Kojima szerint haldokolnak az otthoni konzolok

  • Írta: InGen
  • 2010. április 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Hideo Kojima, a Metal Gear Solid nagymestere egy olyan jövőt szeretne, ahol nincsenek platformok, és a játékot szabadon vihetjük a nappaliból az utazásra.
Hideo Kojima egy ma reggeli Sony konferencián mondta el a Metal Gear Solid: Peace Walkerrel kapcsolatban, hogy szerinte a konzolok és a játékplatformok haldokolnak jelenlegi formájukban, s nem ez az út vezet a jövőbe.


"A közeli jövőben olyan játékaink lesznek, melyek nem függnek majd egyes platformoktól." -mondta a játékdesigner, majd folytatta: "Az lenne a cél, hogy mindenhol tudjunk játszani ugyanazzal a játékkal, akár a nappalinkban, vagy éppen utazás közben. Ugyanannak a szoftvernek kell futnia mindenhol, ugyanolyan élményt nyújtva."

A Sony Computer Entertainment Japan elnöke, Hiroshi Kawano szerint ez azért elég bátor kijelentés volt Kojimától, s habár értékeli és nagyra becsüli a designer gondolatait, egyelőre nem érzi úgy, hogy a közeli jövőben el tudnak majd szakadni a platformoktól.
31.
31.
hedzsooo
#29: Igaz, fogyasztoi-tarsadalom van, bar a tarsadalom is valtozik, vmint annak szemlelet-modja idorol-idore, szvsz. Persze tulzott kijelentesek mindig is vtak es lesznek is, de attol meg 1Xszer megtortenhet.



Pl. barmilyen hihetetlennek is tunhetett anno, h a Fold gombolyu, most mar el kell fogadnunk tenykent ( v. persze nem, nem muszaj, szabad vilagban elunk :) ), v. pl. ki gondolta volna, h az emberek repulni fognak ugye ? :)



Am, csak ugy tortenhetett, ha elotte vkinek a fejebol kippattan 1 uj otlet es az is ( meglehet, h joval kesobb ), h azt hogyan lehetne bizonyitani/megvalositani...szerintem nehez lenne megjosolni a jovot...sot, szamomra pl. lehetetlen, legalabbis ilyen tavlatokban es kaliberben, ez van. En mindenesetre orulnek 1 ilyen talalmanynak. :)
30.
30.
IceColdKillah
#29: XDXDXDXDXD Milyen igaz!
29.
29.
Vendu
2000-re már azt jósolták, hogy robotokkal lesznek tele az utcák. És most mi van? Csövesekkel vannak tele.



Ez az egy féle hardver egy féle szoftver elmélet azért nem fog megvalósulni mert fogyasztó társadalom azt mondja, hogy vegyél minél több féle dolgot.



A másik meg miért akarnak ezek az emberek ennyire játszani? Pont a japánok akik késő estig dolgoznak. Ennyire unatkoznak, hogy már a buszon is játszani akarnak? Én is egyet értek abban, hogy aki sokat utazik az vesz "kézi", aki meg sokat van otthon az vesz "otthoni" konzolt és kész.
28.
28.
Optimus Prime
Hm, Bill Gatesnek is volt egy ilyen álma. Egy hiper-kütyü, ami mindent helyettesít és mindenre használhtó: TV, net, DVD, TV, telefon, PC és mindezt Windows vezérelné. :)

Az elképzelés érdekes és kreatív. De ugyan akkor ijesztő. Lassan a Borg szintjére jutunk?
27.
27.
hedzsooo
#26: Ja, lehet. En 1ebkent az M1-en lattam eloszor azt hiszem, vagy 10 eve. :)
26.
26.
IceColdKillah
#25: Ja, vágom a filmet elvégre a Film+ és annak idején a C00l tv is minden szombat este azt vetítette uhogy már nagyon elegem lett a filmből!:(

Az első 10 alkalommal még tetszett de....inkább hagyjuk!
25.
25.
hedzsooo
#22: Itt 1 link is a regi nagy kedvencemrol, ahol 1 rovid, latvanyos kis trailer lathato, angol nyelven:



http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1022624537/


Mas nagy nevek is szerepelnek benne 1ebkent, mint pl.: Takeshi Kitano, ICE-T, Doph Laungren ( remelem jol irtam a nevet, bocsi, ha nem ) ajanlom mindenkinek, ham eg nem latta volna.



A foszereplo, Keanu R., 1 informacio-futart alakit a filmben 1ebkent, a gond ott kezdodik, mikor nem tudja leadni az utoljara atvett infot es kiderul, h raadasul tul sok az adat is, amit tarol es az eletebe kerulhet, ha tul sokaig tarolja oket, ugyanis ezt a az infot a fejbe ultetett/epitett memoriaban tarolja... ;)
24.
24.
hedzsooo
Hat igen, korai meg azt mondani, h haldokolnak az otthoni konzolok, szvsz, de 1ebkent 1et ertek vhol Kojimaval osszessegeben.





