A huszadik szintig ingyenes a World of Warcraft

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 29.
  • Hír
Link másolása
A Blizzard a minap bejelentette a World of Warcraft Starter Editiont, mely lényegében a világ legnépszerűbb MMO-jának free-to-play kivetülése, azaz, ha megelégszel azzal, hogy a 20. szintig játszol, akkor nem kell egy cent havidíjat sem fizetni érte. Nincs jobb alkalom arra, hogy kipróbáld.

Úgy látszik, a Blizzard is felismerte a free-to-play üzleti modellben rejlő lehetőségeket, ám mikrotranzakciók helyett inkább abban látja a nyereséget, hogy új felhasználókat érintsen meg a World of Warcrafttal. Ez annyit tesz, ha a hivatalos oldalról letöltöd a World of Warcraft: Starter Editiont, akkor a 20. karakterszintig ingyen játszhatsz az MMO-val.

Az új kiadás már elérhető a fejlesztők honlapjáról, ám tekintve az azonnali hatalmas érdeklődést, a szerverek annak rendje és módja szerint összeomlottak, szóval csak türelmesen vágjunk bele a kalandozásba.

Az ingyenes kliens magába foglalja a WoW első kiegészítőjének tartalmát is, a The Burning Crusade-t is, az új fajokkal és helyszínekkel egyetemben. Ahogy azt fentebb írtuk, az ajánlat lemond a kezdeti költségekről és az előfizetési díjról, de amint elérjük a 20. szintet, már meg kell vásárolnunk a teljes játékot 20 dollárért, illetve havidíjat kell csengetnünk, mint régen.

A World of Warcraft a legsikeresebb prémium MMORPG mind a mai napig, s úgy látszik, az ingyenesség fele tett első lépéseket már megtette a Blizzard - ugyan a teljes free-to-play modellre még jobb esetben is éveket kell várnunk. Elégedjünk meg most ennyivel. 

78.
78.
johndex14
Sziasztok

bocs de valaki megmondaná hogy hol lehet kipróbálni a wow-ot?
77.
77.
Snakyboy
Üdv!...Lenne egy olyan kérdésem h ezzel a Starter editionnal h lehet játszani? Mert pontosan követtem az utasitásokat....regeltem itt: https://eu.battle.net/account/creation/wow/signup/
le is töltöttem az installert amit kinál....1-2 óra alatt fel is rakja, és mikor beirnám az accot azt irja h nem stimmel a a játék verzio....miért van ez ha azt telepitem amit előirtak!?....választ előre is köszönöm......akár ide is jöhet ha nem lennék itt
mezeiistvan@vipmail.hu....thx előre is!!
76.
76.
Lordnekroseth
Talán ha f2 play lessz...és mikros lessz újra elkezdem...az elég keményen kiszűrné a dolgokat....bár ez lehet csak illúzió, a hülyegyerekek eddig is hajlandóak voltak fizetni.

A másik...IGAZ a grafika nem mai gyerek és in is mnodtam hogy elavult, de azért hozzá tenném, akinek telik felső kat gépre olyan dolgokat láthat...amit max a doboz borítón.....És itt nem arra kell gondolni, hogy felveszem maxra és mindent bekapcsolok, Sok effekt egyszerűen csak azért van, mert a graf kártya képes rá és nemkell bekapcsolni sem...az ott van és kész ha képes rá a kártya.
A fény és blur effektek igazán helytállóak ma is. Sőtt a tályak gigantikus látványa is igazán kiválló és egyedi.

