CES 2012: Így fut a Skyrim a Razer tabletjén

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 13.
  • Videó
Link másolása
Az idei Consumer Electronics Show egyik nagy bejelentését a Razertől hallottuk: a Project Fiona egy igazi gamer tabletnek ígérkezik, ráadásul olyan címekkel is elboldogul, mint a The Elder Scrolls V: Skyrim. Nem semmi élmény a kezünkben terelgetni a Bethesda szerepjátékát.

Még idén érkezik a Project Fiona tablet, a Razer legújabb üdvöskéje - ahogy arról beszámoltunk, ára 1000 dollár alatt lesz. Van elég szufla a kicsikében, elvégre egy i7-es processzor hajtja. Most végre mozgás közben is megcsodálhatjuk, hogy mire képes: a tesztprogram a tavalyi év egyik legtutibb szerepjátéka, a Skyrim. A CES-en élőben is ki lehetett próbálni. A játék 1280*800-as felbontással szaladt, és csak néhány framerate-problémáról számoltak be a kollégák.

25.
25.
Richi12
#24: bocs! tényleg gta 3
de az is jó game
24.
24.
vaszika
#22: San Andreas ios-re?Linkelnel?Nem inkabb gta 3?
23.
23.
Giggsy
#22: Tekintve, hogy a PSV tele van fizikai gombokkal, és kizárólag a játék irányítására kialakított érintőfelülettel, így naná, hogy jobb az irányítás rajta. Akármilyen jó egy okostelefon, vagy egy tablet, ott az irányítás a játék képéből vesz le, ráadásul az iránygombokon kívül max négy funkciógombot tudnak úgy kihelyezni, hogy azért lássunk is valamit a felületből. Márpedig ha az irányítás megfelelő, akkor már lehet komolyabb játékokat is gyártani a készülékre, amíg nem, addig nem érdemes. Hogy az általam felsorolt játékok közül melyek lesznek PSV-re azt nem tudom, de elnézve a konzol tudását, biztos teljesebb játékokat készítenek majd rá, mint az okostelefonokra. Félre ne érts, fizikailag persze, hogy képesek lennének azok is futtatni szuper játékokat, de az irányítás túlságosan behatárolja a dolgot.

A 3D játék alatt pedig nem magára a játék megoldására gondoltam, nem a grafikára (tehát nem oldalnézetes, mint az Angry Birds, hanem olyan mint bármely FPS, kalandjáték, RPG stb) Ilyenek futtatása annyira meghajtja a grafikus magot is, hogy a 2D játékokhoz képest lefeleződik az akkuidő.
22.
22.
Richi12
#21: az apple termékeket csak példaként említettem meg természetesen nem csak annak van elég erős gépe
és ne állítsd h psv-n ezek a játékok vannak
a 3d játék pedig annyira nem általános h ahhoz mérd a játékidőt
és igenis vannak jó játékok ios-ra mint a most kiadott san andreas
vagy a gangstar rio vagy shift 1,2 (aminek van olyan grafja mint gépen)meg a többi nfs, real racing 2, fifa 12, infiniti blade, dead space,
és én személy szerint szeretem az irányítást is
21.
21.
Giggsy
#18: Egy: nem az Apple termékei vannak csak a világon, szóval ha az almás céget megemlíted, illene az androidosokat is. Kettő: mondj már csak egy igazán komoly játékot érintőképernyős kütyüre. Komoly játék alatt én olyanokat értek, mint Mass Effect (a teljes, nem a iOs-re kiadott rajzfilm cucc) Battlefield, FIFA, Skyrim, stb. Ezekből csak lebutított cuccok vannak (ha egyáltalán vannak) mert az irányításukat érintőképernyőn lehetetlen rendesen megoldani.

Amúgy 3D játékot játszva nem lennék olyan biztos benne, hogy az iPad nagyon sokkal tovább bírja, mint egy notebook. Ami az általános tudást illeti, azért az asztali gépek és notebook-ok még jóval előrébb járnak, mint a táblagépek, az már más kérdés, hogy nem mindenki használja ki az összes funkciójukat.
20.
20.
dareal
#12: az biztos, hogy egy ilyen játék esetén 1 max 2 órát bír. főleg ugye, hogy i7 proci.
normál használat mellett (netezés stb, mint átlag táblákon) sokkal többet bír, mint egy noti, azonos felhasználás mellett.
19.
19.
dareal
#10: beépített gps, tokok által helyzethez mérten használhatóak.
pl ha túrázni mész, viszel egy víz,por,ütés ellen védő tokot, ha aktív melóra számítasz, akkor billes tokkal mint egy notin, írhatsz vakon.
a legtöbb mindent elvégezheted, amit notival tudsz megcsinálni. csak kisebb, mobilabb, kompaktabb.

