Itthon is elérhetővé vált az Xbox Live

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 11.
  • Bejelentés
Link másolása
A tegnapi naptól fogva hivatalosan is elérhetővé vált Magyarországon az Xbox Live. A rendszer ugyanúgy működik, mint eddig, csupán kevésbé lesz körülményes a használata; a más régiókban regisztrált profilok is átmenthetők minden egyébbel együtt a honosított fiókokba.

Nagy az öröm mostanság az Xbox-tulajdonosok körében, elvégre a Microsoft még nyáron bejelentette, hogy itthon is hivatalosan támogatottá válik az Xbox Live. Jelentjük, a szolgáltatás elrajtolt, lehet csatlakozni, külföldi hozzáférést migrálni és pulit kapni többet között.

A rendszer továbbra is úgy működik, ahogy eddig: a játékosprofilotokkal, avatarotokkal és gamerscore-jaitokkal csatlakozhattok az Xbox online közösségéhez, majd eldönthetitek, hogy az ingyenes Silver vagy a fizetős Gold hozzáférést választjátok; az előfizetéses változattal tudtok multizni, korábban érhettek el bizonyos demókat, kaptok árkedvezményeket, illetve most már a Video Kinect szolgáltatás is használható, ami ugye a Kinect segítségével történő video chatet jelenti - ez utóbbi egyébként a PC-s Windows Live Messenger (a néhai MSN) felhasználókkal társalogva is működik.

Miután az Xbox Live az Xbox 360 boltokba kerülése után évekkel vált itthon elérhetővé, nyilván rengetegen regisztráltatok más régiókba azért, hogy használhassátok a szolgáltatást. A Microsoft most biztosította az átállási lehetőséget, mindezt úgy, hogy gyakorlatilag minden korábbi anyagunk (a gamertag, a gamerscore, az achievementek, az időadatok, a barátlista és a letöltött tartalmak is) áthozhatók a honosított fiókokba, illetve a már meglévő Gold előfizetések is felhasználhatók majd. (Megjegyeznénk ugyanakkor, hogy a váltás sajnos nem mindenkinél zajlott le simán - az Xbox 360 hivatalos Facebook-oldalán azt ígérte a Microsoft, hogy tisztában vannak a gonddal, a javításon dolgoznak, s elvileg csak a felhasználók kis részét érintette a baki, amely azóta többeknél meg is oldódott.)

A Microsoft célja, hogy minél többen csatlakozzanak a magyar Live-hoz, ezért ajándékokat is ígér az újoncoknak és az átállóknak: aki január 11-ig vásárol Gold előfizetést vagy állítja át a már meglévő hozzáférését, az ajándék puli kutyát kap az avatarja mellé, amely a belépés utáni első héten elérhetővé válik. Aki ráadásul bevállalja a honosítást, az 1600 Microsoft Pontot kap ajándékba, ha töltött le korábban Live-tartalmakat, míg 800-at, ha nem - ez az akció korlátozott ideig lesz elérhető, azt nem tudni, hogy pontosan meddig.

Végül lássuk az ajánlott fogyasztói árakat:

  • 12 (+2) hónapos Gold előfizetés: 16999 forint (mellé egy ajándék Xbox Live Arcade játék is jár a készlet erejéig, ha pedig a Call of Duty: Black Opsszal vagy bármelyik Xbox 360 gépcsomaggal együtt vásárolod meg, 33 százalék kedvezményt kapsz az árából)
  • 3 hónapos előfizetés: 5999 forint
  • 800 Microsoft Pont: 3499 forint
  • 2100 Microsoft Pont: 8499 forint
31.
31.
Sousuke1989
Microsoft-nak már írtam e-mailt, de még nem reagáltak rá. Írtam az EA Supportnak is, ők meg visszaírtak, hogy adjam meg az email címemet, gamertaget, meg a Cerberus Network kódját, 10 percre rá újra működött a Cerberus Network-öm és az NFS: Shift-es extrák, már csak a Halo: Reach Legendary edition content-en agyalok mit lehetne tenni. Majd a Microsoft megoldja. Remélem.
30.
30.
Sousuke1989
Gondoltam egy merészet és migráltam a fiókomat:
A komplett Cerberus Network-öm elszállt, hibát ír ki, mikor be akarok jelentkezni és azt mondja, hogy nem regisztráltam még be a Cerberus Network-öt. Szintén ez a hiba a Need for Speed: Shiftnél is a Special Edition extráknál és a Halo Reach Legendary extráknál is.

