Kojima nem akar hozzányúlni az MGS1-hez

  • Írta: InGen
  • 2011. december 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A Metal Gear Solid több szempontból is történelmet írt, de a legfontosabb érdeme nyilvánvalóan az, hogy megmutatta a játékiparnak, mennyire lehet közel hozni egymáshoz a játékokat és a filmeket. Egyre többször merül fel tehát a kérdés: lesz-e mostanában remake?

Úgy látszik, igenis lenne igény arra, hogy a fiatalabb generáció is új köntösben tapasztalhassa meg azt, hogy honnan indult el a modern Metal Gear Solid-sorozat. Kojima elmondta, szeretné kielégíteni ezeket az igényeket, legalábbis producerként, a kreatív oldala azonban már más tészta: "Ha meg is csinálnánk, teljes remake-nek kellene lennie, egyedül a sztori maradna a régi. Ha sort kerítünk rá, producerként szívesen részt vennék benne, de a készítését másra bíznám."


S ezek alapján habár úgy tűnik, valójában ő is szeretne egy remake-et, ez nem teljesen igaz. Ezek után hozzátette ugyanis, hogy nem igazán szeretne hozzányúlni ehhez a legendához: "Ha megváltoztatsz valamit, megváltozik a játék is, és ezt el szeretném kerülni."

Kojima szerint az MGS egy bizonyos időben, egy bizonyos kornak készült, s ez megjelenik az irányításban és a történetben is. Ezen kívül nem szabad elfelejteni, hogy GameCube-ra készült már egy remake - ez volt a Twin Snakes -, ami némileg belenyúlt a játékmenetbe, és az irányításba, s ez sokszor a kárára is vált: az MGS2-ből átvett FPS-nézet bevezetése például túl könnyűvé tette a játékot.

11.
11.
Motörhead
#1: A remake nem a mi generációnknak kell akik annó ezzel kezdtek.megmutatni az utánunk ÖZÖNLŐ fiatal gamereknek,hogy mi az ALAP!!!!
9.
9.
Motörhead
Őszintén megmondom,hogy a MG HD edition számomra egy kissé csalódás.Eredeti japán a cucc,de nincs meg benne az odaba.zós HD. élmény.Egyszerű átültetés Ps3.-ra.Nem lesz nagyobb grafikai élmény mint a PS2-ön.Talán a Peacewalker azért mert az is megvolt PSP.-vel együtt na talán az szebb grafikailag.Egyébként a MGS3 a PS2. gyűjtői változatát tartalmazza.A Commodor 64.-es verzióval együtt.De a multi az már lemaradt.Nincs 3D támogatás sem.De ha van egy átkonvertálós tv???lesszakkora durranás mint a Batman 3D.-je,ami a nagy át.aszások legnagyobb élő példája.
8.
8.
zola2000
#4: Ha más nem talán majd wiiura jönnek jóféle HD kiadások, gondolok itt a resident evil REmake HDre, resident evil zero HDre, vagy épp a Twin Snakes HDre (meg a zeldák/metroid prime triology is kaphat HD kiadást ha az N is elkezdi ugyanazt mint amit most a Sony művel).
7.
7.
Raziel88
Még a végén a Ninja Theory csinálja és akkor mi lenne belőle? :D
6.
6.
Raziel88
Nem kell remake, főleg ha nem ő csinálja.
5.
5.
Qbász
A Twin Snakes-t agyon csapta a gagyi szinkron valamint a grafika is rosszabb volt mint a második részben. Meg úgy egyáltalán nem hozta az első rész hangulatát.
4.
4.
Karez
Aki nagyon akar remake-el játszani, tessék szépen beszerezni a Gamecube-os Twin Snakes részt.
Azt elég szépen felújították, és felfrissítették. Igaz zenével és játékmenetileg is, így egy pöppet más hangulata van.
Egy fan-mad trailer róla: http://www.youtube.com/watch?v=ZsF18No9tYA

Azóta sem értem hogy pl. későbbi ps2 port vagy a nemrég megjelent HD Collection-be mért nem került bele? (még ha nem is Kojima csapata, hanem a Silicon Knights csinálta) Okés gondolom Nintendo licensz miatt, plusz játékban is van pár nintendo utalás (mario és yoshi figurák, gamecube konzol, Mantis is gamecube játékokról mesél stb.) de ezek kigyomlálásával, és esetleg választható háttérzene opcióval simán megoldható lett volna.

Minden esetre én se látnék még egy remake-et belőle, a twin snakes jó példa erre hogy hiába jó mégis nagyon "más" lett a játék. Nem is csodálom hogy Kojima említést sem tesz róla. Ámbár, régebben nyiletkozta hogy az MSX-es Metal Gear 2 - Solid Snake játékot bármikor megcsinálná új köntösben. Ami felettébb jó lenne, hisz elég ütős sztorija van annak is a 2D-s megjelenése ellenére. Bár kitudja, jövőre lesz 25 éves a Metal Gear széria...meg kell szépen ünnepelni az ilyet.
3.
3.
K2 The Highest
A Világ egyik legjobb játéka az első rész:) Még szép, hogy kell REmake :)
1.
1.
gamerman15
jobb ha minden marad a régiben.nem kell ide remake.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...