E3 2010: Microsoft konferencia LIVEBLOG

  • Írta: InGen
  • 2010. június 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Este 7-kor, a Los Angeles-i E3 kiállítás nulladik napján a Microsoft elindítja a három napon át tartó játékőrületet. Élőben tudósítunk a konferenciáról!
21:02 - És ennyi volt, fiúk-lányok. Egy értelmes játékbejelentés nélkül zajlott le a hatalmasnak ígért Microsoft konferencia. A Sony ennél csak jobb lehet, úgy érzem.


21:00 - Itt az új Xbox 360. Tényleg kicsit soványabb lett, beépített wifi és 250gb-os merevlemez. A héten már mennek is ki a kereskedőkhöz az első példányok, legalábbis Amerikában, itthon július 19-ig várnunk kell -hivatalosan.


20:55 - Az új Forzában a Kinecttel körbejárhatjuk majd az autókat, kinyithatjuk és megnézegethetjük minden részüket, egészen durva részletességben.




20:49
- Japó bige rángatózik a színpadon, egész jól, majd jön maga a játék mozgás közben: ez a Dancing Central. Sapkás avatarunk nyújtogatja lábait, szépen követi mozdulatainkat. Aztán beszáll a szemüveges csóka bandája is. Hát, cool...


20:45 -
A Rock Bandről híres Harmonix új táncos játékát láthatjuk. Hát izé. Fantasztikus.

20:43 -
Elaludtam. ZzzzzZZ. Ez tetü módon unalmas. KIT ÉRDEKEL A FITNESS? JÖJJÖN VISSZA CLIFFYB ÉS KOJIMA ÉS AZT MUTASSÁK, AHOGY A KINECTTEL SZÉTSZELETELHETSZ MINDENKIT RAIDENT IRÁNYÍTVA!


20:41 - A játék beépített edzője mutatja, hogyan csináld a gyakorlatokat, s ez mennyi kalória elégetésével jár.


20:39 - Your Shape a neve a Ubisoft fitness játékának. A Kinect az egész testét teljesen behelyezi a játékba, még az is látszott, ahogy leveszi a pulcsiját. Mármint a pulcsi is látszott a játékban. A Your Shape bescannelni a testfelépítésed, s az izmaid.

20:37 -
A változatosság kedvéért még egy kis sport cucc, ezúttal a Ubisofttól. Fitness, mert az kell nekünk. Legalább Daks lefogyhat végre, ha a Wii-vel meg ezzel egyszerre kondizik.


20:35 - Még egy kis Kinect Adventure, most épp raftingolnak a lányok. Látványosnak látványos mondjuk, és biztos el lehet majd lenni vele egy-egy házibulin, de ez eddig tényleg csak egy picit kibővített EyeToy. Persze megértjük, hogy ilyenek is kellenek, de szeretnénk már valami hardcore cuccot is látni. A játék egyébként képeket lő menet közben (akár az EyeToy), amiket itt rögtön felpattinthatunk Facebookra is.



20:33 -
Haha, humorbonbon, emberünk Lorenzo Lamasnak hívta Kudo barátunkat. Most a Viasat 6 ninja-versenyes ügyességi játékait másoló anyagot mutatnak, kombinálva a játék határok nélküllel. A Kinect láthatóan minden apró mozgást lekövet, legyen az a test bármeny pontján, ráadásul mindkettőjüket egyszerre.


20:30 - Jön a Kinectre áttervezett Joy Ride, laza családi autós játék. Kezünkkel kormányt kell formáznunk, és már mehet is móka, láthatóan a késleltetés viszonylag kicsi, elég jól versenyez a csaj, ahhoz képest, hogy csaj.


20:27 - Szegény Rare-t még mindig nem hagyják kibontakozni, az MS legdrágább stúdiója családi sportjátékokat fejleszt. A lelátón kicsi avatarok ülnek, akik lereagálják főhősünk mozdulatait. Most úgy néz ki futóverseny jön, annyira nem hoz lázba, már öt éve játszottuk ugyanezt az EyeToyjal.


