Jövő év elejére csúszhat a Cataclysm megjelenése

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 30.
  • Pletyka
Link másolása
Érdekes módon az Amazon minden előjel nélkül szétküldött egy e-mailt a World of Warcraft: Cataclysm előrendelők között, melyben azt tudatják a leendő vásárlókkal, hogy a kiegészítő nem fog megjelenni a sokak által várt novemberi dátumon, hanem átesik a jövő év elejére.

Egyre nagyobb a nyüzsgés a World of Warcraft harmadik kiegészítője, a Cataclysm körül, mely a megjelenésekor teljesen átalakítja majd Azeroth világát. A jelenlegi ütemterv alapján az előzetes in-game eseményeket (world event) elindító hatalmas 4.0.1 verziószámú patch érkezése október 13-ra várható, majd a kiegészítő tartalmának egy részét minden játékoshoz eljuttató 4.0.3-as csomag ezután pár héttel landolhat a szervereken.


Ezek alapján mindenki úgy gondolta, hogy az előző kiegészítő, a Wrath of the Lich King példáján elindulva a Cataclysm is valamikor novemberben jelenhet meg, ám az Amazon internetes áruház - ki tudja, honnan szerzett infók alapján - egy e-mailt küldött szét az előrendelők között, melyben tájékoztatják őket, hogy a játék átcsúszik 2011-re, s megjelenése január 4. és január 18. között esedékes.

A késésben van némi ráció, hiszen a jelenleg is masszív bétatesztelés alatt álló Cataclysm még rengeteg hibával és hiányossággal küzd. A Blizzard például a tesztelés kezdete után teljesen kidobta és átalakította a korábban tervezett új talent-rendszert, s ezen kívül számos kaszt frissen kapott, vagy megújított képességei sem működnek még úgy, ahogy kellene. Emellett persze jelenleg is zajlik a magas szintű raid instance-ok fókuszált tesztelése a lehető legjobb egyensúly kialakítása érdekében.

A World of Warcraft történelmének legnagyobb, s legtöbb átalakítást, újdonságot ígérő kiegészítőjének megjelenése tehát egyelőre bizonytalan, ám a végleges dátumot valószínűleg megkapjuk az október 22-én induló BlizzConon.

20.
20.
Ragnarök
Szvsz jobb hogy késik a Cataclysm... van aki még meg se tudta szokni az LK-t... rengeteg guild még meg se járta az összes instát... szvsz még így is korai a kieg.
19.
19.
Ecneb
Szerintem félnek a Guild Wars 2-től és tudják, hogy kb akkortájt jött volna ki!
Azt tervezték, hogy kijön a Cataclysm és mikor annak elül a "pora" akkor kiadják a GW-ot és akkor mindenkit áthódítanak, de így hogy késik a Cataclysm, késni fog a Guild Wars 2 is!

De ez mind mind csak az én feltételezésem.
18.
18.
Batri
hmmm csak úgy kiváncsiságból felnéztem battle.net-re, és mi fogad? hát egy Cata béta^^ már csak le kell vakarni azt a tucat gigás klienst >.>
17.
17.
InGen
#14: WotlK elején mentem el, mondhatni a "csúcsról", miután a PE-vel magyar firstként lezúztuk Sunwellt.

Szóval nem igazán van új class mechanika, a fightok is elég gyorsan tanulhatóak, soknál elég ha annyit mondanak a többiek kb. hogy "oké, ez olyan mint Supremus, csak WW-zik néha, csárdzsolj köcsög" :) Nincs már igazán új dolog a nap alatt ezen a téren, csak az eddigiek kombinációja :)
16.
16.
Speper
Nekem egy 80as magem van, de nyár körül lejárt az előfizetésem, és ugye nyáron ki akar egész nap a gép előtt ülni... eredetileg amúgy is karácsonykor terveztem a visszatérést, szóval ez még jól is kijöhet, hogy januárban jeleni meg a Cata... legalább nem maradok le a dolgokról :D
14.
14.
Ghost
#1: Sajnos épp a gearelődés jelenleg a legkönnyebb a játékban. Bármit csinálhatsz, néhány hét alatt T10-ben feszítesz. Jelenleg ez a legnagyobb negatívum a játékban. De ha másfél év után tértél vissza, akkor bizony még bele is kell jönni az új class mechanikákba, de az is gyorsan tanulható :)
13.
13.
Gubi
Egyes oldalak December elejére jósolják a Cataclysm megjelenését. Ezt hivatalos forrásból is "megerősítették", mely szerint az új aréna szezon December 14-én kezdődne el, azelőtt körülbelül 1 héttel jelenne meg az új kiegészítő.

"The next Arena Season will begin for level-85 players approximately one week after the official launch of World of Warcraft: Cataclysm."

A béta szerverre már fellátogattam párszor és személy szerint nagyon várom már. Legfőképp annak örülök, hogy végre nehezítettek a játékon. Unalmas volt már nagyon hogy minden csak úgy a játékosok ölébe hullik :)

#1: Erre még szerencsére bőven van időd :P A harmadik 80-as karakteremet most húztam fel, de azt tuti hogy most nem fogom gearelni. Majd ha kijön Cataclysm felhúzom 85-re és onnantól megyek csak vele instázni. Addig meg gyűjtöm a goldot ezerrel, hogy legyen miből költeni ;)
12.
12.
Batri
Sajnos meglátszik, hogy közeleg a kieg. Az utóbbi napokban elég sokszor halt be az instance server, ma is LK fight közben... mondhatom nagyon kellemes volt
11.
11.
Sun9us
Aham. THX. Erősen gondolkodok rajta. Csak 1 dolog tart vissza az idő. Amikor annó idején megjelent a WoW akkor toltam haverral a 10 napos trialt. Hát tíz napig nem aludtunk, és csak a létfenntartáshoz szükséges dolgokat végeztük, így mikor lejárt a trial, mi mondtuk, hogy köszi sok is volt. :D De mostanában unatkozom.
10.
10.
Starkiller89
#8: attól függ, vmeik szigetre v helyre nem tudsz átmenni ha épp nics meg az a kieg. :)
9.
9.
InGen
#8: Nem feltétlenül, az alapterületeket és az 1-60-as szintet tolhatod az alap WoW-val is, patchelni persze mindenképp kell, de az automatikusan működik úgyis.

Viszont a Cataclysm előtti patchek pont a régi, azaz az 1-60-as területeket alakítják át teljesen, szóval akkor mindennél jobb lesz elkezdeni WoW-ozni :)
8.
8.
Sun9us
Lenne egy igen láma kérdésem. Ha most neki állnék WoW- ozni akor mindenképp kell az eddig megjelent összes kieg, plusz a jó pár giga patch???
7.
7.
Skyer
#3: :D Aranyos...
Nem bánom, hogy késik, így még talán lesz időm megcsapni LK-t :P
6.
6.
HATRED
én is már több mint 1 éve abbahagytam vissza is térnék ha lenne időm...
4.
4.
InGen
#3: Igen, elég vicces volt :))
3.
3.
Giga0509
Olvastam hogy van 1 olyan bug hogy ha valaki átrohan Thunder Bluffon random meghal :DDD
2.
2.
Batri
Én egy decemberi startot tippelek, január túl távolinak tűnik. Amúgy az új patch elvileg jövő héten jön, legalábbis az előjelek ezt bizonyitják.
1.
1.
InGen
Épp most tértem vissza újra WoW-ozni, másfél év kihagyás után, úgyhogy nem bánom, ha egy kicsit késik, hogy be tudjam hozni a gear lemaradásomat :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...