Microsoft: nem hagyjuk el a PC-s játékosokat

  • Írta: InGen
  • 2010. augusztus 30.
  • Érdekesség
A Microsoft a GamesCom alkalmával örömteli bejelentéseket közölt a világgal: újra komoly, PC-exkluzív címek fejlesztésébe kezdenek. De itt még nem állunk meg: a jövőben még több, igazi hardcore, proci és videókártya zabáló anyagokat ígérnek a keményarc PC-s gamereknek.

Minden évben százezreket ölsz a géped fejlesztésébe? Eladtad anyádat egy új, 2 gigás videókártyáért? Egész nap a bányában robotolsz egy Intel Core i7-ért, és mégsem tudsz mivel játszani a Starcraft 2-n és a World of Warcrafton kívül? A Microsoft megelégelte ezt a tarthatatlan állapotot, és újra a core PC-s játékosok irányába fordul!


Minden a GamesCom-bejelentésekkel kezdődött: jön az Age of Empire Online, valamint Flight Simulator új generációja, egyszerűen csak Microsoft Flight néven. Ezen kívül persze most már biztosan tudjuk, hogy a Fable 3 is érkezik PC-re, itt azonban még nincs megállás. Dave Luehmann, a Microsoft Game Studios menedzsere szerint a következő két évben több bejelentést is kapunk majd, amikről egyelőre persze nem beszélhet. Elmondása szerint a legnagyobb változást a kiadás szemléletében láthatjuk majd:

"Eddig úgy volt, hogy megjelent egy 50$-os játék, majd két évre rá egy folytatás, vagy esetleg közben egy kiegészítő lemez. Úgy gondolom, hogy ennek meg kell változnia."-nyilatkozta. "Persze, ez az üzleti modell nagyon sikeres volt, s még most is lehet sikeres, hiszen a boltban kapható játékok még mindig az eladások nagy részét teszik ki, de most már más utak is lehetségesek: van mikrotranzakció, makrotranzakció, s mi ezekkel szeretnénk kísérletezni."

Luehmann az eredeti interjúban ugyan nem utalt rá konkrétan, szavaiból mégis azt lehet kivenni, hogy a Microsoft valószínűleg a casual rétegnek szánt Age of Empires Online mellett egy hardcore MMO-t is fejleszt. Ez persze egyelőre csak tipp, itt még bármi lehetséges, mint a Viasat 3-on!

33.
papailajos
#32: Sztem meg nem eri meg jobban!!!
31.
DzsungelCsirke
Warezzel Xboxosok ne csattogjanak, hiszen ők is rengeteget töltenek. Amúgy a Microsoft semmit sem tett a PC-ért azon kívül hogy a sárba döngölte, szóval nem értem mi ez a nem hagyjuk el a platformot duma. Tudtommal itt se voltak...
30.
farkasmilan
#18: Külföldön teljesen más a helyzet, amúgymeg énis eredetiben veszem az xbox os játékokat.
29.
gamerplayer
#17: boxra ugyanúgy warezolnak..csak éppen PC-n szedik le
28.
leviske
#17: Azért, ha a saját környezetemből indulok ki, akkor az a 70% erős túlzás.