Mit tehetek most, hogy szinte minden lényeges dolog elszállt a fiókomból?

Bárkinek van ötlete, tapasztalata ez ügyben, kérem, hogy segítsen!

Tisztelettel: Sousuke1989
29.
29.
Füles
Szisztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy aki átirányitja magyarra az acc.-ját annak megszűnik a régiózár vagy marad. Én megvettem a Black ops Hardened Editiont de a régi zombis pályákat régiózár miatt nem tudom letölteni.
28.
28.
Sousuke1989
Engem az érdekelne elsősorban, hogy aki honosította az account-ját, az megtarthatta a korábban vásárolt tartalmait? Mert ha nem akkor maradok angliai acc-nál, ha megtarthatja, akkor jövök magyarra.
27.
27.
mz/x 2009
Hát azért ez a Gold előfizetési ajánlat kicsit több, mint a gamepointsnow oldalán.
Itt 17k Huf, ott - átszámolva - mai árfolyamon kb 13k Huf....
Ha kicsit javul a forint akkor mégolcsóbb!
Ok, még beígérnek 800/1600 M$ pontot. Ez nem tudom mennyire garantált. Cikk alapján nem tuti.
A "készlet erejéig"-ben is ott a bizonytalanság...
Az itthoni árak M$ pontok és Gold terén is viccesek, lehúzás.
26.
26.
Vopesz
#25: A puli hungarikum.
25.
25.
HorvathD
Puli kutya.Hát egy kis Hungarikumnak jobban örültem volna.
Betyáros ruha,ostorral.
Pacalt vagy Halászlevet zabáló avatár.
A magyar pálinka már kicsit máshvá tartozik de jó lenne :)
24.
24.
tundra
#2: Még olcsó is, ahhoz képest, hogy az összes többi konzolon ingyenes :)
21.
21.
AkosTorok88
#18: Na végre Köszönöm !
20.
20.
Optimus Prime
Engem a Facebook és egyéb hiányok nem zavarnak. Végra van nálunk, végre beléphetek a rendes MSN accoutommal és működik. Gyűjthetem az achit és tudok multizni. Ez nekem elég. Így már pár játék nem félős, ha megakarom venni Bioshock 2, Resident Evil 5, Section 8, a Red Faction Guerillát pár hete vettem. Végre kimertem így próbálni.
19.
19.
Top Secret
Hát nem hiszem hogy váltani fogok jó ez nekem így is.
18.
18.
fojesz
#13: Valószínűleg semmi.
17.
17.
tjames
Most migráltam innen a cégtől a Xbox.com-on keresztül. Ha hazaérek megnézem mi történt valójában :)
16.
16.
AkosTorok88
#15: oké oké de az én kérdésemre is válaszolna valaki ?
15.
15.
zsizsi
#14: 14 el oszd el mert 16990-ért 12+2 hónapot kapsz és azért nem teljesen mindegy az a kettő hónap
13.
13.
AkosTorok88
És aki ne migrál ? azzal mi lesz semmi ?
11.
11.
fojesz
#4: A pontokat 30 napon belül írják jóvá, és ugye nem mindenkinek jut.

Egyébként az Xbox facebook oldalán az imént jelezték, hogy minden baki elhárult.
7.
7.
Scoo
#2: PC-n általában nem kell fizetni az online multiért. Sőt, Wii-n és PS3-on sem.
6.
6.
abydos
#5: Ezzel nem értek egyet. Tömegközlekedés, mozi, vidámpark stb...
5.
5.
mysterion
#2: Ez szép is, jó is, meg idilli is, csak éppen szó szerinti szolgáltatásért nem előre szoktunk fizetni, hanem utólag.
4.
4.
abydos
Csak óvatosan, én ma átraktam magam magyarba, semmi pontot nem kaptam (sok honfitársammal egyetemben)! Szóval az álljon át, akinek tényleg mindegy.
2.
2.
InGen
Egy szolgáltatásért általában fizetni kell, lévén más emberek dolgoznak rajta.:) Ráadásul az Xbox Live még olcsó is, ahhoz képest, hogy milyen jó.
1.
1.
nagymaciii
sose értettem ezt a fajta hozzáállást.. vegyél egy drága gépet vegyél hozzá drága játékot, vegyél szélessávú netet, és még fizess nem kevés pénzt, hogy online lehess vele... legnagyobb lehúzás... :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...