Felvásárolta Shinji Mikami stúdióját a ZeniMax

  • Írta: InGen
  • 2010. október 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A ZeniMax Media tovább folytatja agresszív terjeszkedését a játékpiacon. Az id Software, a Bethesda és az Arkane Studios után lecsaptak a Tango Gameworksre is, melyet a Resident Evil alkotója, valamint a Bayonetta és a Vanquish rendezője, Shinji Mikami irányít.

A ZeniMax felvásárolta a Tango Gameworksöt. "A mit?" - kérdezhetnétek jogosan, mint ahogy én is kérdeztem magamban, hogy mégis miről van szó, mert amikor legutoljára néztem, Shinji Mikami még a Platinum Games élén fejlesztette a Vanquish-t. Nos, úgy fest a helyzet, hogy miután az utóbbi játékot befejezte a SEGA számára, az úriember vagy otthagyta, vagy feloszlatta, vagy felégette a Platinum Games stúdiót, és megalapította (újra) saját cégét, a Tango Gameworksöt.


Amit most rögtön meg is vásárolt a ZeniMax, akik már egyébként is olyan stúdiók birtokában vannak, mint az id Software, a Bethesda vagy az Arkane. A Tango Gameworks továbbra is multiplatform AAA kategóriás címeket fog fejleszteni, és a csapatban számos veterán Resident Evil, Devil May Cry és Final Fantasy kreátor kapott helyet.

A két fél felváltva ájul el egymástól: Shinji Mikami szerint fantasztikus, hogy létezik még egy olyan kiadó, aki megérti, hogyan készülnek a játékok, és teljesen szabad kezet ad a stúdióinak a legjobb minőség elérésére. A ZeniMax képviseletében az ügyvezető igazgató Robert Altman hasonlóan pozitívan nyilatkozott: "Shinji Mikami már kiharcolta magának azt a tiszteletet, ami csak a legnagyobb játékipari veteránoknak jár. Folyamatosan olyan játékokat készített, melyek nagyon tetszettek mind a játékosoknak, mint pedig a sajtónak szerte a világon. Támogatjuk az elképzeléseit és a műfajokat meghatározó játékterveit, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele."

3.
3.
zsilvolgyi
Nekem nem igazán jött be a vanquish .
2.
2.
falselight
jöjjön ki a vanquish pc-re lécci lécciiii!!!!
1.
1.
FekaFOB
Jó helyre kerültek. Csak az Activision-t kerülje el minden jó fejlesztő. Remélem Bungie-ék nem fürdenek be velük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...