DE nem is azzal van a gond,hanem azzal hogy a textúra minőségek extrém fosok már. S bár lehet kibebaszottul részletes az új armor szet kidolgozottsága. A karateren akkor is van 4 pont ahol az arctextúrát fel lehet varrni...ami extrém ratyi, ha úgy ált ránézel egy karakterre a mai játékokhoz képest. Persze itt azt is érdemes nézni, hogy ugysem nézi senki a karaktered mert mnidenki ugyanabban a páncélban van és te csak egy "HÉ mage" vagy...nem xy . A tömegbe meg főleg.
A másik hogy hiába a viszonylag jó grafika, ha pl egy pvp ben max spamolni tudod a tabot hogyk ijelölj valakit, mertanyira átláthatatlan és anyira kibebaszotul nincs időd kiválasztani valakit, nemhogy taktikusan valakit kiválasztani hogy most az jó célpont lenne mert veszélyes...ismétlem kiválasztani nincs időd. Még ha van is a buzi dolog hogy egymásba rohanhatnak a karakterek elszarja az egészet.
Amelett a mikros rendszer szerintem jó!
75.
75.
settenke
Üdvözlet mindenkinek!
Végigolvastam a hozzászólásokat, abban reménykedve, hogy találok pár hasznos plusz információt, de nem. Én megértem mindkét tábort, de Hölgyeim és Uraim! Ne itt PvP-zzünk :)

Csak hogy én is hozzászóljak:

Régen tört szerveren játszottam, ami nagyon macera volt, mert sokszor alig tudtam belépni. Mégis jó volt; összeálltam pár játékossal és úgy mentünk a nagyobb vadak ellen. Már akkor sokaktól hallottam, hogy a fizetős mennyivel jobb. Hát most olvastam a lehetőségről és kipróbáltam. Nekem egyelőre tetszik, jó küldetések, sok játékossal lehet találkozni (magyarral is) és szép tájak. Kipróbáltam korábban pár ingyenes MMO-t, de egyszerűsége miatt a WOW jobban tetszett. Most persze mondhatnánk, hogy a grafika nem mai gyerek, de én örülök, hogy nem kell külön beruháznom hardverre, hogy kipróbálhassam a játékot, sőt: talán még egy netbookon is játszható (monitorra kötve).

De ez csak egy játék, célja, hogy kiemeljen a hétköznapokból, munka/suli után egy kis pihenés egy másik világban, ahol az lehetsz, aki akarsz. És ez mindegyikre játékra igaz. Mindegyiktől lehet az ember kocka, de bármelyiket hamar meg is lehet unni.

Az hogy milyen az üzleti modellje egyik-másik cégnek, teljesen mindegy. Valamiből nekik is élni kell, az üzemeltetést is fizetni kell. Ha bejön a rendszer és nyereséges, akkor nem értem miért változtatnának rajta. Amúgy az hogy egyik másolja a másikat, az azt mondja számomra, hogy az a másik letett valamit az asztalra, azaz olyat alkotott, ami figyelemre méltó.

De hogy egy kicsit informatívabb is legyek:

A WOW Starter kiadásban az alábbi megkötések vannak:
- karakterenként max 20-as szint
- karakterenként max 10 arany
- max 100-as kereskedelmi ismeret
- nem férhetsz hozzá az Aukciós házhoz, Nincs P2P kereskedelem és Nincs postaláda
- korlátozott chat használat
- nincs hang alapú beszélgetés
- nem tudsz létrehozni szövetséget és csatlakozni se tudsz.
- nincs karakter transfer
- nem tudsz meghívni más karaktereket party-ba és
- nem tudsz csatlakozni 20-as szintnél magasabb karakterekhez
és még pár dolog, amit itt olvashatnak el az érdeklődők:

http://eu.blizzard.com/support/article.xml?locale=en_GB&articleId=30561&parentCategoryId&pageNumber=1&categoryId=5160

És ehhez az alapjátékot sem kell megvenni, csak letölteni ingyenesen a regisztráció után. Ebben benne van a Burning Crusade kiegészítő.

