Remedy társalapító az Angry Birds fejlesztőinél

  • Írta: InGen
  • 2011. február 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A játékipar képes meglepő húzásokat produkálni, így fordulhat elő az is, hogy egy neves, AAA-kategóriás játékokat készítő stúdió társalapítója az egyik pillanatról a másikra az Angry Birds fejlesztőinél kössön ki. Lehet, hogy holnap azt olvassuk, hogy CliffyB a FarmVille készítőihez szerződött.

Az Angry Birds akkora siker, hogy Petri Järvilehto, a Remedy társalapítója valószínűleg nem tudta már tovább elviselni, hogy cégénél éveket szenvednek olyan, tripla-A kategóriás játékok elkészítésével, mint az Alan Wake, amit aztán senki nem vesz meg. Hogy valójában tényleg a könnyű pénz reményében távozott az általa létrehozott cégtől, vagy új kihívásokat keres, azt nem tudjuk, mindenesetre a történet érdekes.

 

Järvilehto mostantól az Angry Birdsért felelős Rovio alelnökeként fog funkcionálni, így gyakorlatilag ő vezeti majd a céget. Mindettől függetlenül egyébként a stúdió bejelentette, hogy a PSN és iPhone verziók után elkészítik a döbbenetes sikert aratott játékukat Nintendo 3DS-re, s közben persze alakul a Wii-s változat is.

Eközben a finn Remedy szintén iPhone-os játékot készít: a Death Rally érkezik majd tőlük iOS-re, mégpedig márciusban.

6.
6.
danez11
#5: rendeltem egy 16-os piros madarat .. csupán 60 kibaszott dollár ??ftw
5.
5.
rolodinye
12 dollár csak egy maroknyi=lopás
4.
4.
Zseblámpina
http://shop.angrybirds.com/ :)
3.
3.
huszti
mellesleg nekem is kell egy olyan plüssmadár :D
2.
2.
huszti
miért érzem azt, hogy hamarosan egy angry birds 3D-vel vagy egy hasonló olcsó szar próbálkozással el fogják baszni a játék eddigi sikereit, és megerőszakolják a semmiből jövő címet? remélem hogy nem tesznek ilyet
1.
1.
JacoB
nekem is kell olyan plüssmadár xP
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...