Újabb támadás érte a Sonyt

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 3.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony alig állította helyre a PlayStation Networköt, a hackerek újabb kellemetlenséget okoztak neki - igaz, ennek legalább nincs köze a konzolokhoz és a játékosokhoz. Az új áldozat a Sony Pictures weboldala volt, ahonnan a behatolók minden különösebb nehézség nélkül loptak el egymillió hozzáférést.

Egyre több kellemetlenség éri a Sonyt: az Associated Press értesülései szerint a LulzSec csoport támadást indított a Sony Pictures weboldala ellen, ahonnan több mint 1 millió ember személyes adatait, jelszavát, e-mail címét, lakáscímét és születési dátumát lopták el többek között. A hackerek hozzáfértek az admin accountokhoz is, valamint a zenék letöltéséhez használható 75 ezer kódot és 3,5 millió kupont is meglovasítottak.

A LulzSec állítása szerint alig kap valami támogatást, így csupán ennyire futotta nekik, de elméletben minden egyes bitet leszipkázhattak volna az oldalról, csak az jóval tovább, hetekig tartott volna. A csoport azt is leszögezte: nem a saját hírnevét szeretné így öregbíteni, szimplán arról van szó, hogy kellemetlenséget akarnak okozni a vállalatnak. És ami még rosszabb: az adatok nem voltak titkosítva, a LulzSec minden különösebb nehézség nélkül szerezte meg őket.

A Sony jelenleg vizsgálja az ügyet, a cég szóvivője kikötötte, hogy a támadásnak semmi köze a PlayStationhöz.

29.
29.
Lordnekroseth
Az a baj dkjq hogy te is azt mondod hogy a Sony ...nem azt hogy az ott dolgozók vagy Xy . Mert te is azthiszed hogy majd egy kis leckéztetés jót tesz valamit is a játékiparnak? Nemtudom hány éves vagy,de én már elég korán megtanultam hogy legyen szó akár a Bosch ról,Sony ról Samsungról vagy BÁRMELYIKRŐL, ha baszás van akkor a munkás meg a kishal szop és nem az aki a retaardált buta döntéseket hozza azaz akire ráfér a leckéztetés.
És tudod ez a baj hogy a ilyen nemistudom milyen emberek miatt még szarabb nekünk sokszor. Mert ezzel csak az olyxan embereket támogatod mint a maffia. Gondolj már bele azzal hogy a Sony próbál egy normális céget futtatni. Mármint bazdmeg dolgozz lessz pénzed és vedd meg ami kell. Ha sokba kerül,mérlegelj mi a fontosabb. Az hogy ezek a faszfejek ennyire "küzdenek" azért hogy ingyen játszhassunk az olyan mintha azt mondanád hogy a kenyér ne kerüljön pénzbe....és a pék meg dögöljön éhen vagy mi? Meg a családja? HA nem adja kibaszunk velük? Pl betöröm a kirakatát abból majd tanul? Ez ugyan ez nemértem miért állnak sokan melléjük. Gondolom sokan nem is törődnek a dologgal csak mennek a többi után.
28.
28.
shatterhand
#27: Én azt nem értem,hogy miért kell ku..a anyázni egy céget?
Ha tróger kupac akkor nem kell fizetni nekik (gép,játék,stb). Igaz,hogy orwelli időket élünk, de azért senkit se köteleznek, hogy vegyen XY gépet és "szenvedjen" vele.

Van 3 cég a piacon. Eltudom dönteni melyik jó nekem és mit ad a pénzért. Ha nem vagyok elégedett akkor eladom és nem adok nekik egy kanyit se.
27.
27.
ez nem azért van hogy felhivják a biztonság hibáira a figyelmet.
szimpla bosszú.
inkább a geohot ügyre gyanakszom mint elinditó okra. sony fitogtatta hogy ők aztán meg tudják akadályozni a kalózkodást. jah, egyszerűbb lett volna beletörődni hogy az létezik, és hogy nincs feltörhetetlen rendszer. ps1-ps2 beletörődtek, hirtelen meg minden garas kell. elhiszem hogy sokat költöttek a gépre, a szoftver sem olcsó de könyörgöm - ez egy ilyen bolt.
szépen frissitgetni és úgy lett volna mint az xboxnál. nem irni egy majdnem feltörhetetlent, meg elkussoltatni valakit nyilvánosan hogy ne merjen még csak a közelébe se menni többet.
hát a kurva anyját a sonynak is, a többi trógerrel együtt. ráfért már a lecke én meg azt mondom, nyomják be az újratervezést.
és másokra is ráférne - pl jogvédő szervezetekre akik aztán tényleg hülyének néznek mindenkit. ha tehetnék szondát dugnának mindenki seggébe és fizettetnének vele minden fingás után mert tutira lopta a belélegzett levegőt és ezért jogtalanul szennyezi azt...

