Lakat alatt a LulzSec egyik tagja

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 21.
  • Érdekesség
Link másolása
A jelek szerint jól halad a rendőrségi nyomozás az elmúlt hónapokban számos hackertámadásért felelős LulzSec csoport ellen. Az első gyanúsítottat - egy 19 éves fiatalembert - őrizetbe is vettek London központjában. A nyomozásban résztvevő Scotland Yardnak már bizonyítéka is van a Sony-behatolásra.

A tinédzser gyanúsított kulcsfontosságú tagja lehet a hírhedt LulzSec hackercsoportnak, a rajtaütésre London keleti, Essex negyedében került sor az FBI és a Scotland Yard közös műveletében.

A Sky News értesülései szerint a 19 éves fiatalember számított a LulzSec egyik nagybefolyású elméjének, ő áll a nemzetközi cégek weboldalai ellen indított támadások mögött, mint értelmi szerző. A letartoztatást megelőző napon a hackercsapat magára vállalta a felelősséget a szintén feltört CIA honlapján kívül a Bethesda, a Minecraft, az EVE Online szervereinek kifektetéséért, valamint az Escapist magazint ért támadásért.

A Scotland Yard elmondása szerint egyre több a bizonyíték arra, hogy tényleg az egyik felelőst sikerült nyakon csípni. Jelentős mennyiségű adat áll rendelkezéseikre a bizonyításhoz, és már vádat is emeltek. Nagy valószínűséggel a személynek köze lehet a PlayStation Networkot érintő támadáshoz is, melynek következtében április végétől állt a Sony online szolgáltatása. Minden egyes, Sonyhoz kapcsolódó egyéni adat kiemelt figyelmet kap a nyomozás során.

Várjuk a további fejleményeket!

93.
93.
dareal
#92: semmiféle ítéltet nincs még, nincs az a gyorsan ítélő bíróság, ahol ilyen gyors ítélkezés lenne (kivéve persze azon országok, ahol egyből kezet vágnak, megköveznek stb).
rengeteg mindent rá lehet varrni, ha valóban részt vett benne. személyes adatokkal történő visszaélés, jogtalan behatolás, hihetetlen mennyiségű anyagi kár okozása, hitelrontás. bőven több lesz az, mint az itt feltételezett 3 év.
92.
92.
Lordnekroseth
Egyébként ahogy elnézem a legtöbb kommentet az agyatlan túlmoralizálásról veszekszünk. Szerintem a moralitás kérdése a mai világban elveszik amikor egy korrupt bíró elitél egy gyilkost 3 évre a másikat meg meg sem bünteti,de prédikál a társadalmi felelősségvállalásról.