Aki 20. szint után szeretne tovább játszani megkötések nélkül, annak viszont meg kell vennie a fenti alapjátékot ~4000 ft-ért (Blizzard Online ár)
74.
74.
Lordnekroseth
Ember...hagyjuk nem fogod fel hogy nem ugyanazt kapod.....sok fokozat van,de ahhoz hogy a NAGY raidekbe bejuss...min napi 10 óra. És ez csak a kezdet. És annélkül esélyed sincs hogy megnézd a full contentet....
73.
73.
simon 555
#70: Én nyugodjak le?
Egy rossz szót nem mondtam neked csak kinyilvánítottam a véleményem a hozzászólásodra.
És ezt most utoljára mondom!
Nem kell napi 15 órát játszani ahhoz,hogy ki tudd élvezni.
Játszhatsz több hónapon keresztül csak néhány órát napi szinten és úgy is ugyan azt kapod csak tovább tart.Abban igazad van,hogy nem játszottam a Cataclysmel de miután abbahagytam a játékot az accomat odaadtam a haveromnak és ő még mindig játszik vele és azt mondja,hogy jó.És nem játszik vele egész nap mert van más dolga is.És csak úgy kíváncsiságból.Ha ennyire zavarnak ezek a dolgot mi az istenért van 7 85-ös karaktered???
72.
72.
Lordnekroseth
Persze.... :) ezzel semmi baj nincs...a baj ott kezdődik, hogy sokan félreértik és azthiszik azért "addiktív" a játék mert olyan jó, hogy képes azzá tenni.
A drog sem jó dolog, mégis "addiktív" .
71.
71.
Darox
#70: Ezért van a havidíj és ebből gazdagodnak meg hogy kb. 9 millióan ezt csinálják.
70.
70.
Lordnekroseth
Figyelj simon. Nyugodj már le.
Aztmondod hogy így meg úgy..és a végén kiderül nem ijátszol a catalysmel. Állításokat vágsz hozzánk olyan alapján amit ki sem próbáltál. Tudod a Wotlk hez képest KURVÁRA MÁS már a játék. A másik....1 év alatt? Én mikor véget ért a béta kezdem el a Hunterem. Én nem 2 hanem 7 lv 85 ös karakterem van.
És nemtudom, de te biztos nemláttad a Catalysm pve -t sem mert még roszabb mint a pvp. A wolk eset meg sme közelíti. Már nem rohangsz végig a tankal és kihealelnek.....a tank agrók a szarba vannak nerfelve. Harcolsz azért hogy a kreténeket ne üssék, mert szarnak mnidenbe. A healer meg a csata felénél oom és löhet el minden cooldownt. Hogy jobb kihívás lett?
FAxom blizzardba.... a játák így is az volt mert a játékosokat benevelte hogy szarjanak egymásra és 0 teamplay wan instákban. Lesheepelsz valamit amit kijelölnek és 2 en lövik.

