A Sony lehet a hordozható játékok királya

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 27.
  • Hír
Link másolása
Az EEDAR elemzője szerint az NGP-vel és a Sony-Ericsson Xperia Play-jel a Sony-nak jó esélye van arra, hogy idén győztesen kerüljön ki a hordozható, játékra is használható kütyük háborújából. Más kérdés, hogy tartalom tekintetében még erősíteniük kellene, mert abban a 3DS-nek áll a zászló.

Európában pénteken került boltokba a Nintendo 3DS és az iPad 2, illetve számos országban jövő héten mutatkozhat be a Sony-Ericsson Xperia Play (becenevén PlayStation Phone), majd év végén érkezhet a PSP utódja, az NGP. A hordozható játékgépek, illetve a játékra is alkalmas kütyük piacán óriási a pezsgés, s ebben nemcsak a generációváltás játszik közre, hanem a játékos mobiltelefonok rohamszerű terjedése is.

Mindennek ellenére Jesse Divnich, az EEDAR elemzője úgy véli, az idei háborúból a Sony kerülhet ki győztesen az Xperia Play-nek és az NGP-nek köszönhetően: állítása szerint mindkét kütyü lenyűgöző dolgokra képes, és jócskán hozzájárulnak a piac fejlődéséhez. Divnich ennek ellenére a 3DS-t sem írta le, mint mondta a tartalom terén a Nintendo a király, elvégre olyan neveket tudhat maga mögött, mint a Mario, a Donkey Kong, a Pokemon vagy a Zelda.

A Sony-Ericsson Xperia Play forgalmazása egyébként egyelőre várat magára Magyarországon, mégpedig azért, mert itthonról még nem használható a fizetős Android Market.

51.
51.
TJJJ
#43: Eze, van még valaki aki szerint a Level 5 a legjobb! ;)
50.
50.
zola2000
A Level5 az asszem tulajdonképpen az Enix főcsapata (régebben a squaresoftot egy chochobo, az enixet egy slime jelképezte), eladásokban az FF és a DQ úgy áll kb egyszinten, hogy az FF eladásainak jórészét japánon kívülről szerzi (főleg manapság), míg a DQ japánon kívüli eladása sajna sokszor "elhanyagolható" (pl az SNES idején meg sem jelent), nagyon sok animében láttam utalást a DQra, az újabb FFekre nem igazán. MGS, resi? mindkét játéknak nagyobb a rajongótábora japánon kívül mint belül, annyira hogy mindkettőhöz most nyugati fejlesztők készítenek mellékszálat (MGS rising, resident evil operation racoon city ugyebár). Capcom, Sega? Most két kiadó óriást hasonlítunk egy (nagyobb) fejlesztőhöz?

Mondjuk nem tudhatom pontosan mi a helyzet japánon belül de egy régebbi felmérés szerint:
A Famitsu olvasói által leginkább várt játékok 2007. augusztus 5-én.
1. (1 / 1) Dragon Quest IX NDS Square Enix 2327
2. (2 / 2) Final Fantasy XIII PS3 Square Enix 2043 (a megjelenés után japánban sokan csalódtak az FF névben. de nyugaton siker lett)...
3. (3 / 3) Biohazard 5 PS3 Capcom 1657
4. (4 / 5) Metal Gear Solid 4 PS3 Konami 1370
5. (5 / 4) Monster Hunter 3 PS3 Capcom 1129 (gondolom akkoriban még nem jelentették be hozzá a platformot)...
röviden csak ezek miatt gondolom úgy hogy japánban akkora név a Level5, de homályosítson fel valaki aki nálam jobban tisztában van a japáni helyzettel ^^
49.
49.
Mathia$
47: Kojima Productions, Konami, Capcom, Sega, Sqare Enix... ezek mellett lövése nem lenne.
Dragon Quest
White Knight Chronicles
Professor Layton
Rogue Galaxy
Dark Cloud
Jeanne d'Arc

