A Guitar Hero III az Államok legkeresettebb játéka

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár a Call of Duty: Black Opsot egyszer már kikiáltottak az Egyesült Államok legkeresettebb játékának, akkor azt az eladott darabszámokra hivatkozva tették, nem pedig a ténylegesen befolyt bevételeket vették figyelembe: ebben a tekintetben még mindig a 2007-ben megjelent Guitar Hero III vezet.

Persze nem nehéz kitalálni, mi lehet a különbség oka: a Guitar Hero III gitárkontrollerrel is kapható volt, így a játék minden eladott kópia után kétszer annyi bevételt hoz, mint egy Call of Duty például. Persze a Black Opsnak sincs mire panaszkodnia: míg a Guitar Hero 2007 óta tartja a frontot, addig az új CoD alig jelent meg pár hónapja, s máris a csúcstartó nyomában lohol. A Call of Duty: Black Opsból egyébként 13,7 millió példányt adtak el Amerikában, ekkora szám eddig egy játéknak sem jött össze.

Az NPD listája 1995 óta folyamatosan frissül, a mostani eredményeket a CNBC műsorában tették közzé. Érdemes megfigyelni, hogy a lista jól tükrözi az utóbbi évek trendjeit: a Call of Duty-játékok mellett feltűnik még egy Guitar Hero és egy Rock Band is, valamint egy raklapnyi Wii-játék is ott figyel a legjobbak között.

1. Guitar Hero III: Legends of Rock - Activision - 830.9 millió dollár
2. Call of Duty: Black Ops - Activision - 787.4 millió dollár
3. Wii Fit - Nintendo - 736.6 millió dollár
4. Call of Duty: Modern Warfare 2 - Activision - 713.6 millió dollár
5. Rock Band - MTV Games -  670.7 millió dollár
6. Wii Play - Nintendo
7. Guitar Hero World Tour - Activision
8. Wii Fit Plus - Nintendo
9. Mario Kart Wii - Nintendo
10. Call of Duty 4: Modern Warfare - Activision

13.
13.
Slayer203
12.
12.
Quent1n
Zeneileg a legjobb GH a mai napig. Simán csinálhattak volna egy remake-et belőle úgy, hogy legyen minden számba bass, dob, meg ének.

Egyébként érdekes lista. Egyfelől minden játék egyszerű rajta mint a faék, másfelől pedig lövölde meg ugrabugra. :) Ami mindenképpen üdvözítő, hogy mennyien állnak fel a fotelből és mozognak kicsit ha máshogy nem a Tv előtt!
10.
10.
Tyebeca
Júúúú. Engem a Guitar Hero 3 fertőzött meg. Tűzként terjedt akkoriban a GH virus felénk. Imádtam és a mai napig az egyik kedvenc ritmusjátékom.
9.
9.
Kyuubi
Tényleg ez a legjobb rész. Főleg a Raining Blood, a legjobb szám a legjobb bandától! Már két gitárt tettem tönkre alatta... :D
8.
8.
PankiManki
a 3 még jó volt, de a warriors of rock....akit érdekel a véleményem, az olvassa el a blogomban a tesztemet
6.
6.
gucho
nagy kedvencem a ebből a sorozatból
5.
5.
Berencsit
830.9 millió dollár????? pff.... az kb 162025500000-Ft az igen.... :D
3.
3.
Gorre
#2: Old school játék? :DDD
2.
2.
waynerooney108
Hát igen...
Az egyik kedvencem. Jó kis old school játék!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...