Megint a Sony a legértékesebb márka Ázsiában

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 7.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a vállalat óriási vesztességgel zárta a legutóbbi pénzügyi évét, és a PlayStation Network feltörése sem tett jót a reputációjának, az ázsiaiak körében továbbra is a Sony számít a legjobb márkának. Bár a piaci elemzők szerint a luxuscikkek gyártói népszerűbbek lehetnének, Ázsiában nem tudnak labdába rúgni.

A TNS nevű piackutató cég által készített Campaign 2011 Top 1000 Asia-Pacific Brands felmérés szerint továbbra is a Sony a legnívósabb márka az ázsiaiak körében. Bár a vállalat az elmúlt pénzügyi évet 3,2 milliárd dolláros vesztességgel zárta - igaz, a játékos részleg szépen teljesített -, és a PlayStation Network, illetve más hálózatai feltörése révén több mint 100 millió felhasználó adatait lopták el tőle, a keletiek látszólag kitartottak a PlayStation konzolok gyártója mellett.

A piaci elemzők megjegyezték: bár a luxuscikkek gyártói megjelentek a régióban, és egyre többen kíváncsiak rájuk, mivel nem tömegpiaci termékekkel foglalkoznak, az ázsiai átlagemberek sokszor még csak nem is hallottak például a Louis Vuittonról. A Sonyt ezzel szemben mindenki ismeri, és hasonló rivaldafényben dúskálhatott a szintén ázsiai székhelyű Samsung, Panasonic, LG és Canon is.

A Media Creates toplistája szerint egyébként Japánban 29168 darab PSP, valamint 16993 darab PS3 talált gazdára a múlt héten - ezzel az eredménnyel rávertek a 3DS, illetve a Wii eladásaira is.

12.
12.
zsizsi
kívül SONY belül FUJIGAMA xD
10.
10.
NECROSMOKE
Én mindig is SONY fen voltam és maradok.De attol úgy is kimondom, hogy FUCK SONY XD
9.
9.
#2, #3: 24 év elektronikai tapasztalat (1987-óta), évtizedes nagy tételben vásárolt és forgalmazott híradástechnikai termékek hiba visszajelzési tapasztalataira, évtizedes rendszergazdai hiba visszajelzések tapasztalataira, több ezer archivált média tapasztalataira, többek közt, dolgozva értékesítőként, rendszergazdaként, programozóként és szervizesként is többek közt. :) Láttam már én is rengeteg csodálatos statisztikát arról mekkora prémium brand a sony, csak a valóság attól nagyon távol állt, mint az eladott xbox-ok száma és az aktív xbox felhasználók száma... :)
De még egyszer: nem a ps és psp -re gondolok elsősorban, hanem, mint "bejáratott prémium brand"-ként nem tartom semmivel sem különbnek az említett két másik gyártóval szemben !
6.
6.
Wizard8
Meg is érdemli ezt a sony!
Szerintem ez mindent elmond a termékeikről: Van egy egy Playstation- öm a legrégebbi, nem is tudom már hány éves, de ha előkotrom a szekrény aljáról és bedugom, ugyan úgy működik, mint újkorában !!! Semmilyen Sony termékben nem csalódtam még, sajnos nem olcsók, de cserében minőséget kapsz.
5.
5.
tabu3x
A Sony a teljes protfóliója miatt végezhetett az élen. Nincs olyan cons. electr. terület, amiben nem lennének ott az alapkat.-tól a csúcsig. Nagyot csalódni egyik cuccukban sem lehet, többnyire hozzák azt, amit az ember elvár.
Ezzel szemben, szerintem a parasztvakítás koreából jön, az ottani cuccoknak ugyan vannak kiemelkedő tulajdonságaik, de többnyire vannak súlyos hiányosságaik is.
4.
4.
Mortis
Bevett dolgon ne változtass, ugyebár...Nem vagyunk elég okosak ahhoz, hogy megértsük az ázsiaiak gondolkodásmódját. :D
2.
2.
YTy
#1: Mire alapozod a véleményed?
1.
1.
Hát ps és psp-t leszámítva amim sosem volt és nem is lesz, nálam a hulladék lg mögött kullog a márka. Ezért a kitüntető pozícióért nagyon meg is dolgozott a híradástechnikai részlegük ! Soha semmilyen más márkából nem láttam annyi hulladék terméket, mint az övékéből (cd, dvd, lejátszók, hifi, tv... kösz, inkább nem !) Nálam a Samsung és a Panasonic fényévekkel ráver minden tekintetben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...