Akár tíz gigát is megeszik a Gran Turismo 5

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem szoktunk ilyen hírekkel foglalkozni, de ez esetben jó előre felkészíteni minden érintettet: a tökéletes élmény érdekében akár tíz gigabájtnyi adatot is feltelepít majd a Gran Turismo 5, így érdemes jó előre nagytakarítást végezni, hogy a novemberi megjelenés után semmi ne álljon a játékos és a játék közé.

Annyira közel van már a novemberi megjelenés, mit tesz ilyenkor a derék gamer? Ünneplőbe öltözik, alkoholos vattával lecsutakolja a kormányát, és például kitakarítja a PlayStation 3 merevlemezét, hogy a Gran Turismo 5 zökkenőmentesen feltelepíthessen rá mindent, kedve szerint. A játék alapvetően csupán 256 megabájtot próbál meg ráerőszakolni a konzol HDD-jére, ellenben Kaz Yamauchi mester az opcionálisan elérhető 10 gigabájtos telepítést javasolja a rajongóknak a tökéletes élmény érdekében. Hosszú idő lesz kivárni, míg a procedúra lezajlik, de végtére is valamit, valamiért, ugye.

S bár nem tudjuk, ki az, aki még bírja cérnával, és megnéz minden egyes gameplay felvételt a Gran Turismo 5-ről, mindenesetre az ő figyelmükbe ajánljuk a legutóbbi 11 perces videót, ahol egy úriember több-kevesebb sikerrel egy Jaguar XJ13-ast próbál meg kordában tartani. Az autó a Jaguar első kísérlete volt a Le Manshoz történő csatlakozáshoz, azonban végül az egyetlen legyártott prototípus is a raktárban végezte, később pedig jól össze is törték - de te novemberben azért vezetheted majd.

37.
37.
Doc.
#35: Korántsem 10 gigás, csak ennyit telepít a hdd-re, PS3-on pedig még nem volt példa arra, hogy egy játék 10 gigát pakoljon fel. Ezért "sírunk".
36.
36.
zadori75
nekem nem gond :) 250 gigás a ps3 :) reméljük jó lesz a game :) xboxon a forza nagyon jó, ps-en meg a gt. kár, hogy az xboxos kormányom nem jó a ps3-hoz... nem létezik esetleg valami átalakító ?
35.
35.
D0me931
őőő most mit sírtok? mintha ez lenne az első játék ami 10gigásxd nemtom ez mióta olyan sok...
34.
34.
Brundle
#33: Ez jatek fuggo,valamelyik megy lemezrol,valamelyik nem,es van olyan is aminel megy lemezrol is ,de lehetoseged van telepiteni is.
33.
33.
XDannyL
#28: Hát mielőtt hozzászólsz, előtte nem ártana egy kicsit utána nézni a játéknak. Egyetlen egy Gran Turismo sem jelent meg PC-re, ez sem fog.

#26: Ezt nem értem... Nekem addig nem is hagyja elindítani a játékot amíg nem telepítettem.
32.
32.
Brundle
#30: Már sok játékot telepítettem ,és aminél ez csak opcionális ott is egyből telepítem,eddig egyik sem tartott olyan sokáig hogy ez egy szempont legyen...sőt én örülök ha egy játékot fel lehet telepíteni,mert onnan tényleg gyorsabb,annyit megér mégha 1 órát telepít akkor is.Ott van a bayonetta baromi sokat töltött , és kiadtak egy patchet hogy fel lehessen telepíteni ,és a töltés probléma meg is oldódott.(amúgy baromi rosszul optimizált,az fps gondok megmaradtak)
31.
31.
adriano28
#29: vigyázz magadra mer seggbe ruglak !
30.
30.
simon 555
#26: negyed óra?hol élsz te?
nekem a SOCOM 2 vagy 3 gigáját(nem tom pontosan mennyi)
majd egy óráig telepítette....
29.
29.
klemid
#28: Ja igen mivel a PS-be nemlehet venni. Értelem...
28.
28.
adriano28
most mit sírtok? vegyetek számítógépet, arra veszel 1 tera hdd azt máris jöhet ez a f ostos game
27.
27.
klemid
Hülyeségen kívül nem tudtok mást kommentelni?
26.
26.
Brundle
Idióták: nem telepít lassan a ps3, lemezről is játszható sok játék, ugyanolyan jól,de ha telepíted akkor gyorsabban betölt,de ez pc-nél is így van: a vinyó gyorsabb mint a dvd meghajtó..és nehogy azon a negyed órán vki fennakadjon,mert azt csak sajnálom.
25.
25.
Qbász
"Hosszú idő lesz kivárni, míg a procedúra lezajlik, de végtére is valamit, valamiért, ugye." Ezt nem értem. A GTA 4 pc-re pár perc alatt felkúszik, akkor ez miért tartana olyan észveszejtően sokáig? Vagy a Ps 3 ilyen lassan telepít?
24.
24.
brandonlee
Megeszik 10 gigát... De GK-n meg már 1 Gigánk sincs. :'( Bocsesz, ezt muszáj volt elsütnöm, és megemlékeznek Gigáról.
22.
22.
Turekk
#1: Akkor minek írogatsz ide? Jobb élvezetet? Ja mondjuk általánosban nekem is jobban tetszett volna..
21.
21.
Doc.
#19: Itt inkább a töltési időn van a hangsúly és nem azon, hogy rontja vagy sem.
18.
18.
metallica95
Már nagyon várom a játékot, szerintem ütni fog, csak kár, hogy akkor már suli idő lesz, na mindegy.
16.
16.
HATRED
#2: a gta IV meg 16 giga és azt meg mindenki leszarta és már 15 rugóért is lehet venni 1tb os vinyót
14.
14.
randall13
#5: "A játék alapvetően csupán 256 megabájtot próbál meg ráerőszakolni a konzol HDD-jére, ellenben Kaz Yamauchi mester az opcionálisan elérhető 10 gigabájtos telepítést javasolja a rajongóknak"

Végül is, nem tudhat mindenki olvasni.
8.
8.
simon 555
#1: még anno a GT2-ben én pl megcsináltam az osszes tobb száz koros versenyeket....
7.
7.
Wizard8
#1: minden hosszú versenyt végig toltam a gt4 be és a 3 ba is nagyon is jók azok :p
6.
6.
Ryo san
#5: Megkövetlek,hiszen ott vannak a tények,csak hát a sok citromos sör már árt:)
5.
5.
Ryo san
Azt persze elfelejtette megemliteni a kedves cikkíró hogy ez egy opcionális lehetőség!Kötelezően 256megát pakol a vinyóra a játék,és vígan fut a lemezről.Viszont ha van elég helyed,felteheted teljesen,és így kímélheted az olvasófejet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...