Idén nőhet a World of Warcraft rajongói tábora

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Wrath of the Lich King megjelenése után látszólag nem nőtt tovább a World of Warcraft előfizetői bázisa, a Blizzard alelnöke szerint viszont idén megtörhet a jég.
A Wrath of the Lich King megjelenése után látszólag nem nőtt tovább a World of Warcraft előfizetői bázisa, a Blizzard alelnöke szerint viszont idén megtörhet a jég.



11.5 millió előfizető havi 170 millió dollárral gazdagítja a Blizzardot, azonban kevésbé jó hír, hogy ez gyakorlatilag 2008 vége óta így van: a Wrath of the Lich King megjelenése után a rajongói bázis nem nőtt, sokan úgy gondolják, hogy az MMORPG kihozta a maximumot a piacból, s nem tud újabb játékosokat elcsábítani.

Frank Pearce, a Blizzard alelnöke viszont biztosított mindenkit ennek az ellenkezőjéről: idén meg fog törni a jég, és továbbnőhet a World of Warcraft rajongói tábora. Mindezt duplán is megindokolta: egyrészt Kínában, a legnagyobb felhasználó bázissal rendelkező országban még meg sem jelent a legutóbbi kiegészítő (noha az már másfél éves), másfelől pedig idén végén kerül boltokba a legújabb addon, a Cataclysm, amely várhatóan alapos változtatásokat eszközöl majd a játékon. Pearce szerint egy-egy új kiegészítő kiadása után mindig vannak visszatérő játékosok, akik ideiglenesen tették félre a WoW-ot, így ő egyáltalán nem gondolja úgy, hogy 11.5 milliós tábor nem nőhet már tovább.
58.
58.
Batri
#57: kis túlzás persze benne van. Hirtelen nem jut eszembe ilyen játék. Mondjuk úgy, hogy más szintet képvisel a 2 játék(te is beláthatod, hogy nem kis különbség van a 2 játék között^^)...

de mostmár tényleg elész lesz, végül megértettük egymást
57.
57.
Knodros
#56: "milyen összeférhetetlenség?" A travian,bitefight szintje kifejezés szerinted hízelgő egy MMORPG-nek? ;)

55.
55.
Knodros
#54: Most visszaolvasva először tényleg a két játék felhasználói számát hasonlítottam össze.Végülis így már értem,hogy te mire gondolsz,csak azután nem az első hsz-emre válaszoltál,hanem a másodikra.
55.
55.
Batri
#54: milyen összeférhetetlenség? :D egy szóval nem irtam, hogy szar lenne a Maple Story, csak botorság összehasonlitani egy fizetős MMORPG-vel. Akik játszák biztos jól szórakoznak, egészségükre. Én nem birom az ingyenes játékokat(Runes of Magic sem jött be)
54.
54.
Knodros
#53: Én az első feléd intézett kommentemben rögtön a logikai összeférhetetlenséget emeltem ki a két megelőző hozzálólásod között.

Az OFF-ot meg majd törlik,ha nem tetszik valakinek,egyébként is flame-topik volt már ez.
53.
53.
Batri
#49: és ez mit számit? tudtommal eddig azon vitáztunk, hogy őszintén nem tudom. Valszeg hogy a Maple Story sikeresebb MMORPG-e mint a WoW, ami lehetetlen mivel a Maple Story nem sorolható egy kategóriába a WoW-al. Ezzel úgyvélem lezárhatjuk az értelmetlen vitát, eleget OFF-oltunk.
52.
52.
Adamknight
#48 Ebben igazad van, mert a Maple Story tényleg nem mmorpg. Én is már kb 5-6 éve tolok különböző mmo-kat és ebben teljes mértékben igazad van.
50.
50.
Maxxer
Látom megint a Grafika fikázás megy.Más oldalon úgyanez megy épp,a Star Wars mmo hírnél.. ottsem fogják fel ,eggyesek hogy egy mmo.-nak nem a csilli-villi grafika a lényege.. Mert mitérsz vele? Elkezdesz játszani meglátod ,a szépen kidolgott vízet ,majd bemész egy fővárosba ,ahol akkora fps zúhanás lesz ,amilyet elképzelni sem bírnál..

Vagy Raid közbe ,akarod tekergetni a kamerát??

Szerinted ez a céljuk??? HÁT KÚRVÁRA nem a grafikára kell hajtani egy mmo.-nál . Oké legyen szép,de pl egy 2008-as szint bőven megfelelne. a max..WoW.-al is lefogadom ,fele kommentelő nemjátszott ,csak hallotta valahol,hogy ígymeg-úgy szar ,és akkor őis ezt nyomatja tovább..

Egy MMO Grafika ,inkább művészi legyen, pl jó példa erre Aion,WoW ,Star Wars MMO, Egyiksem ér fel egy mai játékkal de, BioWare is csinálhatna most Mass Effect szintű grafikát,de mitérsz vele ??? 1fps.-el akarsz játszani ,fővárosokban??.



sok a nyomorék errefelé mostanában,látszik hogy lassan vége a sulinak..
49.
49.
Knodros
#48: Nem.Ebből látszik ,hogy te nem értetted meg.

Te azt állítottad egyik hsz-edben,hogy idézem:" Egy szar játékkal nem játszanak 11,5 millióan.."

Nem azt írtad,hogy nem fizetnek elő,hanem,hogy nem játszanak.

Nem nevezted meg,hogy milyen fajta játékkal,tehát ebbe a kijelentésbe a Maple Story ,sőt a Farmville,és igen,még a Travian is beletartozik.



