8 millió Kinect a boltokban, jön az Avatar Kinect

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 6.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft csupa jó hírrel tudott szolgálni a CES-en tartott sajtókonferenciáján: az Xbox 360 és a Kinect is újabb mérföldkőhöz érkezett, már ami a boltoknak leszállított példányok számát illeti, továbbá bejelentették a mozgásérzékelős kamera legújabb funkcióit, köztük az Avatar Kinectet is.

A vállalat vezérigazgatója, Steve Ballmer jelentette be, hogy világszerte 8 millió Kinectet értékesítettek, mindezt úgy, hogy az új kütyü alig van 60 napja a piacon. A Microsoft az első tervei szerint 3 millió eszközt akart eladni, majd később ezeket a várakozásokat emelték meg 5 millióra.

Bár ezt Ballmer elfelejtette meg említeni, a Microsoft később értesítette a sajtót: a bűvös 8 milliós szám a boltoknak leszállított kamerákra vonatozik, és nem a tényleges eladásokra, mindenesetre a várt 5 milliós tervet állítólag messze sikerült teljesíteni. Ugyanilyen alapon a Microsoft azt is bejelentette, hogy az Xbox 360-ak száma világszerte eléri az 50 milliót, míg az Xbox Live 30 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet.

Bár a Kinect pontosításáról nem esett szó, a most bejelentett Avatar Kinect érdekes dolgokra képes, mégha gyakorlati haszna nem is lesz túl sok: a korábban már kiszivárgott fícsör amolyan virtuális chatszoba lesz, ahol a játékosok az avatarjaik segítségével kommunikálhatnak egymással, mindenféle vicces környezetben. Érdekesség, hogy amikor beszélünk, a Kinect felismeri az arcmozgásunkat, és az avatarok szájának és szemöldökeinek mozgatásával imitálja a mimikát, továbbá a gesztikulációt is átveszi a beszélőtől.

Az Avatar Kinect tavasszal érkezik, a Gold-előfizetők számára ingyenesen letölthető lesz az új program. Bár minket kevésbé érint, szintén ekkortájt válik elérhetővé a Hulu Plus és a Netflix Kinecttel történő irányításának lehetősége is.

19.
19.
tundra
#13: És az is marad, egyszerűen van amihez gomb kell. A Sony erre rájött jó 5 éve, és dobta az EyeToy-t.
18.
18.
fomar
három kérdés:1 Kézjelekkel fogunk kommunikálni akkor benne?
2 Kel hozzá permium gold tagsági?
3 ha az arcmimikáinkat felismeri akkor az ujjainkat mért nem?
17.
17.
Mortis
Na, ez tovább fogja tágítani az emberek közti szemtől-szembeni kommunikációjának eltűnését. A végén tényleg az lesz, mint a Surrogates című filmben. Ezek mellett jópofa. :D
16.
16.
Dark39
Ha vennék is magamnak Kinectet a haverjaimnak nem lenne és akk kivel beszélgessek? xD
15.
15.
Joc1
még egy értelmetlen reklám sok vigyorgó emberrel XD
14.
14.
Joc1
#12: ne sértegess én is 15 vagyok... :)de sztm egy rakás sz@r
13.
13.
nasario
#1: Olyan nem lesz ebben a generációban az biztos....A Kinect alkalmatlan a HC játékokra (pontatlan és lassú)
12.
12.
nasario
Hááááááát ez rém gagyi :D (számomra) mondjuk eltudom képzelni hogy elökörködik vele egy 10 - 15 éves :)
10.
10.
steve 18
pffffffffff!!! :D:D:D:D
6.
6.
p.balou
Ez jó! Eltudom képzelni, hogy van ilyen Mónikás skin oszt nigger avatarokat kell szétverni. Majd megütök pár embert. Tavasz még messze van...
3.
3.
Netsu
Ennek kb semmi értelme. Egyáltalán,melyik fasz gesztikulál így beszéd közben? :D

2.
2.
chris360
1.
1.
nincstelen
Oké, hogy az arc mozgását felismeri meg minden, de mikor lesz az, amikor egy lövöldözős játékban ha az ujjamat behajlitom, akkor a játékban lőni fog az ember? (Mintha csak a ravaszt huznam meg egy képzeletbeli fegyveren)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...