Skyrim - nem egyszerű DLC-ket kapunk

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 30.
  • Letöltés
Link másolása
A Bethesda Game Studios főnöke, Todd Howard úgy nyilatkozott, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrimhez érkező bővítmények esetében sokkal inkább fogjuk azt érezni, hogy igazi kiegészítőcsomagokkal gazdagodunk, mintsem egy-egy átlagos, csekély újdonságot hozó DLC-vel.

Régen egy-egy nagyobb szerepjáték esetben általánosan elfogadott tény volt, hogy dobozos formában megvásárolható expanziókkal bővítettük az alapjátékot, így volt még az Oblivion esetében is. Ám korunk egyik elfogadott üzleti modellje, hogy digitálisan letölthető tartalmakkal bővül a repertoár, és sok esetben ennek a játékos látja a kárát, elvégre kemény pénzekért rossz esetben csak kevés innovációt nyújtó bővítményekhez jut. Todd Howard szerint ez nem így lesz.

A Skyrim esetében is szeretnék visszahozni azt az érzést, amikor egy nagyobb volumenű kiegészítőcsomagot telepítünk a játékhoz.

"A Fallout 3 megoldása nagyon kaotikus" - mondta a Bethesda fejese az Ausgamersnek. "Sok kiegészítő volt hozzá, volt két egymást átfedő is. Bár még nincs konkrét elképzelésünk, annyi bizonyos, hogy szeretnénk, hogy sokkal inkább legyen olyan érzésünk, hogy egy kiegésztőlemezzel van dolgunk."

Természetesen letölthető formában, bár nem kizárt, hogy dobozos verzióban is napvilágot látnak majd a kiegészítések, legalábbis PC-n. Howard elismerte, hogy konkrét terveik nincsenek jelenleg a DLC-kkel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy kevesebb, de jelentősebb és nagyobb tartalmakkal bővítik a Skyrimet a megjelenés után.

Apró extrákra viszont viszont igen gyakran számíthatunk, hasonlóan az Oblivionhoz és a Fallouthoz.

Ugyanebben az interjúban erősítette meg Howard, hogy konzolokon is elérhetőek lesznek a modkészítők gyümölcsei, hasonlóan mondjuk a Forza 3 megoldásához.

A The Elder Scrolls V: Skyrim november 11-én jelenik meg.

20.
20.
jólesz ez várjuk várjuk, csak majd bírja el a gépem :P
19.
19.
Daetnas
A konzolos modkészletről nem mondott konkrétat, csak annyit, hogy dolgozik rajta, de a megjelenésig nem lesz meg.
18.
18.
balint23h
#8: Még nem adtak ki egyet sem, ígérgetni meg mindenki tud de úgy legyen!
17.
17.
Dragonborn
Nálam abszolút év játéka sőt még az OBLIVION-nál is jobbnak ígérkezik ezt már csak valami lópáncél DLC-vel tudják elrontani, de remélem inkább Shivering Isles lesz.
16.
16.
Tacskoexe
#15: Na azért már majdnem én szégyelltem magam...
15.
15.
rapapa
Szeretettel várjuk és remélhetően nem ismétlik meg a generáció egyik legröhejesebb lehúzását, a lópáncél dlc-t
14.
14.
Skyer
#13: A "lehúzó" DLC-re ha szüksége van az embernek, felmegy a csúnya, gonosz, enkórra. :D
13.
13.
Mortis
Engem az aggaszt, hogy már most a DLC-kről beszélnek, jó pár hónappal a megjelenés előtt. Oké, ez a mai normák velejárója, de akkor is zavaró. Nálam abszolút első helyen van ez a játék, de egy "lehúzó" DLC-ért akkor sem fizetnék. Kíváncsi leszek ,hogy mit terveznek konkrétan. :)
12.
12.
p3ti
Ezért jók a GOTY kiadások . Fallout 3mat is hónapokig játszottam .
11.
11.
batonai87
Számomra ez lesz az év játéka, az hótziher! Az Oblivionnal már vagy 300 órát játszottam, de még mindig le tud kötni, ha előveszem!
10.
10.
Sheodon
#6: Lesz, nyugi. Oblivion és Fallout is kapott, kb. negyed-fél évvel az utolsó DLC kiadása után.
9.
9.
Killerbee
#8: Egy 100+ órás játéknál ilyen 1-2 órás kiegészítők mondjuk vérlázítóak is lennének.
8.
8.
mdr88
Todd Howardot minden "játékgyár" élére... véleményem szerint minden vezetőnek így kellene gondolkodnia. Nem apró cseprő tartalmakért leakasztani a nagy lóvét, hanem elfogadható minőségű és tartalmú DLC-t kell kiadni... imádom a Bethesdát :D
7.
7.
Csemegekukorica
Sztem a DLC ket csapják hozzá a játékhoz és akkor jóság van =)
6.
6.
drakecsaj
Azért reménykedek egy GOTY-kiadásban, az összes DLC-vel valamikor ps3-ra... :)
5.
5.
Killerbee
Modokkal lesz elég "kiegészítő" ingyen is. :)
4.
4.
Skyer
Ha lesz constructor set a Skyrimhez is, akkor már eleve lesz sok marhajó mod és kieg. :D Igaz nem hivatalosak.. de brutális modok voltak morrowindhez és az oblivionhoz is.
3.
3.
vytros
Nem tudom az emberek hogy vannak vele, de én sokkal jobban szerettem azt amikor egy kiegészítő 2-3 GB-nál kezdődött :) Manapság 2000 forint egy új küldi meg egy új karakter/tárgy, hagyjanak már.
2.
2.
vuliem
Jó lesz, főleg ha egy olyan kaliberű csomagot adnak ki hozzá, mint a Shivering Isles. Bár én már egy Knights of the Nine szintű DLC-vel is meg lennék elégedve.
1.
1.
KopyAti
DLC...DLC...BLA-BLA! A játékot várom már nagyon! :) Azért köszönjük az infót, kedves Zoenn!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...