Nem gondolod komolyan hogy ezek közül - talán eladásokból nézve a Dragon Quest-en kívül - akár egy is van olyan game mint a Metal Gear, Final Fantasy vagy a Resident Evil?
48.
48.
zola2000
#45: mellesleg minden vélemény szubjektív.
47.
47.
zola2000
#45: az lehet, de Japánon belül biztos megnyerne egy ilyen szavazást a Level5 :)
46.
46.
Yami
#44: Pedig én tisztára azt hittem, hogy az iPhone volt az oka...
45.
45.
Mathia$
#43: legjobb fejlesztőcsapat?!!! Na ne röhögtess, haggyuk már. Ezzel a szubjektív véleménnyel szerintem full egyedül vagy egész gamekapcson :D
43.
43.
zola2000
Szerintem meg mindkettő gép jó lesz ja és a -szerintem- világ legjobb fejlesztőcsapatának, a Japán Level5nek is sajnos az elsődleges platformja a 3DS lesz, ezért nekem "kötelező egy 3DS (bár most jön egy ps3 játék is tőlük a ni no kuni, és egy wii játék is a dragon quest 10)...
42.
42.
mark825
a SONY a király de nem csak ebben az évben hanem mindig! De am sztem az NGP igen oda ver meg a 3DS hogy néz ki tiszta szar az NGP legalább jól néz ki meg tényleg a PS3-grafika szintű komoly 1 ilyan kell xD
41.
41.
Mathia$
#40: A Sony-nak többnyire nincsenek igazi kézikonzolos játékai és a fiatalabbakat se célozta meg annyira mint a nintendo. Mindig a hardcore gamerek voltak a legfőbb célok. A psp volt az első komoly handheld konzol a Sony részéről és ehhez viszonyítva igen jól teljesített, sőt talán neki köszönthetően történt meg anno a kézikonzol.piac felébredése, miután már mindenki unta az egyeduralkodó nintendo-t a gameboyokkal együtt. A DS vásárlók 80%-ába 1 konzollal rendelkezők, casual gamerek és gyerekek tartoznak. Míg psp tulajok többnyire rendelkeznek 1 HD konzollal, ps2-vel vagy erősebb pc-vel.
Szerintem amúgy meg fog bukni a handheld - persze ne legyen igazam - ha csak valami csoda nem történik. Egyre több ember vesz telefont, laptopot, netbookot kézikonzolok helyett.
Az NGP-re szerintem még kevesebb casual játék jön majd mint psp-re, azok majd az Xperia Playen mutatkoznak. A 3DS-re viszont az eddigi megszokott DS címek mellett jön egyre több hardcore játék is jön. Tehát mondható hogy lesz verseny, én kíváncsi vok hogy alakul.
39.
39.
Mathia$
3DS halál: "Black Screen of Death" Még hamarabb jelentkezett mint a RRoD X360-nál.Képzeletbeli 1:0 a Sony-nak... Szóval ha a ngp-nek és a Xperia Play-nek nem lesz hasonló gondja, akkor ez megjelenés utáni eladásokban is látható lesz. Kérdés az hogy mekkora előnyt tud összekovácsolni a 3DS a riválisok megjelenéséig.
37.
37.
Csak engem zavar, hogy ha 3DS-t akarok venni, akkor 64e Ft-ért kapok egy tamagochi funkciókkal ellátott zsebkütyüt és 12 rongyot perkálok ki hozzá való 3D-s játékokra??? Ez kurvára drága. Egy x360 45-50e Ft és a nagygépes játékot hagy ne hasonlítsam már össze egy pixelvadászós pokémon heart gold edition-nel...

Nem, nem azzal van gond, hogy rosszabb lenne, hanem az ár/érték arány. Megvan mindkettő közönsége ez tény, de hogy az a kis szar drágább legyen egy hdmi képes konzolnál, az azért elég gáz.
36.
36.
t.kacsa
Nintendo grafika: semmi fejlodest,olyan mint 10-15 evvel ezelott a PS1 a 90-es evekben...semmi mas.Aki "MARADI" akar maradni, annak pont jo...
35.
35.
Yami
Minap volt lehetőségem kipróbálni egy 3DS-t. Szerintem egész jópofa kis cucc. Nagyon sajnálom, hogy ez a 3D-s kijelző nem társul egy komolyabb hardware-es teljesítménnyel. Ha így lenne komolyan elgondolkoznék a vásárláson.

De nálam még mindig az NGP a befutó, főleg a nagyobb felbontás és a lényegesen erősebb hardware miatt.
34.
34.
thernielle
Hú mennyi fanboy vaze. Itt sokan úgy meg tudjátok mondani a tutit, hogy összesírom magam :) Azt az egy aprócska dolgot nem veszi senki sem figyelembe, hogy a két platform totálisan más célközönségnek szól. A 3DS-t majd veszik azok, akik rábuzultak a 3D-re (a feleségem is ilyen), NGP-t meg majd azok, akiket egyrészt ez egy hangyapöcsnyit sem érint meg (rohadt sokan vagyunk ám ezzel így...), másrészt meg inkább Crysisoznak, Unchartedeznek meg Dragon Ageznek a zsebkütyüjükön Mario és Zelda helyett. Szerintem egyikkel sincs semmi probléma, kit mi vonz, kisemberként egymás köpködésével belefolyni nagyvállalatok statisztika-harcába kurvára fölösleges :)
33.
33.
Birkazoli
#31: Szerintem Te neked már akkor kifojt a szemed, mikor csak hozzáközelítettél.Én már tulajdonosa vagyok egy kozmosz fekete példánynak, és tökéletes élményt nyújt!Az NGP meg közelébe se fog érni:P
32.
32.
M.invisible
Szerintem nem szar a 3DS, csupán más a célközönsége! Pont emiatt volt a sima DS is népszerű. Bevonzotta a casual játékosokat, itt akár a 7-12 éves korosztályra is gondolva (itt Angliában minden második kölöknek DS van a kezébe... az idősebbeknél előfordul a PSP is), ugyanakkor hc játékosok is vették pl a sok rpg miatt.