de most a kalózok fitogtatják, hogy ők bizony meg tudják akadályozni a sony-t kb minden szinten.
akarsz játszani sony? gyere játsszunk.
adok-kapok játék ez, de végre láthatja a világ hogy egy vállalat sem mindenható akármekkora is.
és hogy mi van a játékosokkal? nyilvánvaló hogy velük szemben ez nem korrekt, de az igazság az, hogy más mód nincs hogy publikus legyen a dolog.
26.
26.
Lordnekroseth
Stany ezzel azt mondod hogy ők puszta kedvességből lopnak és csinálnak milliós károkat? Természetesen...lehet bunkó vagyok,de ők attól még keresztbe tesznek másoknak...és pont nem azoknak akiknek kéne..vagy akarnak...bár kötve hiszem az iylen faxok bármit is akarnak ...főleg nem jót másoknak.
25.
25.
shatterhand
#24: De nézhetem úgyis,hogy vannak olyanok akik betörnek a házba és elvisznek..ezt-azt. Amíg nem használják fel nincs gond. De, ha igen akkor már az.

De amúgy ők rendes emberek csak minden házba ahová betörnek a biztonságra akarják felhívni a figyelmet.
Vhogy nem tudom elképzelni,hogy igazából azért csinálják mindezt ,mert baromira érdekli őket XY cég biztonsági rendszere.

Ha meg munkára vágynak akkor meg írják meg a sonynak,hogy betörök hozzátok és észre se veszitek. De mivel szólok ezzel is jelzem,hogy mire vagyok képes.
Ha meg megfenyegetnek, hát ez van, nem kell a munkám.
24.
24.
stany
Néhányan itt nagyon el vannak tájolva. A hacker elsődleges célja az információszerzés, ez ugye meg is volt, kárt igazából akkor okoznak, ha ezt publikálják. Amíg ez nem történik meg addig ne soroljuk már őket a cracker kategóriába. Több mint valószínű, hogy ők is használják a psn-t, csupán azért törték fel, hogy felhívják a figyelmet a hibára. Ha 10000millió mailt küldesz a sony-nak, hogy itt van egy lyuk be kéne tömni akkor sem fognak reagálni és tenni sem fognak érte. #4 véleményét osztom.
#23 no komment, a kultúra legalja vagy öcsém.
23.
23.
Lordnekroseth
Csak kellemetlenséget a cégnek? FASZFEJ SZARSZOPÓ MUNKANÉLKÜLI SZARRÁGÓK. Azthiszik a sony az egy név? Hogy egy ekkora kurva nagy cég csak 30 fejesből áll akiket ők beállítanak gonosznak? Rohadt tetűláda létükre is felismerhetnék hogy hány becsületesen ott dolgozó emberrel basztak ki kibebaszottul. Az emberekről meg nem is beszélve. Hát kivánom nekik forduljön ki a belük a szájukon át és a kutyák egyék.
21.
21.
l.rics16
14 a geogot ügy az egy érv volt az anonymus csoportnak hogy megtámadják "bosszubol" hogy rossz hirneve legyen a cégnek a gyülésük nem jött össze viszont azt elérték hogy a világ összes hackerre megtugya hogy nem nehéz feltörni a psn t ami meg egyböl oda csalta a dögevöket hogy lecsapjanak a könnyen megszerezhetö informáciokra szoval a geohot ügy csak elinditotta a lavinát a többihez má köze nincs
20.
20.
simon 555
ez már valahogy engem nem érdekel.csak ne a PSN-t támadják.
19.
19.
Sheodon
Ez már rég nem a felhasználókért van. Ezeknek a genyáknak az a céljuk, hogy a Sonyt "jobb belátásra bízzák", de arra nem gondolnak, hogy legrosszabbul a felhasználók járnak, azok, akikért elvileg "küzdenek" ezek a cracker csoportok?