Az hogy akárkinek mennyi joga van a másik cselekedetei felől itélkezni annyit hogy mindig az erősebb győz. Ez egy természeti szabály. Ami az egész agyagi síkra igaz. És az hogy kinek van igaza az mind 1...az esetek 98% ban az egész dologról és helyzetről legfeljebb csak 20% ot tudunk...ha feltételezzük az egyáltalán igaz. Úgyhogy szerintem ez az egész vita ki kit lőne le egy baromság.
HA tényleg benne volt a lulzba és ennyi emberrel kibaszott akkor szeméylesen úgy gondolom megérdemli a börtönt....legalább annyit ami arányos ezzel. Ha pénz kárt énzzük akkor élete végéig rohadhat ott..mert amenyi kárt okozott azért én 10 életet le kéne dolgozzak...úgyhogy ez az itélet szerintem nemhogy jogos,de enyhe is.
91.
91.
dareal
#84: egy kötetlen beszélgetés része más témák érintése.
nemrég még azt írtad, hogy nagyon gyorsan írsz. most akkor mi van?
amit művelsz, az műveletlenség, alpári dolog. de ha neked ez jó, hogy ilyen kép alakul ki rólad, hát tedd. beszélgetni is úgy beszélgetsz a cimboráiddal, mint egy kocsis?
90.
90.
dareal
#89: ha nem tűnt volna fel, a troll te vagy.
89.
89.
l.rics16
88.
88.
Hubert Cumberdale
hmm.. Mégis a víz a hülye....
87.
87.
Rapid
#86: A fiam 8 éves és ő is tud helyesen írni, de nálad mindenképpen jobban. Nem mentegetőzni kell, meg szapulni a másikat, hogy szól a helyesírásod miatt, hanem megtanulni helyesen írni. Én is gyorsan írok, mégis helyesen, mert nem utólag nézem át, hogy mit írtam, hanem már amikor írok, akkor alapból helyesen teszem. Te egyszerűen mentegetőzöl, mert arra képtelen vagy, hogy saját magadnak bevalld, hogy nem tudsz helyesen írni, mert még te is tudod, hogy égő. A haverod meg hasonló szinten lehet veled, ha azt nézi hülyének, aki szól a helyesírásod hiánya miatt. Gondolom ő sem jeleskedik benne. Tipikus tizenéves hozzáállás. Megnézem majd, hogy mit kezdesz egy melóhelyen, ahol írni kellene. Ja, olyan neked nem lesz. Mármint melóhelyed, ilyen hozzáállással.
86.
86.
l.rics16
nem tudom mien egy német billentyűzet de jó neked am miért nem szerzel egy magyart?vagy németországból irsz? mert akk respect a gk nak hogy már más országokban is híres lett
85.
85.
Vukk18
#82: szerbusztok nekem német bilentyüzetem van és túl nagy gondot nem jelent a helyes írás na erre varjatok gombot.
84.
84.
l.rics16
83 sztem meg az is alapvetö emberi norma hogy topichoz kapcsolodo cuccokat irsz és nem azzal probálsz cseszegetni ami amugyse érdekel osztáltársamnak megmutattam az irásaidat azt pont azt beszéltük hogy ugy hangzol mint vami nyelvtantanár am meg nem tok gépelni jáccani szoktam a gépemen és gamekapocson nézni hireket hátra van vami érdekes vagy vami játék teszt xbox raés sztem az hogy nem irok hosszu betüket nem oan hatalmas tragédia
83.
83.
dareal
#82: fejtsd ki, pl az időbe miért több idő hosszú ő-vel írva, mint rövid ő-vel? arról nem is beszélve, hogy a magyar billentyűzet kiosztás szerint az ujjadnak kisebb elmozdulás kell a hosszú ő-höz, mint a rövid ő-hoz. ha tudsz gépelni és gyorsan írni, akkor semennyivel sem több idő az ékezetek és az írásjelek alkalmazása.
mentegetőzöl. a helyesírás meg nem az én véleményem szerint igényesség kérdése, hanem alapvető emberi norma. lenne.
82.
82.
l.rics16
nem érted a lényeget nézegetm a gamekapocs oldalakat ha irnak ide gyorsan válaszolok és utána ugrok tovább nem állok le helyesen irni mert több idöbe kerül és hát minek pazaroljam az időmet rá de mind1 ugy tünik nem esik le a népnek hogy nincs értelme helyesirásrol veszekedni egy oan topicban aminek semmi köze nincs hozzá
81.
81.
Hubert Cumberdale
#79: Bocsi, hogy beleugatok, de itt ülsz a géped előtt és nem érsz rá helyesen írni? (Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye.)
79.
79.
l.rics16
77 neked igényesség nekem időpazarlás a helyesirás izlések és pofonok
78.
78.
l.rics16
nem kell flamebaitet kidobni már régóta flame war van ezen az oldalon azok miatt akik védik a lulzseceseket mert felmennek az oldalukra a tweeteren sé valamiért viccesnek találják hogy há feltörték a ny*morék mondjuk osny oldalt vagy a sega t vagy mittom én mit én nem azt mondom hogy löjük fejbe őket mert az télleg tulzás azt mondom hogy ne 2 év börtön kapjon amikor milliós károkat okoz mert egy bankrabló nem szed el annyi pénzt és mégis többre büntetik pedig ugyanugy lopás...
77.
77.
dareal
#75: mert ha valakivel beszélsz, illik azt helyesen tenni. ennyi. igénytelenség és másokkal szembeni neveletlenség a helytelen írás (más dolog, ha tévedésből valaki elír valamit. de te egyszerűen nem használsz írásjeleket, a helyesírásod meg pocsék).
akár hiszed, akár nem, de a netikettnek ez egy elég alapvető pontja.
76.
76.
dareal
#73: flamebait és személyeskedés miatt. többek között.
75.
75.
l.rics16
am miért is kell leállni az én helyesirásomon vitatkozni egy olyan oldalon aminek ahoz semmi köze nincs ?
74.
74.
dareal
#71: nálam nem hinném, hogy gyorsabban írsz. az ékezeteket tudnod kéne, hogy hogyan kezeld, egy-egy vessző elhelyezése nem hosszabbítja meg az irományod leírásának időtartamát.
73.
73.
l.rics16
oké most viccen kivül előzö kommenteimet minek töröltétek?ki ** oztam a fa**fejt és a másik meg csak egy vicc volt
72.
72.
dareal
#68: egy vessző, pont stb elhelyezéséhez nem kell nézni semmit, csak írni kell tudni. az ékezetekre ez szintén igaz. nem kell magyarázkodni, az igénytelenség az igénytelenség.
71.
71.
l.rics16
tudnék helyesen irni de azért nem irok ugy mert gyorsan irok és ezért nincs rá idöm szal nem ugy értettem hogy kedv kérdése hanem inkáb idő
70.
70.
Rapid
#68: A helyesírás nem kedv kérdése, hanem azé, hogy tudsz-e vagy sem.
69.
69.
l.rics16
68.
68.
l.rics16
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...