reggel klotyón olvasok vele, notival picit kényelmetlen lenne :) számtalan ebook van felmásolva, az is kényelmesebb. jóval könnyebb akárhol magadnál tartani mint a notit.

de tényleg a mobilitás és a mellette nyújtott funkciók azok, amik kényelmessé teszik.
18.
18.
Richi12
#13: Én játszok olyan könnyen és szerintem egy iPad simán bírja tovább mint egy "noti"
ami azt illeti vannak igenis komoly játékok tabletre is és telóra csak kell elég erős gép hozzá mint az ipad 2 meg iphone 4/4s de még ipod 4 is simán viszi ugyanazt és 60k ér megkapod és azon se csak játszani lehet hanem mindent tud amit egy notbook és még talán többet is
ez a gép nagyon is jó ötlet de ennyit nem ér ha csak játékok futnak rajta
17.
17.
markoci555
ejj, a technológia ez jobb mint a gépem
16.
16.
Robbie17
#14: És gondolom 3DS meg isteni.......
15.
15.
thernielle
#14: Te voltál a krampusz érveléstechnika órán, hülyegyerek? :) A Psv egy fasza kis gép lett, ahogyan ez a razor is az. Az hogy sokan bem fogják tudni megfizetni és irigységükben fórumokon trollkodnak az nem a gyártók hibája :)
14.
14.
jszili32
#13: Jah igazad van, hogy nem fognak okostelcsora hyper-szuper jo játékokat kiadni az irányitás miatt, de a PSV is egy kalap szar.
13.
13.
Giggsy
#6: Azért megnézném, hogy mikor játszol te olyan kényelmesen egy androidos, vagy iOs-es kütyün, mint egy PSV-n... A mobil játékok rákfenéje még mindig az érintőképernyős irányítás, amit eddig nem igazán sikerült jól eltalálni, márpedig amíg ez nem változik, igazán komoly játékok nem lesznek rájuk. Persze vannak már direkt okostelefonokra való kontrollerek, de akkor meg már ott van az ember, mintha hordana magával egy játékgépet is a telefon mellett.
12.
12.
Stranger
#9: Nem hinném, hogy ebbe beletudnak szorítani egy komolyabb aksit. Lehet, hogy van jó szolgáltatása, de az ára miatt tudjon is valamit...
11.
11.
Gurren
ez a gép játékon kívül minden másra használható, amire egy átlagos tablet? nem kicsit jó cucc lenne, ha a két kontroller lecsatolható lenne róla és használható lenne sima tabletként.
10.
10.
Veldspar
#9: "egyéb szolgáltatások"

Én ilyen handheld platformok terén eléggé nem vagyok képben, a kedvemért megemlítenél párat ezekből az egyebekből?
9.
9.
dareal
#5: tábla jóval mobilabb, mint egy noti. aksi jóval tovább bírja. az egyéb szolgáltatásokat ne is említsük.
8.
8.
dareal
tableten ritkán játszom, de ez azért érdekelne. tablet jó dolog, kb 2 éve használok táblákat, azóta szinte nem is használtam notit (konkrétan nem is emlékszem, hogy mikor használtam utoljára).
csak játék miatt bullshit.
7.
7.
The Lone Drow
#4: A videóban is elhangzik, hogy a gép határait feszegeti az ultra high grafikai beállítás, ha visszaveszed csak sima highra, szerintem gond nélkül elbírja :)

#6:
Én is pont ezért nem vagyok biztos abban, hogy kell-e nekem a Vita..
6.
6.
ATi0021
#1: Jelenleg még a PS Vitában is kételkedem, hogy megéri-e. Amikor kijött a PSP, mobilokon csakis JAVA játékok voltak, amik messze nem értek fel a PSP-vel. De most, hogy van iPhone, meg Androidos csodagépek nem vagyok benne biztos, hogy jó vétel.

A Razer gépet illetően 250 ezerért veszek egy igazi gamer notebookot is. Megjegyzem ennél olcsóbban is vannak elég jó gépek.
5.
5.
Stranger
Kérdés, hogy a hordozhatóság ér-e ennyit. Én is szívesen játszanék Skyrimmel egy hosszú vonat út alatt... Ja, akkor ott van a laptop és még a képernyő is nagyobb? Nem sok értelmét látom...
4.
4.
Raatkainen
Tényleg, nagyon fasza 20 fps-el játszani...
3.
3.
Terawatt
Ha ingyen megdobnának titeket vele istenítenétek. :) PSV nem fog neked így futtatni semmit, max csak könnyeben hordozható, de ez a cucc is simán befér a táskádba.Drágának drága de nem is nekünk találták ki.
2.
2.
giga321
1.
1.
Genki
Teljesen felesleges, és drága cumo.... Ennyiből simán veszek egy PSV az kisebb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...