3DS ugyanez! Nem hiába van a nyitócímek között Nintendogs & Cats, és a hogy a másik oldal se maradjon el SSFIV 3D. A gépbe szerintem a 3D-t megjeleníteni tudó kijelzőn kívül semmi innovatív nincs, de ez bőven elég, plussz a DS-hez képest erősebb hardver.

Az NGP-nél meg tényleg a nyers erő ami számít, és ez félelmetes amúgy, hogy egy PS3-hoz közeli grafikai megjelenítésre képes dolog ott lehet a zsebedben. Ugyanakkor ez megintcsak a hc játékosok felé nyit, és eladási adatokban pont ezért kell, hogy alul maradjon.

Az Xperia play meg szerintem is felesleges. Ugyanolyan androidos telefon, mint a felsőbb kategóriából bármelyik, s csupán egy irányító interfésszel több. Pofátlan áron! Mellesleg iphone-hoz, és több androidos mobilhoz is van már csatlakoztatható vezérlő. Ha ez sikeres lesz, akkor tényleg emelem kalapom!
31.
31.
t.kacsa
FIGYELEM:FIGYEEM:!!! Okvetlenul probald ki a Nintendo 3DS-t "mielott megveszed" ugyanis "ultragagyi,ultraga'z" es ne pazarold a penztarcad feleslegesen ilyenre...marcsak par ev es tuti lesz psp3 amiben tuti szintugy lesz 3D:) NGP meg egy kokemeny vas:)
30.
30.
simi
29.
29.
t.kacsa
Nintendo 3DS-t kiprobaltam 2-percre...roviden: GAGYI,bovebben:nagyon gagyi....erezheto,h gyerekcipoben jarmeeg a 3d kell meg legalabb 3 ev,h latvanyos hatasa legyen....sony a kiraly 2011-ben:)
28.
28.
RoBeSzBoY
Komolyan úgybeszéltek itt az NGP-ről mintha már hónapok óta kint lenne!
Nyilván a sajtónak már felvázolták a tudását, az erősebb hardwert, megjelenő címeket, szolgáltatásokat, de a kiadásig és megjelenésig még majdnem egy év hátra van..... majd ha ide is jön hazánkba és a saját szememmel láthatom és kipróbálhatom, majd akkor fogom összehasonlítani a 3DS-el, amit persze már kipróbáltam és tényleg fantasztikus nagy élmény vele jáccani, eztaláírom! A 3D-s hatás valami lenyűgöző...... DE, majd csak akkor döntök hogy melyiket vegyem, hamár 100000. tesztet és kritikát is végigolvastam és megbizonyosodok róla, melyik lesz az amelyikre a takargatott pénzemet rászánom!
Ez olyan mint most a BF3-nál..... kijött 3 videó és már sokan most aztmondják,, hogy "ÁÁÁÁÁáá...ilyen szar effektet, biztos bukás lesz" - " A CoD-ot biztos nem alázza le" ....lehet.... MAJD KIDERÜL HA MEGJELENIK!!!
Köszönöm XD
27.
27.
Apostol360
falra hányt borsó amit beszélek,nem igazán akarjátok megérteni :) inkább hagyjuk....majd eldönti az idő.-am meglepődöm magamon h mennyire érdekel egy sony termék-
26.
26.
volkornka
A 3ds tele van újításokkal , NGP-be pedig én nem látok semmi újat, legalábbis amit eddig másban nem láttunk. És eddig a psp előnye volt a grafika, de azért szerintem látványosabb a nintendós 3d, mint az NGP 2d-s képe. Az előnye az NGP-nek szerintem csakis a teljesítmény, minden másban alul marad, szerintem.
22.
22.
gamerplayer
#18: de most te a szubjektív véleményedet írtad le: "Én úgy se használom", "A 3DS szintje nekem bőven elég lenne" nyílván #14 másként látja...
19.
19.
Beau
Hajrá Sony! Én szurkolok nekik, mert már megérdemelnék a hatalmas sikert.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...