Bajban a handheld piac, az ellenség az Apple

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 6.
  • Hír
Link másolása
A Wedbush Morgan Securites elemzője, Michael Pachter felvázolta legújabb gondolatait a kézikonzolos piacról: szerinte nagy bajban vannak a DS és a társaik, sőt a PSP 2 "már a megérkezésekor halott lesz". Az Apple térnyerése megfojtja a többi résztvevőt - lássuk miként gondolja mindezeket!

Látva a kézikonzolok piacát és a szándékot, miszerint a jelen generációs rendszereket egyhamar nem cserélik le gyártók, Pachter így fogalmazott:

"Nem vagyunk még közel ahhoz, hogy telítődjön a videojáték-konzolok piaca, de a kézikonzolok körében már közelítünk. Látjuk, hogy a DS-hardvereladások összeomlottak, az iPod Touch érkezése hatalmas csapás volt a számára, és hatalmas csapás volt a PSP-re is - azt hiszem, már a PSP2 is halott lesz a megjelenésekor."

Így folytatja: "Úgy tűnik, a gyerekek ugyanúgy boldogok az iPod Touch-csal vagy a Nanoval játszva. A Touch ugyan hűvös, de bármikor tudunk játékokkal játszani, zenét hallgatni, kamerázni és mindeféle jó dologhoz juttat hozzá."

Sokan bizakodnak mind a kritikusok, mind a fogyasztók körében, hogy a Nintendo hamarosan piacra dobja a 3DS-t, ami akár egy pozitív jel is lehet. Pachter viszont még mindig úgy érzi, hogy "végső soron" a handheld gépek bajban vannak, hiszen előbb-utóbb lecseng a 3DS utáni vásárlói roham, és ugyanott leszünk, mint most. Az Apple fog dirigálni.

A 3DS ugyan meghosszabítja a kézikonzolok élettartamát, de ahogy az iPod Touch (vagy az iPhone) egyre jobb teljesítményű lesz, a napjai meg lesznek számlálva. Számos játék az Apple gépeire szinte ingyenes - itt egy példa: mi a különbség, ha a népszerű Tetrist iPod Touchon, vagy DS-n játszuk? Nos, az Apple boltjában csak 1 dollárba kerül a játék, míg DS-re 20 dollárba, így a szülők inkább az olcsóbb megoldást részesítik előnyben, ezzel növelve az iPod Touch és az iPhone eladásait. Pachter szerint a 3DS ugyan mutatni fog némi fellángolást, de a hagyományos kézikonzolok piaca egyre jobban zsugorodni fog.

13.
13.
zsilvolgyi
12.
12.
Gt17
#1: Igenis konkurenciák,mivel az apple azt a vásárlóerőt szívja el a nintendótol,ami igenis jelen lenne a nintendónál,ha nem lenne iphone vagy ipod.És az hogy nem tekinthető konzolnak az iphone,hát igazis meg nemis:)Konzollal nem lehet telefonálni,iphon al meg igen,de kézikonzolra szebb játékok jönnek.....vagy mégse?Inkább MÉG jobb játékok jönnek konzolra...Az apple masinája nem tekinthető konzonak,mivel nem lehet konzollal telefonálni,valami más név kellene neki:)?(Playstation phone)
11.
11.
Folti90
Szerintem nem lehet a kettőt egy lapra venni. Az iPodomon imádom az arcade játékokat, kikúrt jók, de mi van a GoW, MGS játékokkal, nem tudnám elképzelni őket apple cuccokon. Sztem az iPhone/Pod nem tekinthető konzolnak!
10.
10.
Tyebeca
Nekem speciel kellenek a gombok. Nem mondom hogy nincsenek olyan játékok amiket kimondottan jó mozgásérzékelővel vagy érintéssel irányítani de valljuk be hogy egy FPS-t, nagyon szar. Sőt, többnyire kevés olyan játékot találok aminek tetszik az irányítása. Pont ezért van esélye úgy a 3DS-nek mint a PSP2-nek, mivel ezek a hardware-ek ki tudják elégíteni azokat a játékosokat akiket az apple nem tud.
7.
7.
dareal
#5: szerintem nem sok nehézség van az irányításban. vagy a készüléket döntögeted, vagy az on screen kijelzőn lévő kontrollert használod, vagy veszel (ha nagy játékos vagy) egy kontroller bölcsőt, amibe a készüléket becsúsztatod és kész, vagy egy bluetooth joy-t.
6.
6.
dareal
#3: miért kéne az apple-nek kézi konzollal előrukkolni, amikor ezt már megtették.
nem is oly rég láthattuk az unreal engine-t iOS-en, ami valljuk meg, tömör gyönyör.
az arra épülő epic citadel egy tech demó, az azon alapuló játékok még meg sem jelentek.

