Nextgen versenyjátékon dolgozik a Criterion?

  • Írta: zoenn
  • 2011. augusztus 5.
  • Pletyka
Link másolása
A legutóbbi Need for Speed: Hot Pursuit és a Burnout-széria fejlesztője, a Criterion Games a jelek szerint egy teljesen nyitott világban játszódó, "új platformokra" is megjelenő versenyjátékot kalapál nagy bőszen. Legalábbis a stúdió álláshirdetéseiből csemegézve ezt szűrhetjük le. Érdekes.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: az NFS: Hot Pursuit után mintegy lazításként kalapálják jelenleg is a Burnout: Crasht, mely egy felülnézetes, arcade őrültség, nem igazán komoly AAA-s cím. Az újabb nagy falat a jelek szerint már készül: a Criterion a fejlesztéshez engine programozót és a mesterséges intelligenciáért felelős szakembert keres.

Mindkét álláshirdetésben megemlítik azt, hogy "világszínvonalú játékokat készítenek a legmodernebb hardverekre". A sikeresen pályázónak az lesz a dolga, hogy kiterjessze a Criterion meglévő szakértelmét új platformokra. Ez két érdekes felvetésnek is tered enged: lehetséges, hogy a stúdió a handheldekre is átáll, kiváltképp a 3DS-re és a Vitára, vagy netán már javában készíti saját játékát a Xbox 360 és a PS3 utódjára.

És milyen lesz a cím maga? Ezt az AI programozó munkaköri leírásából tudjuk meg: hihető, nyitott világban fog játszódni - reményeink szerint a következő hardverciklusban. Ebből egyenesen következik egy új, teljes értékű Burnout, vagy netán egy új NFS.

10.
10.
DarkSlayer
#9: Nincs, PS2-re, XBOX classicra meg 360-ra van.
9.
9.
szcsaba1994
#6: PC-re van? Hai igen, be is szerzem :)
7.
7.
Józsi_Doe
inkább a burnout sorozatot erőltessék
6.
6.
NinjaNorb
#1: Sztem a paradise a revenge árnyékába se ér:) persze ez csak az én véleményem.
4.
4.
shatterhand
3.
3.
SSJ Gábriel
#2: Ne légy pesszimista!
Jön az új ps-re meg az uj xbox-ra is és kész! xD
2.
2.
Vopesz
Az új hardware tuti csak a WiiU-t és a Vitat jelenti.
1.
1.
szcsaba1994
Már alig várom! A Burnout Paradise még mindig a legjobb arcade játék (nem félárkád, nem szimulátor, csaka vita elkerülése miatt).
A Hot Pursuit is jó lett volna, ha:
- lett volna split screen
- lett volna lényege az open world dolognak (táblatörés, vagy valami)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...