A fő borzalma a pve nek hogy mit csinálsz? Megnézed a tartalmat a storit stb. Jah....hogy benézhess sok Hc ba(mert van tudod már csak hc-s insta is) olyan gear kell amihez repuzni kell heteken át instákat. Jah és nem mondtam, hogy milyen az amikor elmész egy instába 30 szor(amúgy kb mindegyikbe anyiszor) a felében elvérzik a parti és a közepéig sem jut. Aztán hopp elveszi valaki a dolgot amiért végigtankoltad neki az egészet és jöhetsz még 30 szor. CSAK azért, hogy utánna viszajöhess HC-n a jobb verziójáért. Azzal pedig végigszenvedhesd magad egy esélytelen raidpróbán. SZóval mi a pve? FARMFARMFARMFARMFARMFARM, úgy hogy közbe kibaszottul szenvedsz mások faxságán, ha pedig normális klánod van akkor eleve egy hc- klánról beszélünk ami leszarja ha neked megfullad az anyád is, miért nem azt a healt használod mert akkor 5% al manaefektívebb vagy és amúgy is egy buzinoobvagy és ha nemnyalod a seggem leszarunk. Hozzáálással kezelnek. A 4 fő vezér meg egymás seggét nyalikázza.
A ,másik hogy most magyaráztam el a wowra nem hajlamosnak kell lenni rászokni.....a wow,ra ha nem szoksz rá jobb ha el sem kezded mert szart sem fogsz élvezni, mert ARRRA VAN KIÉLEZVE. Arra hogy vagy belekockulsz vagy szart sem tudsz megnézni,kipróbálni vagy érsz mert szétaláznak. Mond miért játszak pvp-t ha szétaláznak instant? Mond miért pve zek hogy hiába szenvedsz és izzardsz vért csak egy olyan apróságért hogy rájuk erőszakold hogy a célnak kijelöltet üsse 3 ember....egyszerűen LEHETETLEN megértetni 3 emberrel hogy egy kijelölt célpontot üssön. És nem egy kettő csapatra igaz...hanem 100 ból 80 ra. HA csak beírsz valamit a csatbe, vagy beszólnak,vagy leszarják, vagy azonnal rohannak közbe és baszhatod pont azért baszol rá mert mondani akartál valamit.
Úgyhogy kibebaszottul nem arról van szó hogy hajlamos vagyo ka függőségre...ez a játék erről szól, ha nem veszed észre a te hibád és szerintem igenis kibebaszottul NEM egy olyan szuper játék. És nem mondtam hogy a játék szar....hiába is próbálod a számba adni haver...mert nemrosz a játék,csak gecik a devek meg a blizz hogy időzabáló szarrá tervezték át.
Mégegyszer elismétlem neked : A játék arra van kiélezve hogy minnél több időt tölt előtte, annál több dolgot ki tudj próbálni, mert annélkül szart sem érsz benne. NEm a játékosok lesznek függők, hanem arra kényszeríti őket a játék, ha szeretnék kiélvezni.
Úgyhogy szerintem fejezd be az érveléseid oylan dolgokról amiket nem is láttál vagy tapasztaltál.
69.
69.
simon 555
#62: a WoW-ban nem csak pvp van ám.Senki nem kényszerít arra,hogy szerezd a geart a pvp-hez.én érdekes módon az alatt az 1 év alatt jól elszórakoztam.Benne voltam egy elég jó Magyar guildben így a társaság megvolt.Felhúztam 2 karit 80-ra(még a Cataclysm előtt hagytam abba) és jól szórakoztunk a raidek alatt.Nem kell napi 10-15 órát játszani ahhoz,hogy jól érezd magad.Csak hát miután már meg volt a 2 kari beleuntam és abbahagytam.Nem hajtott a vágy,hogy még 1 hónapot ott üljek a gép előtt és farmoljam a honort(nem is játszottam pvp-t...)Az,hogy TE hajlamos vagy arra,hogy rászokj nem a WoW hibája.Tudni kell mértékkel játszani.Ha annyira hajlamos vagy arra,hogy addig farmold a honort amíg nem lesz meg a geared akkor ne pvp-z hanem pve-z.Sokkal szórakoztatóbb mert ott nem kell idegeskedned rajta és kell a csapatmunka.És még1x,attól,hogy TE hajlamos vagy a függőségre még nem lesz sz*r egy játék,ahogy attól sem,hogy téged nem szórakoztat.Most rengeteg játékot tudnák sorolni ami ENGEM nem szórakoztat de attól még nem lesz rossz.Ezt kellene megértened szerintem.
68.
68.
jymri
