HWSW: Távozik az Apple-től Steve Jobs

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Távozik az Apple éléről Steve Jobs - jelentette be a vállalat tegnap. A karizmatikus vezető az egészségi állapota miatt nem tudja ellátni a cégvezetéssel járó feladatokat, az elnök-vezérigazgatói pozíciót Tim Cook operatív igazgatónak adja át, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Lemondott elnök-vezérigazgatói tisztségétől Steve Jobs, az Apple társalapítója. Indoklása szerint egészségi állapota annyira megromlott, hogy már nem tudja megfelelően ellátni a feladatait - Jobs január közepe óta betegszabadságon van, de bennfentes források szerint a fontosabb döntésekbe távollétében is beleszólt és ez a közeljövőben is így marad. A vezetőt az Apple igazgatótanácsának élére választották, utódát, Tim Cookot pedig beválasztották az igazgatótanácsba.

"Mindig azt mondtam, ha eljön a nap amikor már nem tudom elvégezni a munkámat mint az Apple elnök-vezérigazgatója, én leszek az első aki szól" - írta Jobs. "Sajnos ez a nap eljött." Az 55 éves cégvezető egészségi állapotáról semmilyen tájékoztatást nem adott, a találgatások szerint az eset a nála korábban diagnosztizált hasnyálmirigy-rákkal vagy a 2009-ben elvégzett májátültetéssel lehet összefüggésben - utóbbi miatt legyengülhetett az immunrendszere, ami nem ritkaság a transzplantált betegek körében.

A bejelentés hírére több mint 5 százalékkal estek az Apple részvényei - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

18.
18.
LAZLOW20
#17 erre felbozdulva beperelek mindenkit XD,még Obamát is.
17.
17.
Folti90
#8: XD

A perekről csak annyit, hogy: Sony perli az LG-t, a Microsoft a Foxconnt, a Huawei a ZTE-t, az Ericsson a ZTE-t, a Kodak az Apple-t, a RIM a Kodakot. Na akkor most ki perel kit???
Ez egy igazi WTF helyzet, nem tudni honnan kezdődött, amúgy az Apple-t utálni miért divatos?????
16.
16.
Csemegekukorica
Jajj szegéény úgy sajnálom, hogy 500 euróssal törli ki a seggét, szegényke :(((
Nekem nincs egy Apple cuccom se és nem is lesz amíg ilyen mocskos drágán adják. Magyarul soha nem is lesz... Persze nem örülök hogy nem jó az egészsége, de nem fogom jobban sajnálni mint a többi embert.
15.
15.
LAZLOW20
#13:A magyar hirekben biztosan jobban tudják mint a mai Holland hirekben.Arrol volt szo hogy a Galaxy tab et is betiltsák ,Hollandia megmondta hogy hadják öket békén az ilyen hülyeségekkel és ugyanúgy kapni,és kapni is lehet majd.A Tegnapi hirekbe még úgy volt hogy betiltják ,de mára már nem biztos.De külföldi országok ezt biztos jobban tudják mint maga az érintett.Amúgy most néztem a Lenovo Thinkpad-jét ami jöm=n majd ki ,hasonlit egy picit a IPAD ra,jujj nehogy betiltsák azt is ,Steve jó ember,de azmit az Apple csinál az undoritó.
14.
14.
ATi0021
Csak nehogy lemondjon a Samsung vezetője is, biztos beperlik érte.

SG Fórumon olvastam ezt, de gondoltam beírom ide, elég jól leírja a jelenlegi helyzetet. Amúgy maga a Jobs egy zseni volt, nélküle ma már nem lenne Apple. Kíváncsi vagyok most mi lesz majd velük. Nem véletlenül zuhant egyből az Apple részvények ára.
13.
13.
princeps27
#11: pont hogy te nem fogsz venne ha összejön a per, ugyanis a perben pont a Holland Galaxy forgalmat akarják felfüggeszteni.
12.
12.
Jhonyy24
Sok tapasztalattal rendelkezet,nagy dolgokat ert el ,ami ritka...sajnos steve....hogy ilyen a sorsod.....
11.
11.
LAZLOW20
#10:Nem is modtam hogy van köze hozzá.:)
#6:Én is akármikor vehetek ugyanis Hollandba lakok és it 99 százalékba szarnak az ilyen perekre és betiltásokra.
10.
10.
Füge
A Samsung perhez Jobsnak nem sok köze van, mivel január óta betegszabin volt. (és a samsungnak is mehetne jobban a szekér, ha minden telefonukba raknának vakut.)
9.
9.
Ooorky
#6: Ukrán határnál lakok, ezért eddig is cirill betűs garancialevelem volt a drágább cuccokhoz, szal akkor veszek Samsung-ot amikor jól esik :)
Nincs semmi tiszteletreméltó abban amit összeloptak.
8.
8.
Bazoo
akkor most már Steve Jobless.
7.
7.
givi6
szegény :P
ez az alkalom gy dologra lesz jó,
hogy a képébe vágjam a sznob apple haveromnak, hogy a elment a fürhered
de azért sajnálom, jobs nagy marketinges vlt, értetett a dologhoz
6.
6.
LAZLOW20
Steve Jobs és az Apple tényleg sok mindent elért,és nagyon jók az eladási statisztikáik,de amit a Samsung-gal müvelnek az szemétség,mostmár a Galaxy S modelleket is betiltják,mert állitolag hasonlit a a képnézegetö az Apple jére,mi lesz a következö?Beperlik a Google-t(Android)?Igaz ennek semmi köze ehhez a hirhez.Etpl függetlenül tiszteletméltó amit elértek.
5.
5.
strike19
Azért sajnálom szegényt ,hogy egészségi állapota miatt hadja ott az Apple.Remélem vissza fog még térni.
4.
4.
Folti90
#1: Ha Bobby Kotickról írnád még igaz is lenne. Steve Jobs nagy arc!!
3.
3.
Necreon
#2: Höhöhöh... viszont az ilyen íratlanul is tudott dolgoknak nem ez a megfelelő fórum, kérek mindenkit ne folytassa a témát.
2.
2.
Alienji
#1: Ne irogass hülyeségeket. Szerinted mi köze van Steve-nek a rabbikhoz? Semmi.
1.
1.
strike19
Elmegy a fő rabbi az Apple éléről.Vajon szétszaladnak hívei?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...