Stratégiát vált az EA a mobiljátékok piacán

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 24.
  • Biznisz
Link másolása
Az EA vezérigazgatója, John Riccitello azt nyilatkozta nemrégiben, hogy azon törekvésük, miszerint meg akarták vetni a lábukat a mobil- és a szociális játékok piacán, nem sikerült túl jól. A videójáték-ipar ezen forradalmának jövedelmező szele elkerülte őket, de nincs minden veszve a CEO szerint.

Az Electronic Arts talán nem ismerte fel idejében a mobiljátékokban és a közösségi oldalakon futó próbálkozásokban a lehetőséget, s minden eddigi próbálkozásuk kudarcba fulladt.

"A nyereség teljesen csökkent, mígnem abszolút negatív irányba ment el" - hangsúlyozta kezdőbeszédében Riccitello, a Haas üzleti iskola hallgatóinak számára. "A pénzügyesek azt mondják, nem sikerült elég jól, ám mi jó diák módjára tanulunk a saját kudarcunkból, ez régebben is arra ösztökélt minket, hogy jobb stratégiát állítsunk fel. Hisszük azt, hogy elsőként teljesen újragondoljuk az előző stratégiánkat, amit ugyan tökéletesen kiviteleztünk, de soha nem működött."

A vezérigazgató elmondta, hogy az okostelefonok, a szociális hálózatok és az iPad "hihetetlen változásokat" okozott a közelmúltban. Nyilvánvalóvá vált, hogy önálló platformként forrták ki magukat, amit illendő lett volna megkülönböztetett figyelemmel kísérni. Az EA nagy pesszimizmussal szembesült, amikor megpróbált észbe kapni ebben a pénzügyi zavarban.

"Tudjuk, hogy nehéz lesz, de még nem tudjuk, mennyire. Három nehéz döntést kell hoznom, miközben a sajtó és a pénzügyi elemzők őrültnek neveznek bennünket. A megszorítások jót tettek, de a digitális befektetésnek nem csak egy jó ötletnek kell lennie." Az EA tehát biztosra szeretne menni.

Az ügyvezető elismerte, hogy a csatát még nem nyerték meg, még mindig nagyon sok a tennivaló, és ez még mindig rengeteg pénzbe kerül.

4.
4.
coderman
Milyen unott feje van ennek a csávónak. Nem csoda hogy a legtöbb EA-nél fejlesztett játék dögunalom :D
3.
3.
Sheodon
Úristen, most mi lesz? Veszteséges az EA, jaj, ne! Nem tudnak évenként kiadni FIFA-t? Jaj, bele fogok halni, hogy ezek a rendkívüli egyedi és remekül kidolgozott, évről évre felfrissülő szériák esetleg nem jönnének ki évente, csak mondjuk 1-2 évente! Vagy talán 1-2 játék készítési jogát, vagy fejlesztőcsapatot el kellene adni? Jaj, akkor lehet, hogy az eddig kicsit silányabb játékok jobbak lennének, a sikercímek meg még jobbak, dehát ez senkinek sem lenne jó!

Egy dologtól félek csupán, hogy azért, hogy az amúgy rohadtul borzalmas mobilos és Ipad (wtf, egy hordozható digitális jegyzettömb) játékokért cserébe az EA feláldozza a játékok szavatosságát (azt az 1-2 óra játékidőt is csökkenti), a játék árát növeli, majd 3-szor annyi DLC-t fognak kiadni.
2.
2.
Zauder
'Váltsunk stratégiát R2. Hagyjuk nyerni a wookie-t...'
1.
1.
Sarkadi
Telefonos játékok....no komment,nem szoktam telón játszani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...