És azóta ezt az állításod folyamatosan csak tagadod.
48.
48.
Batri
#47: hát persze te már csak tudod. Őszintén mit mondhatnék még? Ha nem tudod felfogni amit magyarázunk, nem lehet mást csinálni mint otthagyni a szarban. De akkor még 1szer, utoljára:

Tudod van olyan, hogy fizetős MMORPG(értsd játszható, amitől nem hányom el magam 10 perc után). Ebbe a kategóriába tartozik a WoW is. Na most te felhoztad a Maple Story-t, ami egy kiddie "valami", ami a facebook-os játékok szintjén van. És összehasonlitod a WoW-al, és megkérdőjelezed sikerességét(mert a legsikeresebb MMORPG, bárki bármit mond...)
47.
47.
Knodros
#46:

Remélem azért tartod annyira magad,hogy ha kifogysz az érvekből,nem kezdesz el személyeskedni.



Tipikus trollduma ez a "nem is érted mit mondok" is.

46.
46.
Batri
#45: szánalom :D nem érted mit magyarázok/magyaráztunk, és nem is fogom törni magam miatta...



részemről OFF END, remélem azért tartod annyira magad, hogy te is befejezed...
45.
45.
Knodros
#44: MMORPG ugyanúgy.Ismét rácáfoltál önmagad kijelentésére.
44.
44.
Batri
#40: majd ha abbahagyod a hülyeségeidet WoW-al kapcsolatban

#41: és ki mondta, hogy nem? én csak azt irtam, hogy azok fikázzák a grafikát, akik max 1 screenshotot láttak a játékból

#42: nézd már meg a Maple Story-t, ha a facebook-os szarságokkal hasonlitanád össze, oké lenne. De hogy a normális MMORPG-khez sorolod, nonszensz...

#43: neked aztán nagyon fontos volt beböfögni valamit, gratulálok...
43.
43.
viktorvizi
#38: Ennyire kocka én sose szeretnék lenni !!!
42.
42.
Knodros
#38: Most azt mondod,hogy egy szar játékkal nem játszanak ennyien,az ezelőtti hsz-edben meg egy olyan játékot oltasz,amivel 10x ennyien játszanak.Nem ellentmondásos egy kicsit?Vagy ez csak a WoW esetén igaz szerinted?
41.
41.
Adamknight
#37 Bejártam a wow-ot, de szerintem az Aion-nak szebb a grafikája.
39.
39.
Neverwinter
Pontosan így van. A grafikáról csak annyit: szerintetek egy hat éve fennlevő játék tervezői nem tudnának teljesen kidolgozott grafikát előállítani? Ráadásul pont a Blizzard dolgozói? Itt nem arról van szó, hogy nem értenek a dolgukhoz, hanem a könyvek és a történet miatt pont ilyennek kell lennie a környezetnek. Különben meg a játékosok se a grafika miatt tolják már régóta, hanem amiatt, hogy a Blizzardos fiúk mindig tudnak valami újítást beletenni az új kiegekkel (lásd:Cataclysm). És ez nem csak a WoW-nál van így. Az összes Blizzes játék aranyat ér.
38.
38.
Batri
#37: hagyjuk már ezt a hülyeséget. Ha valami sikeres mindig jönnek a haterek valami kifogással(a Halo 3 is csak a hype miatt lett sikeres ugye, és a hype miatt vezeti még mindig az xlive listát 2007 óta). Egy szar játékkal nem játszanak 11,5 millióan. A grafika pedig az előző WoW hirnél ki lett tárgyalva, csak azok nem veszik észre a szépségét, akik még nem járták be a világát.
34.
34.
Terawatt
33#: Remek játék :) nekem örök kedvencem lesz, feelinges jópofa :) csak kell szerezni egy klánt hogy láss is valamit a világbó hogy juss előre az eseményekben :) eddigi MMOkhoz képest teljesen másfajta történet felvezetése van :)nekem bejött csak ajánalni tudom mindenkinek és leszögezné mhogy szerintem erősen pve játék , pvp rész is van de aki csak amiatt veszi meg lehet csalódni fog :)
34.
34.
Knodros
#32:



1/Játszottam WoW-val.Legalábbis kipróbáltam.

2/Nem játszottam Maple Story-val,csak példának hoztam fel,hogy bemutassam,hogy azok az adatok nem állhatják meg a helyüket

3/Nem szidtam a WoW-ot,semmi bajom vele.Arról nem én tehetek,hogy sokaknak fáj,ha a kedvenc MMO-jukról valaki olyat mond,hogy nem azzal játszanak a legtöbben.
33.
33.
-T0ng-
#31: Na igen, az egyetlen MMO amiben igazán volt bizodalmam, remélem egyszer sikerül kipróbálnom!
32.
32.
-T0ng-
Elsőre tartozom egy bocsánatkéréssel: A forrás, amit felhoztam, kis utánjárás után kiderült, hogy hibás, ugyanis 19000 játékost kérdeztek meg a felmérés során. És ezáltal nem reprezentatív a felmérés.



Ettől függetlenül, igaz ami igaz! Lehet hogy a Mapple Story-nak sok az előfizetője, de az igazi MMORPG-től messze van, minőségben legalábbis biztos, amiben pedig még biztosabb vagyok, egyike vagy azoknak, akik úgy fikázzák a Wow-ot, hogy életedben egy percet nem játszottál vele.



Fojesznak pedig igaza volt, ezen nincs mit tenni. Itt a vége fuss el vége. Én népesítem a Wowosok táborát, neked meg sok szerencsét a jobbra szkorllozással.
31.
31.
Terawatt
29#: Lord of the rings onlinet se felejtsétek el :)
30.
30.
Knodros
#28: Észérvek is megfelelnek. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...