stb. ingyenesek? :-)

Hamarosan eljön az a nap, amikor ezekért is pénzt fognak kérni, bár PSN-en és Live-on már vannak game videok, melyek nem ingyenesek :-)
32.
32.
XDannyL
#30: Ca$h-nek igaza van, "Manners maketh man" ;)

Amúgy szerintem teljesen lényegtelen, hogy a demó ingyen van e vagy sem mert videókból, képekből, stb-ből elég sok infóhoz lehet jutni és el lehet dönteni, hogy érdemes e megvenni.
31.
31.
Ca$h
VIGYÜNK EGY KIS KULTÚRÁT A TOPICBA HA KÉRHETNÉM!!!
29.
29.
Raam989
Ez baromság. Én nem vennék ilyet, még ha előzményeket dolgoz fel, akkor sem. DLC-ket sem szeretem, csak azokat veszem meg, amik fontosak az online játék szempontjából. Ilyen lesz pl az MW2 map pack. Bár annak az ára elég húzós, lehet az is kimarad és hagyom a fenébe az egész MW2-t...
28.
28.
Dcrysis02
#26: Én a múltkori szituációt nagyon bírtam. "Bánja az Epic a Gears exkluzivitását!" Másnap ezt a cég cáfolta. Azután Pachter bocsánatot kért egyből, és visszavonta az egészet.



Olyan ez mint a lottó, évekig csinálod, majd ha egyszer eltalálod nagy leszel. Utána próbálkozhatsz megint évekig hogy bejöjjön.
27.
27.
Ca$h
#26: Jaja... ráférne egy kis Martens kezelés! :)
26.
26.
JcGross
Ennek a Michael Pachter-nek manapság olyan nagy pofája van! Szünetelhetne már egy kicsit!
25.
25.
elite_hun
#24: Amiből ugye 2-höz hozzá se nyúltak ^^
24.
24.
Ca$h
Ismét csak lenyúlni akarnak minket, mint az MW2 1200 pontos felháborító map packjével...



Suffering from Mapathy? No thx! I'm recovering from it quickly!!!
23.
23.
doomSbloom
ki lenne olyan idióta, hogy megvegye?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...