Activision Blizzard: csökkent a WoW játékosbázisa

  • Írta: InGen
  • 2011. május 10.
  • Hír
Link másolása
Az Activision Blizzard közös, nagy pénzügyi és "válaszoljunk a befektetők buta kérdéseire" konferenciájából szemezgetünk, melyen szerencsére fontos és érdekes információk és elhangzanak. Az első ilyen, hogy csökken a World of Warcraft aktív játékosbázisa, bár csak egy picivel.

Közvetlenül a legutolsó kiegészítő, a Cataclysm megjelenése előtt új csúcsra ért a World of Warcraft aktív felhasználói bázisa: világszerte 12 millióan játszottak az MMORPG-vel, ami azonban pár hónappal az expanzió megjelenése után visszesett a korábbi, 11,4 milliós szintre. Az ok viszonylag egyértelmű: a játékosok minden korábbinál gyorsabban emésztik fel az új tartalmakat.


"Ahogy a játékosaink egyre tapasztaltabbá váltak az évek során, úgy darálják le egyre gyorsabban a friss tartalmat, amit a játékhoz adunk" - mondta a cég alapítója és ügyvezető igazgatója, Mike Morhaime. Az high-end tartalom (gyakorlatilag a WoW lényege) felemésztésének üteme egyébként folyamatosan egyre több problémát jelent a Blizzardnak, a fejlesztés ugyanis rengeteg időt, és még több tesztelést igényel, hiszen a játékosok tapasztalatával együtt a finomhangolás még fontosabbá vált.

Morhaime ettől függetlenül elmondta: nincs más választásuk, mint hogy valamilyen úton-módon megpróbálják rövidíteni az egyes tartalmi csomagok megjelenése közötti időt, valamint a kiegészítők fejlesztését is igyekeznek meggyorsítani, hogy ki tudják elégetni a játékosok igényeit.

A Cataclysm kiegészítő egyébként valamikor idén fog elindulni Kínában, ami valószínűleg újra komolyan meg fogja dobni a World of Warcraft aktív játékosállományát.

11.
11.
Lordnekroseth
Ezt sosem értettem miért csorgatja magát a 11 millára...Ez eleve egy olyan szám amit ŐK mondanak nekünk. Akár 30 at is mondhatnának. Ha vannak akik ehiszik. És olyan nagyon sok van. Amelett ez nem azt jelenit naponta 11 m ember fellép..hanem azt hogy enyi ccountjuk van erre a hónapra előfizetve.
Csak mellékesen megjegyzem a játékosok 75+% a lv 11-40 után közben abbahagyja.
9.
9.
#7: Az egy dolog, hogy náluk marad a bevétel, de azért kíváncsi lennék majd konkrét szám adatokra, hogy ez a két cím külön-külön mennyit képes faragni az aktív wow-táboron ?!

Irónia! 3 darab smile is volt mögötte teeeee! :) Le az emmemókkal, adjanak végre d3-at NA! :)
8.
8.
Mortis
Hát, igen. Egyszer minden csont kezd megkopni a folyamatos rágástól, még ami fémből van, az is. Többek között ezért is kezdte el a Blizzard a Titan fejlesztését(gondolom).
7.
7.
g.man580
#6 Komoly dolog???? Sztem a 11,4 millió ember elég komoly dolog. :):):) Azt meg nem értem miért írtad hogy akkor lessenek az állományra amikor kijön a Titán vagy a diablo 3 hiszen mind a 2 project az övéké. Szóval ugyan mind1 hogy melyikkel fognak játszani az emberek a blizzard így is úgy is jól jár. :):):)
6.
6.
Nah, épp itt az ideje, hogy vége legyen és a BLIZZARD elkezdjen valami komoly dolgot is csinálni :))) Apropó, majd akkor lessenek az aktív állományra amikor kijönnek a Titannal, vagy a Dialó3-al :) Mondjuk én D3-at fogok tolni kiszáradásig, de velem nem vesztenek egy accountot sem, egy szóval szóval valami nyan-nyan-nyan-nyan lesz ! \o/
5.
5.
Speper
#4: Jelen esetben a minőséggel nincs gond. Volt szerencsém Cataclysm nyitáskor játszani eredetin, és überjó game lett belőle. Az már más, hogy ki milyen gyorsan un meg egy tartalmat.
4.
4.
Lordnekroseth
szerintem teljesen rosszul álnak a dologhoz. A tartalom és maga a játék stílus nemváltozik. Pesze hogy 5 év ugyanazt csinálás után megunják az emberek. Amelett azzal senki nem jöjjön hogy menyire populáris mégis...mert a popularitás mint tudjuk nemmindig van üszefüggésben a minőséggel.
3.
3.
VampireLord
Kit érdekel a WoW, mikor 2011 Q3-ben Diablo III Beta? :D
2.
2.
hedzsooo
Nagyon erdekes, de a DIABLO III BETA kiszivargott !!! Szerintem ez most nagyobb hir a Blizzard-nal. ^^
1.
1.
MaxiJets
szerintem így sincs okuk panaszkodni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...