Legyen vége, a Sony vegye fel őket, és alkalmazza hackerként a cégnél, és így mindenki jól járna. Ők fejlesztgetnék a biztonsági berendezést, nem kevés pénzért, és a Sonynak is nyugta lenne.
18.
18.
thelegendary
Olcsó kis zsebmatyik, se jobb dolguk, valaki szerezzen már nekik egy barátnő, mert ez már unalmas és idegesítő......
17.
17.
ReNegAdE
Ez az egész téma lassan átmegy már "komédiába"!
16.
16.
ZsupiDav
Ha ezek a crackerek jó szándékúak lettek volna, akkor nem lopták volna el az adatokat, csak jelzést hagytak volna az oldalon, vagy a rendszerben figyelmeztetésképpen. Ez így bűncselekmény, amiért meg is érdemelnék, ha elkapnák őket és hűsölnének egy kicsit. A Sony is hibás, viszont ahogy korábban írták: nincs feltörhetetlen rendszer, de ha már valakik találnak benne hibát, akkor sem kell kihasználni, mert hiába mondják, hogy nem fognak vele visszaélni, az érintetteknek akkor is bosszúságot okozhat. Engem nagyon zavarna, de nem a Sonyt hibáztatnám érte egyből. Ha nem lennének olyan emberek mint ezek is, akkor nem lenne szükség védekezésre sem!
15.
15.
LtGlove
Már rég le kellett volna szabályozni, törvényben, azt az IT biztonsági szintet, amit egy kereskedelmi céllal üzemeltetett weboldalnak el kéne érnie ahhoz, hogy ügyfelei biztonságban tudhassák az adataikat, mert oké, hogy a Sony átszervezi a rendszert, de a több millió ügyfél nem fog tudni elköltözni.
14.
14.
McDuff
#12: vagy ez mind azért van mert beperelték Geohot-t?hát istenem,sztem az 1 tök logikus lépés volt,másrészt meg nem végeztek ki érte senkit,megegyeztek,ergo,sztem ez mind,amit most itt művelnek a vállalat ellen,ilyenkor,felesleges...
12.
12.
McDuff
én nem értem,miért pont a Sonyt nézték ki maguknak,nem csinált a cég semmit az utóbbi időben,amivel kihúzhatta volna a gyufát...
11.
11.
ATi0021
Valahogy én nem tudom sajnálni a Sonyt. Azért az elég durva, hogy egy ilyen nagy világcég csak úgy minden titkosítás nélkül tárolja felhasználók adatait. És még a PSN után se különösebben érdekli őket a dolog, legalábbis ebből ez látszik. Szóval szerintem bőven megérdemli a támadást, ideje hogy végre észrevegyék, hogy igenis kell költeni a felhasználó megvédésére is.

Nem tudom a sajnálkozók mennyire sajnálnák a Sonyt, ha kiderülne, hogy a cég ilyen ostoba hibái, érdektelensége miatt különösebb nehézség nélkül elvitték az adataikat, rosszabb esetben nullázták a számlájukat.
10.
10.
abydos
#2: Igen, ez már ilyen marad, a jelentések egybefonódtak. Változik a nyelv ugye :)
9.
9.
volkornka
Most jó volt nekik elkezdeni pereskedni?
8.
8.
KenyeresB
Vazz a Sonyt tényleg már az ág is húzza. Azért elég durva, hogy egy ilyen multicéget lényegében tönkre tud/tudna tenni egy hacker-csoport.
7.
7.
andris1464
Olcsóbb lenne a sonynak a hackereket alkalmazni biztonsági szakértőnek. Mindenki jobban járna.
6.
6.
Khaszás
"az adatok nem voltak titkosítva" ha ez igaz akkor a sony nagy sz**-ban van gyakorlatilag elkövették itt is ugyan azt a hibát mint psn-nél elfelejtették h a biztonság a legfontosabb ez megint sok pénzükbe fog fájni... (jó tom nincs olyan h feltörhetetlen rendszer de 1 betörő nyilván nem 1 többzáras ajtón fog előbb be menni hanem amin kevesebb van hát még ha az ajtó nyitva áll akkor nem is csodálkoznék..)
5.
5.
attila 999
bohocok,nincs jobb elfoglaltsaguk?majd ha elkapjak oket akkor a bortonbe hackerkedhetnek.feltorhetik a 200 kilos bortontoltelekek segget szappannal....
4.
4.
falselight
ennek már hírértéke sincs.:D
3.
3.
Szudzsio
#2: Csak megsúgom hogy 10 évvel ezelött ez így is volt :D:D:D
Mosmár mehet egy kalap alá az összes :)
A te hackerjeid szerinted fánk árulásból élnek meg?????????
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...