A Kinecté lesz a játékipar legnagyobb startja

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 30.
  • Érdekesség
A Microsoft eddig is hajlamos volt durván szuperlatívuszokban beszélni a Kinect kapcsán, nem véletlenül, hiszen irdatlan mennyiségű pénzt ölnek a kiegészítőbe. Most azonban megtudtuk, hogy a cég szerint ez lesz a játékipar valaha látott legnagyobb startja.

A Microsoft mostanában nem fukarkodik, ha a játékrészlegnek szüksége van némi pénzmagra a siker eléréséhez. A Halo: Reach felvonultatta az eddig látott legnagyobb marketing-kampányt, a Kinect pedig úgy tűnik, hogy az iparág legdurvább startjára készülhet.

Legalábbis Phil Spencer, a Microsoft Game Studios felelős alelnöke szerint, aki a következő, meglehetősen ambíciózus nyilatkozatot adta: "Számunkra ez lesz a legnagyobb start, amit valaha a játékiparban csináltunk. Többet szeretnénk belőle eladni az ünnepek alatt, mint amennyi konzolt bárki eladott korábban a hasonló időszak alatt" - ez alapján látható, hogy a Microsoft a korábbi megnyilvánulásaihoz hasonlóan továbbra is külön egységként, külön platformként tekint a Kinectre. Persze hiába hangzik jól, hogy túl szeretnék szárnyalni az összes konzoleladást, hiszen akkor is csak egy kiegészítőről van szó, de hát ilyenek ezek a marketingesek.

Ettől függetlenül a szórakoztató-elektronikai partnerek visszajelzései szintén bíztatóak: az ünnepi szezonban várhatóan a Kinect lesz a legkeresettebb termék az egész kategóriában, s nem csak a játékipari termékeken belül.

Végül Spencer még hozzátette: "Szóval számunkra ez nagyobb, mint az Xbox indulása, sőt, még az Xbox 360 startját is túlszárnyalja.  Hogy mennyit fogunk eladni? Annyi pénzt fogunk belefektetni, mintha ez lenne a legnagyobb konzol launch, amit valaha csináltunk, így ennek megfelelő eladott darabszámot is várunk."

12.
Sir-Vival
Hát nyem tom', eddig a MOVE a meggyőzőbb. Minden komolyan vehető - nem pénzelt - teszt is erről szól. Szerintem itt most másról van szó: ha ezt a Microsoft el tudja adni (olyan darabszámban, ahogy számolnak vele) akkor bármit el tud adni.
Mondjuk ez a Vista esetében nem jött be.
11.
kevinbutler
Mintha már lett volna egyszer ez a hír :S
10.
Oliver S96
hát... kicsit akkor is bukás szaga van, de akkor is kíváncsi leszek rá
9.
Top Secret
Már kezd elegem lenni a Kinectből a Move nekem jobban tetszik de nem szeretnék vitákba belemenni!
7.
gerappa
Reklám ide vagy oda én nem ajándékozom meg magam sem alapgéppel sem kinecttel.
6.
bzsp
annyiban igazuk lehet, h Amerikában, Ny-Európában tényleg keresett termék lesz, főleg az ünnepek közeledtével.
5.
McDuff
hát már nem azért de beharangozták hogy ilyen+olyan nagy lesz a Reach reklámkapánya+launchja,de sztem mérföldekkel alul maradt a Halo 3-hoz képest,me az télleg agyon volt hypeolva!ugy hogy nem hiszem a Kinecté nagyobb lesz mint a Classic+360-é együttvéve.
4.
tjames
Mindenesetre a MOVE irányítónak már van alternatív felhasználási módja....
ITT
3.
Ryo san
Csak nehogy túl elbizakodottak legyenek...
1.
tjames
Remélem lesz a sorban egy FNR Champion is :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...