Várakozásokon felül teljesített az Activision

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 4.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett az Activision pénzügyi helyzetjelentése is, az óriáskiadó várakozásokon felül teljesített, aminek hatására a részvényárak is emelkedtek. A vállalat legsikeresebb játéka megint a Call of Duty volt, s bár a World of Warcraft előfizetői bázisa csökkent, bevételt hozott bőven.

Várakozásokon felüli eredménnyel zárta az Activision az április-június között tartó, második naptári negyedévet, a bevételei éves szinten 19 százalékkal 1,15 milliárd dollárra nőttek, míg a nyeresége 53 százalékkal, 335 millió dollárra duzzadt. Mindezek mellett érdemes kiemelni, hogy a bevétel tetemes részét a digitális úton kalapozta össze a kiadó, a 37 százalékos arányt természetesen a World of Warcraft is javította.

Pedig a World of Warcraft előfizetői tábora csökkent, már "csak" 11,1 millóan játszanak a játékkal, de a Blizzard szerint a WoW még így is egyre több pénzt hoz a konyhára, ami részben a folyamatos kínai terjeszkedésnek köszönhető. A Blizzard egyébként a jövőben még több pénzt fektet a cím fejlesztésébe. Az Activision legsikeresebb játéka a Call of Duty: Black Ops volt, 2011 első felében Amerikában és Európában egyaránt ez volt a legkeresettebb cím, eddig mintegy 25 millió példány kelt el belőle - nem véletlen, hogy jön a negyedik DLC is, erről később még írunk részletesen.

A jó eredményeket látva az Activision változtatott az egész évre vonatkozó előrejelzésein, immár 4,18 milliárd dolláros bevételt vár a korábban jósolt 4,05 milliárd dollár helyett - a hír hatására a vállalat részvényei 1,6 százalékot drágultak.

15.
15.
Józsi_Doe
Reméljük a MW3-at a black-oops-szal ellentétben jó minőségűre csinálják.
14.
14.
falselight
#12: sajnos épp, hogy elmentek. legalábbis ami a web of shadows-t meg a shattered dimensions-t illeti.
12.
12.
11.
11.
bsg09
#5: Pénzügyileg ép hogy termelnek valami pluszt.
10.
10.
randall13
Bizonyára az infinity wardot úgy ismerjük, akik nem csinálnak változatos pályákat. MW2-ben még az űrbe is kivittek pár perc erejéig.
9.
9.
Neo1989
#1: Szerintem azé a Guitar Hero se éppen rossz és azt is elég sok mindenki szereti :)
Bár tény hogy a cod sokat nyom a latban , vagy az viszi a hátán az egész céget :) de mindegy is .
Én spec örülök neki hogy van minden évbe cod , remélem még sok lesz :)
5.
5.
#1: Szerintem a Spider-Man játékok is jól sikerültek az utóbbi időben.
4.
4.
Gariss
3.
3.
MR.WOODCOCK
Remélem a MW3 nem lesz végig ilyen Crysis 2 feelinges, ha legalább multiban csinálnak pár mapot ami egyáltalán nem város, már megérte ! Idáig amúgy rendesen hajaz a márciusi Crytek szerzeményre
1.
1.
falselight
a cod nélkül valszeg rég csődbe mentek volna, azon kívül értelmes játékuk nincs is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...