Vasemberből szedte meg magát a Sega

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 15.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a Sega videojátékos részlege nem szerepelt túl jól a tavalyi pénzügyi évben, az Iron Man 2 játékváltozata még mindig sok zsetont hoz neki. A kiadó hivatalosan is megerősítette, hogy a Total War játékokat jegyző Creative Assembly Alien-címet fejleszt, továbbá kijelentette: egyelőre nem akar új AvP-t.

Bár a kereslet általában véve is gyenge, a játékosok nem akarnak vásárolni, és ezen még a márciusi katasztrófák sem segítettek, a Sega mégis vaskos nyereséggel zárt - igaz, erről nem a videojátékos részleg tehet. A vállalat 515 millió dolláros profittal zárta a 2011-es pénzügyi évet, a 105 százalékos növekedést főleg a Panchinko Slot gépeknek köszönheti. A videojátékos részleg már nem szerepelt ilyen jól: ott éves szinten 27 százalékkal csökkent a végeredmény.

A Sega legnépszerűbb játéka a Wii-re és DS-re megjelent Sonic Colors volt, ebből 2,18 millió példány talált gazdára. Őt az Iron Man 2 követi 1,54 millió eladott kópiával, majd jön a Vanquish 830 ezer, a Total War: Shogun 2 600 ezer és végül a Phantasy Star Portable 2 Infinity 370 ezer darabbal. A Sega legjobb piaca az európai volt tavaly, az amerikai most nem teljesített olyan fényesen.

A Sega az eredményeket azzal kommentálta, hogy kénytelen alkalmazkodni az új piaci trendekhez, és muszáj terjeszkednie a közösségi oldalak és a mobiltelefonok területe felé. Az idei pénzügyi év egyik legsikeresebb címe a Nintendo-val való együttműködésben készített Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games lehet - az eddigi két hasonló játékból összesen 19 millió példány fogyott világszerte.

A Sega megerősítette, hogy a Total War-sorozatot jegyző Creative Assembly Alien-játékon dolgozik: a csapat jelenleg 160 fővel üzemel, ezt egy éven belül 200 főig szeretnék duzzasztani. Ha minden igaz, a projekten egy különálló részleg dolgozik, és az alapvetően konzolos játék még nem lesz kint az idei E3-on. A Sega egyúttal kijelentette: nem akar még folytatást az Aliens vs. Predatornak, lévén a fent említett Alien címen kívül a Gearbox-féle Colonial Marinest is be kell fejezniük.

A Sega az idei év végén, illetve a jövő év elején fogja kiadni a Vintage Collection című sorozatának harmadik felvonását: a csomagba bekerül a Revenge of Shinobi, a Wonder Boy in Monster Land, a Wonder Boy in Monster World, a Wonder Boy in Monster World IV, az Alex Kidd in Miracle World és a Super Hang-On is. A gyűjtemény PSN-re és WiiWare-re érkezik, Xbox Live-os megjelenésről még nem esett szó.

11.
11.
IceColdKillah
Kövezzetek meg, de én szeretnék egy Alpha Protocol folytatást, mert NEKEM az alapjáték IGEN IS TETTSZETT!!! (a kismillió bug ellenére is)

Hogy miért? Mert már unom a sok James Bond játékokat!!! Az AP igen is nagy durranás lett volna, de kellett volna még úgy 1 év fejlesztés.
10.
10.
BloodyDeath
Pedig a Vabquis szerintem nagyon jó még megjelenéskor sokat kockultam vele a box-n, és minap vettem meg PS3-ra is. Az elég jó gamma lett a látvány világa, a grafikája és a játszhatósága mind mind nagyon jól meg lett kreálva a történetról csak anyit, hogy az még mindig nem tiszta XD
Ezerszer jobb az itt felsorolt játékoknál. Remélem lessz neki folytatása, vagy egy hasonszörü gém.
Az Iron Maiden II meg vicc az ritka fos gamma.
9.
9.
#8: hát, szerintem pedig az ironman sokkal rosszabbra sikerült mint az incredible hulk mert azt legalább végig tudtam vinni és +pont, hogy ment az akkor még gyengusz gépemen igaz a vasember is ment, de amikor megláttam... kb 2perc után uninstall aztán elővettem megint miután megnéztem a filmet kedvet kaptam hozzá és átvittem pár pályát de csakhamar ráuntam mert hihetetlenül monoton unalmas és ezt szerintem a felturbózott grafika sem ellensúlyozta volna (repül-lő-repül-lő) a Sega rallyról meg inkább nem nyilatkozok
8.
8.
strike19
Iron man jobb volt szerintem is , mint az hihetelen Hulk. Az Incredible Hulk csak 1 órát játszottam , de elegem lett belőle egy életre.
7.
7.
Józsi_Doe
Jó ideje már a total war az egyetlen minőségi termékük PC-re.
6.
6.
LINK 21
vasember...veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !! :D ...ft -nem ér ... sega kapd össze magad vazzeg :D ...
5.
5.
kebi90
Meg lehetett volna csinálni az Incredible Hulk-ot is rendesen, de helyette csak egy xar PS2-es átiratot kaptunk... az Iron Man-ből is lehetne(lehetett volna) komoly játékot csinálni, de nem tudom mi van ezekkel az emberekkel.. :(
3.
3.
pjoco
#1: Ott van a tavaly megjelent AVP az neked nem is elég? :D
1.
1.
Shooter89
Pedig egy új Alians vs Predatornak ami mai szinten mozog nagyon örülnék!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...