Amerikából kapott új vezért a Rare

  • Írta: InGen
  • 2010. október 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Röviddel a Kinect megjelenése előtt új stúdiófőnököt kapott a Rare. Scott Henson eddig a Microsoft Xbox divíziójának egyik oszlopos tagja volt, ám most angliába költözik, hogy segítse a hatalmas stúdiót, és valószínűleg, hogy még több pénzt csavarjanak ki a Kinectből.

Érdekesen alakul a Rare sorsa, mióta a Microsoft tulajdonába került. Pár napja számoltunk be arról, hogy a redmondiak miként verekedtek az Activisionnel az angol stúdióért annak idején, pár hónapja pedig arról írtunk, hogy a Microsoft már végső kétségbeesésében Peter Molyneux-t küldte oda, hogy mutasson irányt a fejlesztőknek.


Úgy látszik, még Molyneux sem tudott csodát tenni - vagy épp ellenkezőleg, már be is fejezte feladatát -, mert a Microsoft most hivatalosan is egy új vezért nevez ki a stúdió élére, és Scott Henson veszi át a jelenlegi stúdiómenedzser Mark Betteridge helyét. Henson nem éppen ma kezde az Xbox bizniszt: 16 éve dolgozik a Microsoftnál, az utóbbi évtized nagyrészében pedig az Xbox 360, az Xbox Live és a Kinect létrehozásán tevékenykedett.

Mark Betteridge azonban nem távozik a cégtől, hanem végre azzal foglalkozik amit szeret: papírmunka helyett ténylegesen beleveti magát a játékfejlesztésbe. Henson így nyilatkozott a jövőbeni terveiről a Rare élén: "A Microsoft Game Studios feladata a platform fejlesztőjeként, hogy kitolja a határokat, és hogy új élményeket nyújtson játékosok millióinak. Ebben a rohamban a Rare az élen fog járni, és a Kinect lesz a legfontosabb szereplő."

2.
2.
leviske
Hm. Szégyellem, de még nem hallottam róluk. Az oldaluk alapján azt sikerült leszűrnöm, hogy ez a Maxis Microsoft-beli megtestesülése. Jól látom?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...