Felvásárolta a Sony az inFamous fejlesztőit

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 2.
  • Biznisz
Link másolása
A Naughty Dog és a Media Molecule után újabb fejlesztőcégnek érte meg évekig a PlayStation-platformokra dolgozni: a Sony a minap bejelentette, hogy felvásárolta az inFamous- és a Sly Cooper-játékok alkotóját, a Sucker Punchot. Mindkét fél rendkívül elégedett, de az üzlet pénzügyi részéről semmit nem tudunk.

Az amerikai Sucker Punch több mint egy évtizede dolgozik a Sony keze alá, ők fejlesztették a Sly Cooper- és az inFamous-sorozatot is, melyek tagjai egytől-egyig PlayStation-platformokra jelentek meg. Bár azt nem tudni, hogy mennyiért vásárolta fel, de a Sony bejelentette, hogy mostantól a Sucker Punch is a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios tagja.

Shuhei Yoshida, a Worldwide Studios fejese így nyilatkozott az akvizíció kapcsán: "A Sucker Punch Productions az egyik leginkább elismert fejlesztőcsapat a szakmában, több mint 12 éve ápolunk velük csodálatos kapcsolatot. Örömmel tölt el bennünket, hogy immár hivatalosan is az SCE családban üdvözölhetjük őket!"

A Sucker Punch a múlt hónapban fejezte be az inFamous 2 munkálatait, a hírek szerint pedig máris újabb PS3-exkluzív játékon dolgozik. Nem tudjuk, hogy miről lehet szó, de állítólag az inFamous harmadik részét hegesztik a srácok, a Sony ugyanis régóta kérleli őket, hogy csináljanak újabb fejezetet a szuperhősös játékhoz. Független stúdióként eddig vacillálhattak ezen, most már nem nagyon lesz más választásuk.

Jövőre egyébként a csapat másik brandje, a Sly Cooper is folytatást kap, de ezt nem a Sucker Punch, hanem a korábbi játékok felújítását végző Sanzaru Games hegeszti.

17.
17.
p3ti
#5: Ps2 után inkább csalódás a ps3 . Ahoz képest hogy milyen felhozatal volt anno.. ahoz képest a mostani nagyon halvány . Nem bántásból írom , de ha a Sony nem erőltetné a multi platform cuccot , és inkább újra az exclusiveokra gyúrna .. Símán le pipálnák az MSt .
15.
15.
lukaka
#14: ami 7 pont fölött kapot igen.
14.
14.
xXgoronikahunXx
#12: Oh, Te már játszottál az összes kinect játékkal?
13.
13.
Robbie17
#12: Szerintem valamilyen egyedi játékra gondolt, pl az a varázslós move játék jöhetne már... : )
9.
9.
kopic
én azt hittem hogy már rég a Sonyé a stúdió:) De úgy látszik hogy független csapat volt és csak most vették meg. Kár, örültem volna ha az EA vagy az Activison veszi meg. Mert akkor lehet hogy az Infamous 1-2 átírták volna Xbox 360-ra:)
7.
7.
lukaka
#5: De most nem csak a minőségre gondoltam........
6.
6.
reptile110
az infamous szerintem jó játék és én is azt hitte hogy már a sonyhoz tartózik..:D
5.
5.
Robbie17
Én azt hittem hogy eleve a Sony-é :D
#3. Szvsz most is ő a győztes, legjobb játékok PS vannak. :)
3.
3.
lukaka
Van egy sejtésem,hogy a köv. konzolgenerácioban a Sony lesz a győztes.
1.
1.
vuliem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...