20:25 - Így is van, könnek a Kinect nyitójátékok. Kislány játszik egy kistigrissel. Simogatja a kamerán keresztül, az állat meg minden mozdulatát megfelelően lereagálja. Ez tök jó, ha egy csaj vagy, de valami olyat mutassanak már, amiben Marcus kitöri valakinek a kezét és lerobbantja a fél testét egy gránáttal, mindezt a Kinecttel vezérelve.


20:24 - Kudo barátunk a színpadon. Talán látunk végre játékokat is.


20:20 - A technológia mondjuk egészen durva. Simán odaszólunk a Kinectnek, hogy tekerje vissza a legutóbbi akciót a focimeccsen, és megcsinálja. Hihetetlen, mennyi lehetőség rejlik ebben a cuccban, és a Microsoft rendesen rámegy, hogy ki is használja őket. Teljesen a hétköznapi élet részét képezheti majd a technológia.  Persze a meccs alatt böngészhetjük online a statisztikákat, más meccsek eredményeit, vagy épp highlightokat más mérkőzésekről.



20:15 -
Az ESPN exkluzív megállapodást kötött a Microsofttal, így minden létező, de itthon a kutyát nem érdeklő amerikai sportot követhetünk majd az Xboxon. A szolgáltatás úgysem valószínű, hogy működni fog bárhol, Amerikán kívül.


20:14 - Örülünk, úgy néz ki jönni fog az Xbox Live minden országba, ahol a gépet árusítják, ez talán azt jelenti, hogy végre Magyarországra is. Most éppen egy helyes kislány mutatja be a Kinect által létrehozható videobeszélgetést, mely működik a Live-on és a Windows Live Messengeren keresztül is.

20:08 -
Ki gondolta volna, hogy a Minority Reportban látott irányítás ilyen hamar megvalósul, csak éppen mindenféle kesztyű, meg más hülyeség nélkül. Az egész Xboxot akár a kezeddel, vagy akár a hangoddal vezérelheted, mindenféle külön megerőltetés nélkül.







20:06 -
Kinect bemutató fog jönni minden valószínűség szerint. A Kinect felismer, ha a kamera elé állsz, is integetésre bejelentkeztet az Xbox Live-ra. Az új, leegyszerűsített menü is tetszetős, s a Kinect segítségével elég könnyedén használható. De nem csak integetéssel tudod vezérelni a menüt, hanem szimplán beszéddel is.

20:04
- Egészen durva előzetes volt. Fantasztikus zene, űrharc, igazi Halo-hangulat. Döbbenet.



20:02 -
Igazi, Halo 3-as, háborús hangulat, megspékelve a Halo 1-gyel. A környezet éa a grafika láthatóan sokkal komorabb és keményebb. Az AI és a taktikus harcok pedig még tovább fejlődtek, s maradtak a hatalmas bejárható területek is. Mindenfelé lövedékek röpködnek, az ellenfelek okosan pozícionálnak, az új rakétevető pedig állat, de a kissé felfrissített alap géppuska is tetszetős.



20:00 -
Jön a legnagyobb Microsoft nagyágyú: a Halo. A Halo: Reach a legnagyobb játék, amit a Bungie valaha csinált, érkezik is az első bemutató a kampányból.

19:58 -
Az igen. A Crytek a Microsoft legújabb partnere. Valami egészen durva cuccnak tűnik ez a Codename: Kingdoms, de a trailer kissé semmitmondó volt. Gondolom a játék még sehol nem áll jelenleg.

19:55 -
Peter Molyneux a színpadon, természetesen Fable 3 bemutató jön. Minden eddiginél nagyszabásúbbnak és komolyabbnak tűnik a cucc, na meg persze jól is néz ki.

19:53 -
Cliffyék nagyon kenik neki. A lambantok láthatóan rengetegféle formában támadnak, sosem tudod, mit kapsz leközelebb a nyakadba. Az akció ezerszer keményebb és durvább, mint eddig, pedig eddig sem volt épp gyerekmese. Föntről egy műhöld segít embereinknek, a hatalmas lézersugár nyomában mennek végig, de nem sokáig vannak békében. Egy hatalmas lambant beugrik a képbe, és vége. Atomi szinten cool. Új játékmód is lesz: beast a neve, de semmi mást nem tudunk meg róla.



