Hatalmas pert nyert a Blizzard

  • Írta: InGen
  • 2010. augusztus 16.
  • Érdekesség
Link másolása
A Blizzard továbbra is kegyetlenül küzd a játékaik körüli kalózkodás, s az azokhoz kapcsolódó illegális pénzszerzés ellen. Most egy hatalmas, példát statuáló pert nyertek az egyik legnagyobb tört World of Warcraft szervert üzemeltető cég, a Scapegaming ellen.

Tíz hónapja húzodik a pereskedés a Blizzard, és az egyik legnagyobb illegális World of Warcraft szerverüzemeltető, a Scapegaming között. Utóbbi cég amellett, hogy a Blizzard EULA-t megszegő módon saját, tört szervert tartott fennt, még pénzt is szedett be a játékosoktól, mikrotranzakciók formájában: felszerelésért, és más előnyökért lehetett fizetni a tulajdonosoknak.

A per végülis ma zárult le, a végösszeg pedig döbbenetes: 88 millió dollár! Ennyit kell kicsengetnie a Scapegamingnek, a következőkre: 3 millió megy a Blizzardnak a bevételkiesés miatt, 63 ezer repül az ügyvédek költségére, a maradék kb. 85 millió pedig a törvénysértés miatt kiszabott "statutory damage".

A bíróság láthatóan komolyan példát akar statuálni az ügyből, a Blizzard pedig újabb fényes sikert aratott a számítógépes játékkalózkodás ellen. A vádlott persze még fellebbezhet, de ennél sokkal jobban már nem igazán fog járni.

24.
24.
bdlackoo
szvsz rohogve kifizetik azt a 88milliot. egyreszet a playerek fogjak onkent kifizetni a tobbit meg a reklambevetelkbol. en keveslem ezt a 88millat. ez senkit nem fog eltantoritani...
23.
23.
Dw
Tudjátok, először a Scapegamingot a saját GM jei közül egy csórta meg, de úgy, hogy az összes pénzt elvitte, még egy rohadt pizzára se volt pénzük, És megmondom, én játszottam ezen a szerveren, de NEM fizettem. Amúgy kb 3-6 milka emberke játtszott amikor még én ott voltam. az meg 1 éve volt.
22.
22.
Bbogesz
Nem hiszem hogy pár ezer gamer miatt kikezdenének a Taurival. Gondolom ez a cég nem pár ezer játékost tartott el a szerverein mert akkor nem reális a bünti. Pár ezer ember nem termel annyit hogy egy ekkora büntit ki lehessen fizetni. De azért abba érdemes belegondolni hogy mi pénz lehet egy ilyen tört szeróban ha ingyenesen játszhatsz és csak a kieg. cuccokért kell fizetni. A játékosok csak egy kis része fizet a nagy része ingyen játszik. Itt nem pár ezer gamer volt az tuti mert akkor nem 90M lenne a bünti sem.
20.
20.
LtK
aki wowozik az nem épp eszű ;D (és most a felbőszűlt wow rajongók darabokra szaggatnak) =D
18.
18.
marcio
Itt nem magán a törtszerveren volt a hangsúly, hanem, azon, hogy micropaymentes volt...

Oké, per, megnyerték, de a büntetést még így is sokkalom - mennyit adtak a bírónak? :)
17.
17.
Nesquik
14: Én is ezen gondolkoztam. Hogy ott is van 3k player de csak a tauri wow realmon a többivel együtt egy 6-8k player és ugyanúgy van VIP tagság extrákért. Tehát ha netán erre vetődne a Blizzard figyelő szeme "I seee youuu! xD" Akkor bizony a tauri nagyon nagyon rápacsálhat.
16.
16.
gamerplayer
#15: ja nem "Hatalams"...bocs
15.
15.
gamerplayer
most vettem észre, h "Hatalms" pert nyertek ;;D
14.
14.
Speper
Hajrá Blizzard!! Következő tört áldozat lehet a Tauri :D:D
13.
13.
mark24842
Megnézném hogy hogyan fizetik ki :D
12.
12.
mark24842
Megnézném hogy hogyan fizetik ki :D
11.
11.
namohr
UHH..nem semmi pénzösszeg:)
10.
10.
joykiller
a biroság helyébe én a felhasználokat is büntetném, mivel ök is tudatosan használták az illegális szervereket.
9.
9.
Mateclus
regebb a toxic-is igy jart azt is bepereltek(de telleg ha mar fizetek valamiert akkor mar azeredetiert)
8.
8.
gamerplayer
88 hahha, csak nekem tűnt fel a szám?:D:D:D:D
Így jár, aki kalózkodik...Ja nem, aki le is bukik, de őrülhetnek, h nem kaptak falábat meg kampós kezet:)
6.
6.
NECROSMOKE
Igy jár aki Karibtengerkedik :D
5.
5.
Dark_Temptation
istenem.. már bocs de ilyen idiótákat akik fizetnek a tört szeróra... akkor már megveszem az eredetit aztán azt fizetem-.-" istenem -.-"
3.
3.
Skyer
Én játszottam anno a WoWScape szerverein, azon belül is a Legionon. (Mid-rate, butított blizzlike) Egész jó szerver volt, csak kuvvvára sok volt az orosz, és olyan lagg volt, hogy beszarás :D
2.
2.
InGen
Nem valószínű, tippre életük végéig a bíróságnak fognak törleszteni :)
1.
1.
adamessj
És ezeknek van 88 millió dolláruk?:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...