A játékosok veszélyesebben vezetnek

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem először kerül elő az az elmélet, mely szerint azok a játékosok, akik rendszeresen nyúznak autóversenyeket és szimulátorokat otthon, általában veszélyesebben vezetnek annak ellenére is, hogy a vezetési képességeik javulnak - ezúttal a Continental tette le a voksát a teória mellett.

A nálunk is megjelenő ingyenes napilap, a Metro londoni változata közölt egy cikket, melynek szerzője a Continental AG német autóipari cég biztonsági szakértőjére hivatkozva arról számolt be, hogy azok az emberek, akik rendszeresen játszanak valamilyen autóversennyel (teszem azt, Need for Speeddel, Gran Turismoval vagy Forzával), azok a való életben veszélyesebben vezetnek.

Ez az elmélet nem először üti fel a fejét, talán már mi is foglalkoztunk vele korábban, azonban mindenképpen érdekes, hogy ezúttal nem brit tudósok bizonygatják az igazukat, hanem egy főleg gumiabroncsokat, fék- és más biztonsági rendszereket gyártó által foglalkoztatott szakértő.

Tim Bailey állítása szerint a játékosok hajlamosabbak átmenni a piroson, kockázatos előzéseket is végrehajtanak, és végül gyakrabban törik össze az autójukat, mivel megszokták, hogy a játékokban nincs igazi következménye a cselekedetüknek. Bevállalósabbak, mondhatnánk, ugyanakkor az efféle húzásaikkal másokat is veszélyeztetnek még annak ellenére is, hogy a játékok révén fejlődhetnek a vezetési képességek.

Ez utóbbi megállapítás egyébként szinte tényként kezelhető, az iRacing bajnoka, Greger Huttu például a Top Gear szervezésében száguldozhatott a Road Atlanta versenypályán  egy együléses versenyautóban, és az eredményei lenyűgözőek voltak - igaz, a fizikai megterhelés már rosszullétet okozott a kollégánál.

36.
36.
Josi21
Sziasztok

33:látom,nem tudsz értelmezni,vagy olvasni VÍZÁTFOLYÁS te még nem mentél olyanra?

Mielőtt véleményt alkotsz olvasd el legalább 3x amit írtam,aztán oktass.

Megnéznélek, 1.5 mill km után te hány balesetet okoznál,én még 1-et sem.

BB szép napot
35.
35.
Lauditore
Lassan 1 éve motorozok és a játékok miatt(gondolom én) a reflexeim javultak....(Cod multi terhel rendesen XD)....Egyszer sem karamboloztam saját hibámból az viszont tény hogy kicsit feszítem a határokat dehát ki nem?
34.
34.
NECROSMOKE
Van némi igazság benne.
33.
33.
abydos
#32: A cikk semmit nem állít, ami téged cáfolna. Ha egyszer elolvasnád... De ezt bárkinek tudnám javasolni, aki bármilyen véleményt leír, ne vedd nagyon magadra. De tudod mit, külön linkelem neked azt a részt, ami bizonyítja, hogy nincs igazad, csak hogy jól érezd magad és mert teljesen kedves és rendes ember vagyok, mert segítek megtalálni neked a hangot a cikkel:

"efféle húzásaikkal másokat is veszélyeztetnek még annak ellenére is, hogy a játékok révén fejlődhetnek a vezetési képességek. Ez utóbbi megállapítás egyébként szinte tényként kezelhető"

Remélem ezek után elolvasod a cikkeket, mielőtt ordító baromsággal zársz le egy érdekes kommentet.
32.
32.
Josi21
Sziasztok

Én pont fordítva fogalmaznák,ugyanis sokszor a szimulátor játékoknak köszönhetően,fogtam meg az autót.Ausztria, autópálya, vízátfolyás, tempó 150 kocsi megpördül,szemből menetiránynak háttal! kamion ÁÁÁ és semmi baj nem lett,igaz a következő leálóba megáltam eggyet remegni.Ez volt a legdurvább,16 éve vezetek heti átlag 6-8ezer kilométert,(nem kamion) külföldre,kocsit még meg sem karcoltam soha.Ennyit arról,amit a cikk ír jah és Németbe nem 130-a max(230+++)