19:51 -
Elkezdődött a játék. A grafika még durvább, mint eddig, az animációk tükörsimák, a játékmenet még pörgősebb. Úgy látszik itt is működik a gránátot rá, majd elrúg mozdulat, mint a Bulletstormban. Itt vannak az első lambantok is, vagyis a Gears 3 állandóan változó, mutálódó ellenfelei. Mint az látható, a környezet még részletesebb, a bevilágítási rendszer teljesen új, a framerate már most atomstabil.

19:50 -
Mesterünk, CliffyB a színpadon. Élő Gears 3 játékot fogunk látni! Úgy érzem befosás következik.



19:48 -
Phil Spencer, a Microsoft Game Studios alelnöke a színpadon. Éppen arról süketel, mennyire keményen fogják nyomni ma, meg az egész évben. Innentől kezdve minden, amit mutatnak, az teljesen Xbox-exkluzív lesz.



19:45 -
Elindult a trailer. A várakozásoknak megfelelően irdatlan jól néz ki, brutálisan cool, és Raiden egy egészen új szintre lép. Láthatóan enyhén akció-orientáltabb lett a játék, mint az eddigi MGS-ek, de valami hihetetlen a hangulat. A végére persze a szokásos Kojima-féle poénok is beférnek. Isten!

19:43 -
Az ISTEN maga, Hideo Kojima a színpadon. Először fogunk in-game felvételeket látni a Risingből. Most Matsuyama-san jön fel a Hideo helyére, a Rising fiatal producere.

19:41 -
Don Mattrick a színpadon. Elmondja, hogy szokás szerint az új Call of Duty is az Xboxra jön elsőként, meg a DLC-k is. Továbbá idén teljesen megváltoztatják a szórakoztatás és a játék fogalmát, amiben persze nagy szerepe lesz a Kinect technológiának.



19:35 -
Mark tolja a Black Opsot, ürgelyukba vagyunk, patkányok cikáznak a nyirkos földön, a vietcongok állják utunkat. Majd irány a dzsungel, megtisztítjuk a tisztást az ellenségtől. Elcsenjünk a helit. Fentről szórjuk az áldást,. A vietek hadtápot szállító teherautói látják a kárát. A hegygerincről bemérnek... FÉLELMETES!!!

19:32
- Kezdéééééés! Egy röpke felvezetés a CoD: Black Ops csontig lerágott trailerével.

19:25 -
Még öt perc, a srácok is mindjárt befejezik.

19:24 -
Pach-Attack! Azaz a mikrofonnál Michael Pachter elemző és jós. Jól nézzétek meg, ő az aki megjósolta a slim Xbox 360 érkezését. Igaza lesz?

19:22 -
Deadliest Warrior és Limbo előzetesek mentek az előbb, most a Dust: An Elysial Tale nevű Xbox Live Arcade játékot láthatjuk mozgás közben - mintha rajzfilmet néznénk! Még tíz perc.

19:15
- Hunted: Demon's Forge trailer ment, amit korábban csak úgy jellemeztünk, hogy a Gears of War fantasy környezetben. A két főhős egymást segítve, kooperatív játékmenet keretében fog előrehaladni. Egyelőre kissé vérszegénynek tűnik mondjuk, de sokat várunk Brian Fargotól és csapatától.

19:10 - Egyelőre a GTTV-s Geoff Keighley beszélget különböző sztárvendégekkel, ez még csak az előjáték, a konferencia 19:30 körül fog kezdődni.

538.
538.
hakydakillah
A többi konferencia láttán most már visszavonok mindent, amit a MS-re mondtam... Semmivel se volt gyengébb, mint a többi...
537.
537.
Bins
#535: De haragszok!:D Nincs más hozzáfűznivalóm:D BOCS:)
536.
536.
hakydakillah
GOW3 már jöhetne... Számomra év játéka lesz, legalább ezt a demo-t odaadhatnák a népnek :-)