#2: egy kiadó nem leszarja, hogy milyen nevű játékot vesznek tőle? őt az érdekli, hogy jó sok fogyjon belőle és jelen helyzetben sokkal több ios játék fogy, mint psp-re és ds-re összesen.
ez nagyrész annak is köszönhető, hogy online, akár vonaton utazva is beszerezheted a játékot! ez nagyon fontos!
pl volt több olyan játék, ami a kiadás követő 1 héten belül több, mint 1, illetve 1-2 esetben több mint 2 millió (!!!!) példányban kelt el! itt ez a lényeg, hogy miben van a több pénz. a kiadók nem azért adnak dragon ball-t, mert imádják, hanem mert veszik. ha ios-en 1 hét alatt el lehet érni az 1-2 milliós eladást, hülye lenne, ha nem lovagolná meg.
ds-en és psp-n sok esetben nem érnek el annyi össz eladást, mint itt 1 vagy 2 hét alatt. arról nem is beszélve, hogy jóval több ipod/iphone/ipad került eladásra, mint psp és ds, azaz jóval nagyobb lehet a vásárlói piac (azért ez feltételes, mert nem minden ios felhasználó játszik, míg aki ds-t vagy psp-t vesz, az biztos, hogy játszik)

#1: ios-re sem csak tetris létezik. :) egyébként van egy lány ismerősöm, aki konkrétan a nemrég kiadott "the smurfs" (hupikék törpikék) játék miatt vett iphone-t.
divatfelhasználók itt is és ott is megtalálhatóak.
5.
5.
Tacskoexe
Én nem tudom felfogni hogy tudnak emberek iPodon játszani. Én alig találtam rajta olyan játékot, aminek jó az irányítása. Touchscreen-en mászkálni, meg lövöldözni meg ilyenek... Egyszerűen lehetetlen normálisan irányítani az iPod-os játékokat.
4.
4.
Apostol360
Én szívesebben vennék egy apple cuccot mint egy psp-t...szeretem az apple-t,csak kissé borsos az ára :)
3.
3.
Top Secret
Ahogy látom az Applenak nagyon megy a szekér de ezt szerintem ők se gondolták komolyan hogy ők is előrukkolnak egy kézi konzollal.
2.
2.
thelegendary
Na! ipod és phone ra nincs Dragon Ball, Resident, Silent Hill game, addig nem is nagyon érdekel. ha volt is próbálkozás, félelmetesen pocsék. Ráadásul hiába 1-5dollár egy játék, ha annak a minősége, szavatossága, játékideje sajnos egyenesen arányos az árával.... :P
Pl nintendó: donkey kong, mario.... PSP god of war, ape escape, gran turismo...
ilyen szintű produkciókat nem igen láttam még apple cuccokon...
Na hajrá nekik :P
1.
1.
barack1
Ha ha ha,

Szerintem ennek az embernel elfelejtették elmondani, hogy a DS re más programok is vannak, mint a tetris. Nyilvánvaló, hogy a DS -t azokért a játékprogramokért vásárolják, amik csak DS -re léteznek. Az Apple terméleit pedig a divat miatt vásárolják. Vagyis a két masina nem konkurencia egymásnak. Akinek tetszenek a DS játékai, az a jövöben is DS -t fog venni. Aki divatozni szeretne, az a jövöben is Apple terméket fog venni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...