#62: Általában ha olvasom a commentjeidet nem érdek veled egyet, de ebben igazad van. Nekem a wow pvp-je nem jön be. Arra sokkalta jobb a Guild Wars 1! Egyébként ha valaki olvasta a GW2-vel foglalkozó híres magyar blogot akkor tudja, hogy abban pont azokat a PVP-s malőröket fogják kiküszöbölni, mint ami a wow-ban van. Bár a GW is pvp ász volt és a mai napig az viszi a prímet!
67.
67.
Lordnekroseth
Hát figyelj...ha neked a wowos rp szint elég volt a szórakozásra akkor ok..én azért nemhogy nem adnék ki havi pár ezret,de még egy órát is sajnálnék rá. De ahogy mnodtad ízlések és pofonok.
66.
66.
Joc1
#62: Egyet értek, de annyit hozzátennék, hogy a játékosokon is múlik (nem csak rajtad a többin is) Én aionban kerültem a pvpt, nem is szeretem, ezért voltam healer, de ha kihívtak akkor elfogadtam, volt olyan, hogy egy lengyel srác kihívott, nagy nehezen levertem és elkezdtünk beszélgetni. Ment is rögtön a friendlistre. Persze olyan is volt, aki ott pattogott, hogy csak azért győztem mert tudom magam gyógyítani :D Magyarázhattam neki, hogy a healer pont azért van, hogy kihúzza retkes hátsóját a szarból egy bossharcnál, de én csak büdös köcsög lettem.
65.
65.
Ferrum
#62: Én 5 évet lehúztam benne, heti 2-3 óra játékkal egy RP klánban, és nem lettem lelki nyomorék vagy hajléktalan stb. Amit összehordtál mind ember függő, ha rátok ilyen hatással van, tényleg jobb ha elkerülöd.
64.
64.
Lordnekroseth
Nemhiszed el,de pont ma beszéltemvalakivel és jutott eszembe nekem is hogy feltegyem, aztán valahogy legyűrtem magam. :/
63.
63.
Darox
#62: Igazából igazad van és most köszönettel tartozom neked mert most beszéltél le róla hogy egyáltalán még egyszer feltegyem a játékot! Nem tudom miért fordult meg a fejemben az ötlet de a kommentedet végig olvasva rájöttem tényleg igazad van!
U.I.: Az ember maga dönti el mit csinál szabad idejében, ha WoW előtt ülve akar farmolni had tegyem az Ő döntése!
62.
62.
Lordnekroseth
Ember...fogd már fel hogy a wow nem azért ilyen sikeres, sőtt inkább populáris,mert anyira kibaszottul jó.
A pupularitásnak semmi köze egy játék minőségéhez. Nézd már meg a minecraftot.
Egy játéknak nem egy aspektusát kell nézni. Pláne nem egy mmorpg-nek. Bár inkább Mmo a wow mintsem rpg. De ezen ne vitatkozzunk.
Gondold el hogy hazamész, unatkozol leülsz játszani hogy szórakozz egy kicsit. hát leülsz wowozni, de hogy ne alázzon szarrá minden pvp ben, kell jó gear....nosza van időm nekikezdek honort szerezni, belépsz bg-re szétaláznak, mert pont azért mész oda hogy ne alázzanak szét...a játék rákényszerít hogy szenvedsz és érezd magad szarul,nem is kevés ideig, hogy aztán élvezhesd. NA EZ EGY GECI hozzáállás a Blizzard részéről. A másik hogy ez a legjobb eset, mert sok ember nem teheti meg hogy napi 10 órát farmolja a honort a gép előtt. Napi 8 óra munka után hazamész, eszel, futsz egy kört, elzuhanyzol és játszol. És akkor így jut kb 5-6 órád. Mert utánna jobb ha lefekszel hogy fel tudj kelni. És akkor se család nem baszkurál,se gyerek nincs, se filmet nem nézel, se tv, se barátok. De még ha van egy napi 10 órád is, vagy szabadnapon 15+ HETEKBE telik napi 5-8 óra játékidővel kifarmolni a gert amivel jól tudod magad érezni, hogy aztán 3-4 havonta válthass. Már persze amúgy sem érsz a dologgal szart sem mert a 2-3 hét elteltével már ugyis mindenki másnak is az lessz és megint az győz le akinek több ideje volt enchantolni,gemeltetni stb....
Szóval egy játék ami arra épül ki tud több időt tölteni előtte....erre kényszerít...magyarul függővé akar tenni, elszakítani egy normális életmódtől ÉS EZ A JÓ?