BB szép napot
31.
31.
bledzer
A vezetés tanulásakor a fokozatoság a lényeg. Én mikor először egyedül vezettem max 80kmh val mentem s lassan gyrsultam. Mostmár 3 éve van könyvem s volt már 200, kézifékkel körförgalom stb. de mindent csak lassan, fokozatosan. Szerintem az utakon azért van nagy baj, mert sokan sz*rakodnak. A minimum sebességet is pont úgy be kellene tartani mint a maximálisat.
30.
30.
imifiju
Hát lehet lessz benne valami :)
29.
29.
Tyebeca
Mostanság elég sokat nyomulok a GT5-el de valóban néha úgy érzem magam munkába menet mintha valóban a versenypályán lennék. DE!!!!!! Azért mikor lepadlózom a játékban azért csúszik be a kanyarban mert minimum 500 ló dübörög alattam de a valóságban csak 90 meg egy kis jeges út :-D
28.
28.
simon 555
#27: apám 39 éves és már 20 éve vezet kb.
1x volt komolyabb balesete de az sem az végett mert gyorsan ment hanem mert elaludt.gyors hajtás végett még nem is volt balesete szerencsére.és tanúsíthatom,hogy tényleg elég jól vezet:)van,hogy mellékúton 180-al megyunk és én egyáltalán nem félek mellette mert tudom,hogy már nem amatőr és nem most kezdte.1x megvolt a 200 is főúton.(sztrádán a 220)
27.
27.
#24: hát ez az.
de a kevélység az általában meg szokta bosszulni magát. azt hiszed hogy tudsz, aztán könnyen lehet hogy az élet rádcáfol. sokszor nem is rajtad múlik.
egyébként ha vezetésről van szó, majdnem mindenki elfogult magával szemben.
hány ismerősömtől hallottam már ezt... hogy: pff én sokkal jobban vezetek nálad, igy meg úgy. ok, de ha én vezetek akkor pofád lapos puttana.
nekem is volt olyan, hogy megcsúsztam a jégen. tökegyenes út, százzal mentem, hirtelen jött egy vékonyabb hónak tűnő rész. mondom ezen simán átmegy, aha.
3x kellett ellenkormányoznom, ha nem teszem akkor korlát vagy árok, lehet válogatni. mire megállt szépen megfordult a wagen, nem lett baja. 12 éve vezetek, de akkor azért visszavettem az arcomból! :D
26.
26.
Turekk
Ez egy hatalmas baromság. Én gyors vagyok a szimulátorban és lassú a közúton. Nincs jelentősége.
25.
25.
NereusLaceee
maximum csak gyorsabban pakolom a váltót, de nem szoktam veszélyesen vezetni. Ahhoz többre tartom mások életét, meg a sajátomat hogy csak azért mert gépen versenyzek, az úton is azt tegyem... az eddigi 4 év alatt, két olyan előzésem volt amire azt mondtam, na azért legközelebb ilyet ne, és egy még zöldfülüként, 1 meg 200 km után, Pécsről hazafele
24.
24.
simon 555
#10: az apám szeret hajtani de nem is fiatal meg nem is hiszi,hogy rajta kívül nincs más az úton:D(nem nem is játszik semmivel)
csak simán tud vezetni.
23.
23.
ricsee
konkrétan lesz*rom...aki iszik az is "veszélyesebben" vezet:D
22.
22.
Extol
Én nem játsszom autóversenyt mégis szarul vezetek.
21.
21.
keiji maeda
én speciál egyálltalán nem vezetek veszélyesen :D
20.
20.
XDannyL
Van benne igazság... xD
Én is baromi sokat GT5-özök és tényleg néha az úton is úgy érzem magam mint ha csak a versenypályán lennék... És ott ugye "mindig, minden körülmények között" első kell hogy legyek :P :D
Ráadásul automata, így még a váltogatásra se kell figyelni, csak nyomni kell a gázpedált! xD
(persze télen csak óvatosan, mert ilyenkor sokkal többet fogyaszt a verda :S)
19.
19.
mamgu
Szerintem aki hülye az játék nélkül is hülye .13 évig toltam sofőrként teherrel és futár kocsikal is én is bírom az autós dolgokat de inkább ami közelebb van a verseny filing reprodukálásához toca , gt . Azt kell belátni hogy közúton az a gyöztes aki minden nap hazaér . Hogy valaki első az csak a versenypályán számít . Aki ezt nem érti arra az első mondatom érvényes .
18.
18.
bledzer
1, 17 tökéletesen eggyetértek. Én a shiftet és minden lehetséges autós játékot abszolút segédletek(abs, esp..stb) nélkül játszok. aztán be a twingómba és jöhet ami a csövön kifér VISZONT mindig egyedül vagyok a kocsiba mikor barvúrkodom és arra is nagon ügyelek hogy mást ne sodorjak veszéjbe.
17.
17.
lackosor6
Ez intelligencia kérdése, aki hülye egy játék után a forgalomban az nagy valószínűséggel játék nélkül is hülye lenne!
16.
16.
jha, de hát ezért játék a játék.
disztingválni kell kérem.
a vezetés felelősségteljes dolog, magadra, és másokra is figyelni kell.
nem úgy mint a carmageddonban.
aki nem tud uralkodni magán, az inkább szuszázzon amig el nem múlik az inger.
ott még azért nem tartunk, hogy sérülés nélkül neki lehessen menni a betonfalnak 300-al :D
az fps játékosok sem lőnek szét senkit egy óra cod után. najó, a németeknél néha ez is megesik:
http://www.youtube.com/watch?v=NYtg5U2Wz4Y&feature=related
tipikus :D
15.
15.
Motig
"mivel megszokták, hogy a játékokban nincs igazi következménye a cselekedetüknek."
akik tényleg azt képzelik hogy ez a valóság azok mért kanpak jogsit? ok rendbe én sem az a sima vezető vagyok két éves jogsival de nekem van anyi belátásom hogy másba ne legyen baj! ha meg ül melletem valaki akkor meg pláne hogy jobban vigáyzok(kivéve ha állandoan ordibál és sikit mindeért mert akkor nevárja a nyugot vezetést)
14.
14.
Apostol360
#6: attól még jóvolt a maga idejébe :D:D még szerverem is volt :D:D,régi szép idők :) no graff meg semmi nem is hisztiztek h bugos,meg tököm tudja XD....
13.
13.
abydos
#10: De persze bőven van igazság abban is amit mondasz. De ettől függetlenül tényleg igaz a fenti hír.
12.
12.
abydos
#10: Amikor vezetek, mindig annak tükrében vezetek (sose tartom fel a forgalmat, nem vagy tutyimutyi), hogy a lehető legbiztonságosabban, nagy felelősséggel és körültekintéssel, se vagyoni, se személyi kárt ne okozzak, főleg ha más is ül mellettem. Tehát nem értek egyet. Mint írtam, a Burnout, WTCC vagy bármilyen más autós játék után különösen nagy figyelmet kell fordítani a vezetésre, mentalitástól függetlenül.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...