A Bulletstorm is egyre érdekesebb kezd lenni, már lehetne 2011 :-)
535.
535.
InGen
#526: Ne haragudjatok, de ez a Star Warsos játék iszonyatosan gagyi, remélem csinálnak majd egy értelmeset is, nem csak olyat, amiben 100 méteres strafe-ekkel lehet közlekedni :D De ettől függetlenül is eléggé béndzsónak tűnik.
534.
534.
InGen
#527: Azt eddig is tudtuk :)
533.
533.
Bins
#532: nem hinném hogy egy egész játék alatt így kéne síklani.. valahogy biztosan meg fogják oldani a sétát, vagy futást is.
532.
532.
Doc.
526:nem rosz,csak az a baj,hogy nem lehet benne menni hanem előrenyomod a két öklödet és így haladsz pár métert
531.
531.
Killerbee
#528: "és feleslegesnek ítéltek a Boxosok"

Azért ennyire ne általánosítsunk már. Neked csak ez a "boxosok", "psesek" hozzáállás létezik?

530.
530.
Bins
#528: Bazz mindenhol beléd kell kössek:D Amúgy ezzel a hsz-el most mit is akartál mondani?:) Egyrészt senki sem mondta hogy mien jó. Márészt mi elérhető PS-en?? pont az a 3 dolog amit leírt Killerbee? azszép:D
528.
528.
klemid
#524: Igen, de ez a PS-en eddig is elérhető volt amit ugye könnyen szaroztak, és feleslegesnek ítéltek a Boxosok. Most meg mien jó mi?
528.
528.
Horvi14
527.
527.
drakecsaj
Annyira belelendültetek a sz*rdobálásba, hogy arról elfeledkeztetek hogy a Fable 3 minden bizonnyal Kinect támogatással fog jönni! =)
526.
526.
Bins
kicsit hosszabb video a kinect-es star wars játékról... durva lesz:)))



http://www.youtube.com/watch?v=cAu9fX74Elk&feature=related
525.
525.
Mathia$
Jó lehetett a konferencia, de elmaradtak a bejelentések. Ok Forza4 ott van a végén, de csak egy röpke info.
524.
524.
Killerbee
Na az ms most már elérte azt, hogy minden nemet/korosztályt érdekelhesse az xbox.

Gamereknek továbbra is ott lesznek a jó kis címek, de elérték azt, hogy a többi ember (többség) is beszerezzen 1 xbox-kinect kombót és azon videóchatelhet, táncikálthat:D, meccset nézhet interaktívan másokkal stb.
523.
523.
pstomi
Érdekes h Milo gyereket nem igen mutogatták. szoval az kamu volt h egyáltalán készül?
521.
521.
Bins
MS-nek lesz még egy konferenciája szerdán a kinect-nek külön nem?
520.
520.
tjames
#520: psssszt már :)

végy be egy nyugibogyót, hidd el, minden más lesz :)
519.
519.
Pukhi-zik
#518: köszi, de en nyugodt vagyok, csak szomorunak tartom, h egy nagy és nepszerü oldalon egy moderator nem kepes a munkajat ugy elvegezni, ahogyan azt egy felnött embertöl ellehetne varni és önkényesen szvsz gerinctelenül itélkezik.

518.
518.
Pain
#518: És tényleg. Nem baj, tetszik:D
517.
517.
tds
Csak hogy kicsit lenyugtassunk mindenkit, főleg Pukhi-zik-et, egy kérdés.

Az új X360 a fenti képen nektek nem úgy tűnik, mint aminek meg van olvadva az oldala, és az elején a bekapcsoló gombja pedig betörve? : p
514.
514.
InGen
#512: Ecsém, eleve nem szóltak volna be neked, ha te nem fosos - szaros - köcsög - fantáziátlan dagadt seggfejezel le mindenkit élből, aki nincs annyira elszállva a cucctól, mint te.



De nem nyitok vitát róla. Normális hangnemben folytathatod a beszélgetést, vagy elköszönsz, a te döntésed.
514.
514.
rododendron
"20:27 - Szegyén Rare-t még mindig nem hagyják kibontakozni, "

Szegyén szegyén Rare
514.
514.
Pain
#514: Bannold sztem. Csak magadat idegesíted vele.
513.
513.
Pukhi-zik
#511: tölölni nem kellett, hanem te törölted mert szoban nulla vagy, ervek hianyaban mast nem tehesz, max törölsz, h neked legyen igazad.

szanalmas, mint egy rossz operator egy hubon..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...