Szerintem a JÓ játékról alkotott fogalmad elég torz ember.
És ez csak egy aspektusa a játéknak. Játéktechnikailag egy roncs a játék. Sajnos az egészet arra élezték ki hogy megfogja az embereket...nem arra hogy szórakoztassa...vagy hogy jó-_- legyen.
Nekem ez a véleményem....Hagytam támadási pontot lehet alázni.
Ja és köszi Turley :) látod egyesek kukacoskodnak okoskodással.....pedig a béta után ismertem meg 2 odik barátnőm....azért tudom hány éve volt-_-...még ha nem is pontosan.
61.
61.
Darox
Érdekes figyelni ahogy az emberek képesek egymás torkának esni kisebb félreértések miatt és képtelenek megfontoltan, kulturáltan beszélni egymással... Amúgy semmi biztosíték nincs rá hogy valakiből ingyenélő hajléktalan lesz a WoW miatt, az már az ember hibája. Anno volt valahol, hogy egy ember beperelt egy MMO-t fejlesztő céget mert nem írták rá a játék dobozára hogy Addiktív és emiatt azt hiszem elvesztette az állását vagy valami ilyesmi.
60.
60.
simon 555
#59: ja és ne ugy vedd,hogy ezzel téged hurrogtalak le mert ahogy láttam te nem szóltad le.csak hozzászóltam általánosítva:)
59.
59.
simon 555
#56: tehát magyarán mondva én azt vettem ki a szavaidból,hogy a WoW azért sz*r mert túl jóra sikerült és az emberek sokat játszanak vele.
ha valaki napi 20 órát akar vele játszani hát egészségére,de attól még nem fogom lesz*rozni a játékot meg a játékosokat mert vannak akik már beleőrültek annyit játszanak vele.Az ő dolguk,hogy mit csinálnak,kik vagyunk mi,hogy megmondjuk?Amint mondtam én már nem játszom vele,de semmivel sem vett el több időt az életemből az alatt az 1 év alatt mint akármilyen másik játék.
a havidíjról meg annyit,hogy pia/cigi pénzt félre kell tenni és 20 nap alatt meg van a pénz a 60 napos GC-re:)
58.
58.
izomkukac
#56: persze, és a wow egy köcsög, mert sikeres, és mindenki másolja.
57.
57.
Adamknight
#56: Ja bocs 53.-ra akartam írni XD
56.
56.
Adamknight
#54: Én nem nagyon akarok beleszólni (mert, mint mondtam én nem játszottam túl sokat a wow-val), de úgy látszik, hogy téged meg elvakít az "istenkirálycsászár" wow iránt érzett imádatod. Nézd onnan a dolgot, hogy amióta a wow megjelent hány olyan havidíjas MMORPG készült el, ami SEMMILYEN mértékben nem hasonlít a wowra? Mi, akik nem bírjuk felfogni, hogy hogy lehet egy game előtt napi 20-22 órákat ülni éveken át (persze vannak kivételek) egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogy MIÉRT? Miért kell egy sikeres game-et másolni újra és újra? Miért van az, hogy ha elkezdek egy mai új mmo-val játszani, és utánaolvasok, akkor előbb-utóbb találok olyan cikket, amely arról ír, hogy ez, és ez benne wow koppintás (persze elsősorban fantasy gamekről van szó). A wow csak annyit tett a játékiparral, hogy elindította a fantasy mmo-kat egy olyan irányba, amelyről nagyon nehéz letérni, és sokak nem is akarnak, mert a wow sikerét akarják utánozni.

A havidíjról meg annyit, hogy inkább elmegyek egyszer bulizni haverokkal, mint hogy egy hónapnyi wow-zás során azon izguljak, hogy: "Mindjárt meglesz a száz kecskeszőröm és megvehetem az überszuper gear-t a palámnak, amivel majd mindenkit lealázok pvp-be!"
55.
55.
turleysqt
#53: csak kukacoskodás kedvéért
US megjelenés 2004.11.23
EU megjelenés 2005.01.11
54.
54.
simon 555
#53: Amúgy meg nem értem miért zavar valakit a WoW sikere?
Ha nem tetszik nem kell vele játszani.Arra meg senki nem kíváncsi szerintem egy WoW hírnél,hogy leírjátok 50x,hogy így sz*r meg úgy sz*r.CoD hírnél bezzeg mindenki lehurrog ha valaki le meri sz*rozni az istenkirálycsászár codot...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...