És nem mellesleg én mondjuk nem felhasználói szám alapján, hanem szimplán vásárlói szám alapján döntenék, ha fejlesztésről van szó. Azokból meg attól nem lenne kevesebb, ha az XBOX nyitna a Windows felé, miután ahhoz ugyanúgy egy MS terméket kell megvenni és a PS-el szemben ugyanúgy exkluzív maradna.
27.
nero66
#22: A No Man's Land: Fight for Your Rights! amire gondolsz??? Mert ha igen akk már küldöm is a linket de szerintem nem mert ez vmi szarnak tűnik borítóról és nem olyan mint ahogy leírtad.
26.
papailajos
Nekem is csak pc-m van ugyhogy orulok ennek a hirnek :)
25.
izomkukac
amúgy mi az hogy mikro és makro tranzakció?
24.
izomkukac
#22: keress rá googlen vagy torrent oldalakon
23.
Mortician
#21: Magyarországon. Külföldön már más a helyzet.
22.
adriano28
na végre egy jó ötlet, am én igy vagyok vele van egy csomó játékom de unom őket azt játszok hárommal 5 percet :S
vmi megoldás kéne ide
am egy kérdés vki nem tudja hol lehet beszerezni egy gamét? régi német játék de nekem ez a kedvencem a neve : no mans land
ha vkinek van ötlete az irjon !!
am ezt 2005 környékén egy ausztriai billában (:D) vettem pár száz ft ért de nekem ez a csillagokat üti oan szuper game,
a gond az hogy össze karcolódott a lemez és nem tom ujra felrakni :S:S
szoval help mmeeeee
21.
Macifasz
#19: Óóóóóó dehogynem. X360-on ugyan annyi, ha nem több a warez, mint PC-n. És ez nem túlzás.;-)
19.
randall13
#18: Csak nem a 70%
Aki meg mégis, az megkockáztat egy szép bant. Aki anno idő előtt játszott a Modern Warfare 2-vel, azt is banolták liveról vagy honnan.
18.
Wizard8
#17: x360on is ugyan ezt csinálják
17.
zsizsi
Hát ha az emberek 70%-a lewarezolná akkor én se fejlesztenék PC-re.
14.
leviske
#13: +1

Sőt, a G4W és XBL rendszert is összevonhatnák.
13.
ATi0021
Ha annyira támogatni akarnak minket, akkor első lepésként adják, ki az XBox 360 Only címeket. Majd onnantól kezeljék egyformán az XBox 360-at és a PC-t.
12.
Iwashi
#7: Te még elhiszed nekik? Pff... Mit jelentettek eddig be? Egyedül a Fable 3 olyan, hogy mainstreamebb, azt is elhalasztották bizonytalan időre. Aztán bejelentenek egy Flight Simulatort, ami, mivel szimulátor, nem sokaknak fog tetszeni, és ezután egy online rajzos Age of Empires-t, ami valszeg még véletlenül sem fog hasonlítani a régiekre, és ismerve a mai tendenciákat, le fogják butítani, hogy még véletlenül se kelljen gondolkodni benne.

Ps.: lehet szidni nyugodtan, de engem már elégszer kiábrándított az ms a pc-s játékok színterén
11.
Iwashi
#7: Te még elhiszed nekik? Pff... Mit jelentettek eddig be? Egyedül a Fable 3 olyan, hogy mainstreamebb, azt is elhalasztották bizonytalan időre. Aztán bejelentenek egy Flight Simulatort, ami, mivel szimulátor, nem sokaknak fog tetszeni, és ezután egy online rajzos Age of Empires-t, ami valszeg még véletlenül sem fog hasonlítani a régiekre, és ismerve a mai tendenciákat, le fogják butítani, hogy még véletlenül se kelljen gondolkodni benne.

Ps.: lehet szidni nyugodtan, de engem már elégszer kiábrándított az ms a pc-s játékok színterén
10.
Macifasz
Na, akkor kérek szépen egy Gears of War 2-őt díszdobozos, gyűjtői kiadás kiszerelésben, és egy Alan Waket, hasonló felfogásban. Köszöntem.

:-)
9.
randall13
Lego Rock Band-et PC-re!!!!! :D

#7: Igen, hálásak vagyunk, hisz mindent letöltünk torrentről :D
8.
Optimus Prime
Halo 3 és Wars PC-re! Semmi. Akkor nem értem a nagy hajcihőt.
Bill Gates távozása óta nem a régi a Microsoft...
7.
Speper
"Minden évben százezreket ölsz a géped fejlesztésébe?"
Hát azért minden évben nem :D De örülök, hogy végre a PC felé fordul az MS. Hálás tábor a mi fajtánk csak kapjunk is valamit :D
6.
mephi
Hááát, nem tudom, örülök a hírnek, mert PC-s vagyok. De a kérdés ott mocorog bennem, hogy eddig miért nem álltak ki PC mellett?
5.
Gt17
3*
Jaaa,aszittem hogy a csávesz tippel erre XD.De logika az tényleg van benne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...