Activision - nem változott az egyesülés óta

  • Írta: InGen
  • 2011. április 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis ezt állítja a cég egyik fejese, aki nem igazán érti, miért utálja mindenki a kiadót azóta, hogy egyesültek a Vivendi játékrészlegével, s így a világ legnagyobb kiadójává váltak. Szerinte ugyanis a cég gyakorlatilag változatlan maradt, pont olyan, mint előtte, így érthetetlen a negatív visszhang.

A szóbanforgó úriember nem más, mint Dan Winters, aki a fejlesztőkkel való kapcsolattartás vezetője, s a minap annak adott hangot, hogy az Activision gyakorlatilag változatlan maradt a Vivendi játékrészlegével (gyakorlatilag főként a Blizzarddal) történő egyesülés után. Ahogy azt sokan hangoztatták már, a két cég függetlenül működik egymástól, s habár az Activision Blizzard név alatt bejegyzett közös holding alatt a világ legnagyobb kiadója működik, maga az Activision szinte pontosan ugyanaz, mint előtte.


"Érdekes. Mielőtt egyesültünk a Blizzarddal, s a világ legnagyobb kiadójává váltunk, mindenki úgy gondolkodott az Activisonnel kapcsolatban, hogy mi voltunk az ölelni és szeretnivaló második" - mondja Winters, majd hozzátette, hogy az egyesülés után ez elkezdett megváltozni, a negatív irányba.

"Nagyon keményen dolgoztunk rajta, és fogunk is dolgozni, hogy az emberek belássák: mi ugyanazok maradtunk, ugyanazok az emberek dolgoznak a cégnél, s nem változott semmi az egyesülés óta. Ugyanaz a szervezet maradtunk" - folytatja az úriember, s nem győzi hangsúlyozni, hogy a kreatív tehetségek iránti tiszteletük mit sem változott az utóbbi évek alatt.

Érdekes, hogy pár hete pont a Blizzard alapítója, Mike Morhaime beszélt hasonló dolgokról. Morhaime akkor azt ecsetelte, hogy az Activision vezér Bobby Kotick egyáltalán nem érdemli meg azt a negatív visszhangot, amit a sajtótól és a játékosoktól kap.

Köszi, daenath!

11.
11.
Gurren
és ne feledkezzetek meg a BioWare-ről sem.
10.
10.
HorvathD
Ráadásul az EA kezében vannak a sport játékok,a Sims sorozat és ha nem barmolják el akkor a NfS is.
9.
9.
gamerplayer
szerintem, ha nem figyel az acti az EA le fogja körözni :D pl.: náluk van már az iw nagyrésze (újra), aztán ott a Crytek, a Dice..(stb.) csupa tehetség, jó minőség...ezzel szemben egy szétbarmolt iw, egy "másodhegedűs" Treyarch és pár nem túl elismert csapat.
Ha nem olvadtak volna be a blizzel, már sehol se lennének...
És a legerősebb húzócímük, a cod se fog sokáig kitartani, ha az amcsi casuálok rájönnek, hogy vakítják őket, elég rendesen.
ez az én véleményem, nem kell majd letámadni, ha nem tetszik :D ;)
8.
8.
vytros
Pár órás campaign-ek, Bobby Kotick, nulla AI, rohadt drága játék(minőséghez képest), Bobby Kotick, a map pack-eket egy régebbi játék áráért adják, a játékból már gyakorlatilag csak azért csinálnak single-t, hogy a multit újból el lehessen adni 12k-ért, Bobby Kotick, a játék alapítóit elküldték akik még gyakorlatilag jó játékokat csináltak. És persze ki ne hagyjuk, Bobby Kotick.
7.
7.
Mortis
A legtöbben a CoD mizéria, meg Kotick baromságai miatt utálták meg a céget. Egyébként olyan, mint az össze többi: profitéhes. Talán még az, hogy kevesebb levegőt ad a kreatívoknak.
4.
4.
Speper
Szerintem szimplán azért utálják az Actit egyre többen, mert sokan tévhitben élnek, miszerint a Blizzardra kihatással lehet az Activison... holott, ahogyan fent is írták, a kettő nem hat ki egymásra. Bobby Kotickért meg önmagában szerintem nem kellene utálni őket. Ő maga egy ...., de a kiadó nem!
3.
3.
daenath
Halali hogy a blizzes utan most ez nyalizik :D
2.
2.
Netsu
Hát EZ a baj, hogy SEMMIT nem változtatok...
1.
1.
Gurren
én már az egyesülés előtt is utáltam őket :(

főleg azért, mert egy ideje meg akarom venni a CoD2-t, de nem fogok egy 6 éves játékért majdnem 4000Ft-ot fizetni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...