Persze, biztosan vmi ilyesmire szamithatunk majd a jovoben, bar ez nem csak az o fejebol pattant ki, mashol, pl. regebbi filmekben is vtak mar utalasok ilyesmire, igaz ott nem jatekokhoz keszult ( legalabbis a film nem azt a felhasznalasat mutatta be ), hanem pl. az interneten valo gyors bongeszeshez, aminek az alapja 1 virtualis, platformfuggetlen-vilag volt, ami barhonnan elerheto.



Az 1ik ilyen film, amiben 1ebkent a szemuveges megoldas es 1 "natalos"-vezerles van konkretan: Johnny Mnemonic ( magyar cime hosszabb volt, asszem "a jovo szokevenye" alcimet viselte hozza ), ez a film meg a MATRIX elott keszult KEANU REEVES-el szinten ( milyen "meglepo" :) ). Vmikor a '90-es evek kozepen keszult.



Nagy kedvencem volt a film anno, a Matrix-tol en mar nem is hidaltam le aztan annyira, bar a latvany azert jobban ott van a Matrix-ban, az teny.





A MATRIX ota mar nem sok uj dolgot tudtak ezzel kapcsolatban l1ebkent ehozni, kozolni. Elmeletben. Persze a gyakorlatban meg ernek minket biztos meglepetesek, ahogy a tecnika fejlodik, eler a megfelelo szintre hozza. :)
23.
23.
Mathia$
Szerintem ez még még túl korai, de igaza lesz.

Am valszeg egy ilyen technológiát japánban alkalmaznak először, ha csak az apple nem talál ki vmit.
22.
22.
Badan
"Dvd-szemüvegek" létezek már egy ideje...

http://www.audioholics.com/news/press-releases/back-to-the-future-with-cinema-dvd-glasses
Ha ezt a technológiát kombinálják a 3D-vel, plusz erős, hordozható hardvert készítenek, vagy vezeték nélkül bárhol csatlakozni tud ez a szerkezet olyan szerver állomásokhoz, amin a játékok futnak, akkor megvalósítható ez az ötlet. Ehhez jön még a mai Natal vonalán fejlesztett cucc, és kész a metrón vakon integető, magában beszélő gamerek hada. XD szép
21.
21.
Drider
#19: Attól még valóban kinőtte a szemüvegét! :D
20.
20.
Nesquik
Jó hogy nem tudjuk elképzelni azt a technologiát. Mivel még hasonlót sem láttunk. Szóval felesleges rámondani hogy "hülyeség". Gondoljunk vissza csak 5-8 évvel ezelőttre. Aztsem tudtuk mifán terem a 3D-s mozi, érintőképernyő, olyan pixel wars játékokkal játszottunk hogy csak úgy füstölt és most hol tartunk? Ő a hülye? Nem hinném. 5 év múlva dobod a ps3-at a kukába csont nélkül. Vagy nem is kell 5 év. Ki tudja mijön utánna?:) Nincs ez olyan messze nehogy azt hidjétek.
19.
19.
Maxxer
#18:lófasz embekre vagy teis, nemmindegy milyen neki?Ő legalább tett már le valamit az asztalra. Méghozzá nem is akármilyen címet..A Világ legjobb játékáét. hallgasd ,http://www.youtube.com/watch?v=ZfKA4b5SFq4 és próbáld ki a játékait. Azokútán nemígy fogsz vélekedni róla. A legnagyobb ember :)
18.
18.
air 2
Fasza a szemüvege,nekem kb 4 éves koromban volt ilyen...:)
17.
17.
Drider
Hmm... a Microsoft nem ezt tervezi a portolható Live bevezetésével?
16.
16.
Horvi14
úristen , amit kojima mond az úgyvan O.O
14.
14.
Sir-Vival
Hát hogyne. Sci-fi, és egy 25 évvel ezelőtti sci-fi szerint ilyenkor már gyarmatosítani kellett volna a galaxist. Kojima is szeret nagyokat mondani.
13.
13.
Beau
12.
12.
IceColdKillah
11.
11.
lebron james
10.
10.
zola2000
6: Attól függ, én otthon is sokat használom a nintendo dsemet, arra jön exkluzívan a dragon quest 9 is...
9.
9.
Awwww
Én ezt max ugy tudom elképzelni hogy egy olyan készüléket gyártanak ami hasonlít egy szemüvegre.

Valami olyasmi mint a Heavy Rain-ben is volt az FBI-os csókának.

Másra nemtudok gondolni,csak valami ilyesmi jöhet szóba ha bárhol tudja az ember használni és mindenhol ugyan azt a hatást érné el.

De ez még tényleg messze van.

De ami késik nem múlik. :)
8.
8.
cross56
7.
7.
Dcrysis02
#6: OnLive.

Ha sikerül mindenhol szervert létesíteni akkor szinte minden kütyün lehet majd játszani.
6.
6.
IceColdKillah
Én nem értek egyet Kojima-val, mert aki az életének 60%-át az otthonában tölti akkor az miért vegyen "hordozható" konzolt? Aki meg sokat utazik annak meg elég egy PSP vagy hozzá hasonló konzol. Elvégre mindennek meg van a maga rendeltetése.



Hogy ha meg tudja oldani hogy egy 127 cm átmérőjű HDTV-n tapasztalt játék élményt (főleg vizuális tekintetben) elérjem utazás közben mondjuk a vonaton, akkor hajrá! De sztem ettől még NAGYON távol vagyunk!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...