4 millió iPhone 4S fogyott az első három napon

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A múlt hét végén került a boltokba az iPhone 4S, s alig három nappal a premier után már négymillió készülék talált gazdára. Az Apple tehát abszolút sikernek könyvelheti el a kétmagos processzorral és durvább grafikai teljesítménnyel megáldott okostelefonját. Hozzánk 28-án érkezik.

Az Apple tegnap délután bejelentette, hogy három nappal az iPhone 4S startja után immáron négymillió készülék talált gazdára. A telefon már hét országban kapható, ám október 28-án újabb 22 államban - köztük Magyarországon - is megkezdik a készülék forgalmazását. És ez a szám 70 országig bővül majd az év végéig.

További érdekesség még, hogy 25 millió felhasználó frissítette a rendszerét iOS 5-re, köztük az iPhone korábbi generációin, iPaden és más kompatibilis készülékeken. 20 millió ember jelentkezett fel a cég új cloud szolgáltatási rendszerére, az iCloudra. Philip Schiller, az Apple Worldwide Product Marketing felelőse szerint ez abszolút siker, elvégre ez a szám több mint kétszerese az iPhone 4 megjelenésekor tapasztalt vásárlói kedvnek.

Játékos szempontból azért is jelentős az iPhone 4S, mivel hardverügyileg egy jóval fejlettebb készülékkel van dolgunk, sokkal igényesebb és okosabb programok érkeznek rá, többek között a Grand Theft Auto harmadik része is.

42.
42.
Quent1n
#40: na kösz :D Amugy én csak arra gondoltam, hogy pl. ne lenne erőltetve az itunes annyira máris sokkal jobban tetszene :) Tudom, hogy lehet buherálni de az Andorid buherálása se érdekel igazán, csak fizetek - töltök - használok programokat :) Ha buhera akkor PC :)
39.
39.
Quent1n
#27: kicsit nyitottabb szerinted egyenlő azzal, hogy nyitott? :)

deviques: Hát nemtom nekem van flash de őszintén opera-val nyomulok és eddig 3-4 honap alatt 1szer kellett a flash miatt másik böngésző, szerintem lehet élni nélkül de ez csak az én véleményem. :) Egyébként meg ha megnézed az Androidos telókat ott is sokszor van, hogy egy gyártó szinte semmit nem fejleszt két készülék között csak ilyen tessék lássék dolgokat. Bővíthető memória olyan, hogy nekem 8gigás kártyám van és a felét használom kb. ugy hogy már nem tudok olyan programot ami kéne. :)
38.
38.
Sun9us
#37: Az a legszebb, hogy nincs iPhone-om. :D
37.
37.
mestermagyar
#36: Szegényeket leszaró büdõs geci zsidó.
PROBLEM?...
Hát annyira jó ez a trollkodás :D
Csak nehogy a világ 98% szegény részét felidegesítsd
36.
36.
Sun9us
Most trollkodok egy kicsit.
Sokan azt mondják, hogy felesleges, túlárazott, stb..
Az iPhone, csak annak drága, akinek nincs rá pénze... :D
(Savanyú a szőlő effektus.)
PROBLEM?.......
35.
35.
mestermagyar
#34: Kérem müvészúr! XD
34.
34.
lac15
#33: hopsz, zte akart lenni :D
Én ne tudnám, van a családban :)
Az értelmezésemmel eddig nem volt gond, de ha te mondod.
Én csak megpróbáltam felvázolni a valós képet :)
33.
33.
mestermagyar
#29: Ki mondta hogy nincs elönye hogy 1 mobilra készitik csak? Én csal a hátrányt mondtam el
Öödirekt írtam hogy sgs2-nek szebb a kijeelzöje kevesebb pixellel.

Most ülj vissza és olvasd el normálisan.
32.
32.
mestermagyar
#29: Htc blade? Mmm ilyen nevü telót nem halottam meg.ne szólj bele mer azt se tudod mi az a zte blade. Lol amúgy is elsö darabok amoledesek is voltak.
Milyen egeres felületröl beszélsz? Azt mondtam lehet rá linuxot annyira NYITOTT(amúgy win tablet is eléggé müködöképes.
31.
31.
rozi07
Szeretem az ios-t meg minden es tenyleg egy hihetetlenul osszerakott dolog de azert en is ugy erzem h kicsit kezd kifogyni az otletekbol. Pl: ez az ios 5 fele masolas androidrol es windows phone 7rol! ettol fuggetlenul meg jo cucc es szep nagy szamot adtak mar el belole!
30.
30.
Bisur1996
Azért azt se felejtsük el, hogy az iOS5-nek titulált dolog egy firmware... az Android meg egy oprendszer, egy Linux alapú oprendszer. Aki le akar hülyézni, nézzen már utána.
29.
29.
lac15
#27: Mindenkinek lehet saját véleménye, csak az a baj h te tényként kezeled ezt a sok hülyeséget amit összehordasz!
Először is minek raknál egy monitorra és egérhez szánt kezelőfelületű rendszert 4-10"-ra???
Másodszor, az ios-nek épp abban van az erőssége h csak iphoneokra és ipadekre fejlesztik, nem pedig 500 fajta készülékre. Ebből az következik h sokkal jobban tudják optimalizálni. Gondolj csak a konzolokra és agy pc-re. Szerinted mért van az hogy egy 6 éves konzolból olyat tudnak ki hozni mint egy 3-4szer erősebb pc-ből?
Harmadszor, hiába ugyanakkora a htc blade kijelzőjének a felbontása ha egyrészről gagyi minőségi, másrészől nem csak a pixelek számítanak, rakd egymás mellé a 2 készüléket és te is rájössz, de azért jó lenne ha megtanulnád a fogalmakat........
Ugyanide tudnám rakni a processzor vitát is, mivel nem a ghz a fő mérvadó...
Android programokat meg felesleges ios-en futtatni mivel 50szer lekörözi az appstore kínálata, és itt nem a mennyiségre hanem a minőségre, használhatóságra gondolok.
De ami a legviccesebb, hogy hiába zúdítják a vásárlókra a 2magos androidos telók tömegét, a 4s bejelentése előtt mindent a gagyi '1 magos procis" iphone 4-hez mértek és még sem volt bajban egyik készülékkel sem szemben.
És ezeket úgy mondom hogy egy galaxy S és egy ipad 2es tulajdonosa vagyok, jah és nem anyuci vette :D
28.
28.
deviques
#24: Két éve vagyok iPhone felhasználó, megváltoztatta az életemet, nem feltétlenül azért mert iPhone, hanem maga a korlátlan és kényelmes mobil internet. 3GS-em van, annó előfizetéssel vettem, a 4-est néztem, hogy megjelenik, láttam, hogy szuper, gondoltam, most hogy lejár az előfizetésem meghosszabbítom az új generációval.
Erre kiadják ezt a 4S-t. Én nem mondom, hogy nem hoz újat, de 16 hónap fejlesztés már tényleg nevetséges. Olyan új funkciókat tettek bele, amiket az Android-os telefonok már január óta tudnak, és még mindig nincs meg benne egy csomó olyan funkció, amiért könyörgött a nép (flash támogatás, bővíthető memória).

Németországban élek, itt volt a telekomnál olyasmi, hogy szeptemberben igényelhettünk "jegyet" az előrendelésre. Annyi jegyet osztottak ki ahány készüléket az első szállítással kapni fogtak. Rögtön kértem egyet.

Megjelent a készülék és nem kell, bármennyire nagy Apple-párti voltam mostmár úgy érzem, hogy nagyon lemaradt és csak a divat miatt él tovább.

Google Nexus Prime-ot holnap bejelentik, az lesz a következő telefonom, lássuk mit tud az Android.
27.
27.
mestermagyar
#24: Ne röhögtess ha nyitott lenne akkor abban lenne roszabb amiben az androidnál jobb(amúgy iphoneosok: a ti übergazdag dagadt hülye kockáitoknak hála iphoneon is lehet programmal android programot futtatni.)
Persze hogy a 3x annyiba kerülö telo jobb egy alsókategóriásnál
26.
26.
mestermagyar
#21: Elöször:azér van több ram mert egyszerre bármennyit megenged hogy futass.ellenben az ios félmultitaskingjával
másodszor:azér képzeld el hogy pl androidra mennyivel jobb pl portolni(akár oprendszert) pl. Win7-et ha portolnák látnák hogy androidon lassan olyan proci lesz mint a gépben és akkor iosnál attól még hogy optimalizált nem lenne elég ram hozzá(csak példa ioson is menne csak 512 mb az alsó határ.tehát eddig iphonra android volt, hamarosan androidnak akkora teljesítménye lesz hogy ez csak fordítva sikerülhet.
harmadszor: galaxy notice volt a tárgy (1280x920 kb) és csak a felbontás sürüségében a jobb attól meg hogy a képernyö nagyobb.mellesleg sgs2-nek van egy csomó alpixele (tudod amoled super plus hd mi a fenék)és a fényeröségröl nem is beszélve.nézd meg a kijelzöjük és az sgs2-é mérföldekkel szebb.amúgy meg zte blade 37ezerért 800x480 iphone kijelzö méretü kijelzö.ennyit az ár-minöségröl.
Negyedszer:android 4.0-nél minden rom elvileg minden telón menni fog magyarul jóval optimalizáltabb lesz.félhet az iphone.
Ötödször: defy 800mhzval? Persze hogy szar(70-80 ezer ft)
Hatodszor qualcomm lehet hogy olyan de mivan pl. Snapdragon, tegrák, exynos?
Hetedszer:nem hinném hogy kal elnél mindenképpen jobb lesz iphone 5-ig.
Hetedszer: 1-2 magos ipadnál olcsóbb windowzos tableteken flatout 2 fut
25.
25.
aRkye
Nem hiszem, hogy mind a 4 millió idióta lenne :)
24.
24.
Quent1n
Az Android gyengéje az előnye.. :) Én nem vagyok oda az Apple cuccokért de ha alapból szoftver ügyileg kicsit nyitottabb telókat adnának ki (pl. itunes erőltetésének mellőzése) akkor már rég vettem volna egy 3GS-t anno, mert amúgy az Apple telók nagyon egyben vannak hw és sw téren, tényleg nincs az az érzés mint Androidon, hogy az ember mintha PC-t nyomkodna, lefagy ujraindul stb. még gyári állapotba is. Persze ugye az IOS nem is kerül rá 50 különböző hardverrel rendelkező telóra... Szóval tény, hogy kicsit drágábbak az almás cuccok de ennyit ér a név meg a minőség, mert azért az megvan összeszerelés terén is (még ha tudjuk, hogy a 4 esetében volt az a térerős mizéria).

Egyébként meg persze, hogy jól fogy mert a fejlett nyugati országokban ahol nem az emberek kirablásából él egy réteg, rájöttek, hogy ha előfizetés mellé INGYEN adják a telefont azzal mindenki jól jár. És ha megnézünk egy alap iPhone-t meg egy Androidos telót és, hogy melyiket lehet kényelmesebben használni mindennemű buherálás nélkül, akkor nem véletlen az Apple népszerűsége legalábbis én így látom mint Motorola Defy 2.2.2 Android user, akinek már volt a kezébe pár almás teló. :D
22.
22.
zibuprofen
A többség csak ezért veszi meg hogy lerója tiszteletét Steve Jobs előtt.
21.
21.
Speper
#18: De úr isten... nem olvastad el mit írtam? 2 magos Cortex A9 A5 chipset 800MHz 512MB RAM mellet oda-vissza veri a 1.5GH-z futó Qualcomm MSM processzorokat amik 1GB vagy esetleg 512 mellett dolgoznak! Szerinted mit fog itt érni a 4 mag meg a 2GB RAM ha az android mint os és maga hw nincs finomhangolva az utolsó részletég? Mit? Azt, hogy lesz egy papíron erős telefonod, ami a 4 magból 1-et fog dolgoztatni mert rengeteg ellenőrizetlen app a marketen nem tudja mi az a 2 mag se! Ehhez képest az iOS és a hw úgy van "összeolvadva", hogy az úgy menjen és működjön ahogyan azt kell! iPod 4g touch (iPhone 4 hw változata + iOS5 + 960x640es(!!) felbontás) szebb dolgokra képes mint az SGS2. Mért van az, hogy pl egy Motorola Defyn akad az Angry Birds? 2.2-vel? Nincs optimalizálva a hw-ra az OS... előbb nézz utána a dolgoknak majd azután tárgyalunk!
20.
20.
Bisur1996
#11: Ott a pont, de én az összes okos telefonnal vagyok így. Tök fölösleges, max kicsit játszani órán, suliban, ki tudja hol, meg villogni jó.
18.
18.
mestermagyar
#14: Azér nem tudom mennyit ér majd 4 mag 2-3 gb melett a 4s(karácsony elött/után jönnek)amik még mindig olcsóbbak lesznek+ aki okos az tud linuxot(!!) Telepíteni rá
(30ezer ftos androidos telómra csak a kis sd kártya miatt nem megy.)ja és sztem az iphone 5 is csak 1 gb rammal lesz +nem biztos a 4mag(4 magos 1.2 ghz teló jobb mint a gépem lol :D
Androidról beszéltem(ja és kínának hála 2 magos procis táblagép 100(!!) Dollár
ja és képernyöméretet nem is említve(+ galaxy notice 5'-ös méretének nagyobb a felbontása mint 1 ipad
És gondolom te is tudod hogy androidot nem csak azon az 1 új telón használhatsz amit a tervezök megálmodtak.jó amikor vehetszegy nagyobb vagy kissebb , olcsó vagy drága, ilyen vagy olyan dizájnú telefont
15.
15.
Speper
#13: Te sem vagy jobb..
14.
14.
Speper
#11: Jó, de ha egy kicsit elgondolkoznál rájönnél, hogy ez nem az európai és ázsiai piacra szánt készülék. Tény és való, hogy egyre nagyobb teret hódit itthon is az Apple (pl nemrég nyílt meg a hivatalos Apple Store), de ettől függetlenül ez nekik még mindig csak egy kis plusz bevétel.

#1: Te eléggé hozzáértő vagy barátom ha ilyen kommentet köpsz ide. Igaz, hogy túlárazott a telefon, de kapsz is valamit a pénzedért! Ez a 2 800 MH-zn mag oda-vissza veri a másfél GHz-n szenvedő Qualcomm MSM processzorokat ember :D Ha olyan sok tartalmi szolgáltatást nem is, de hardveres fejlődés elég durván észre lehet venni az új modellben.

Lehet, hogy fanboy kommentnek néz ki, de ezek tények amiket leírtam... jómagam pl Androidot használok.
13.
13.
szuja
AZ APPLE SZAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...