Komoly bajban lehet a Sony

  • Írta: InGen
  • 2012. február 4.
  • Biznisz
Link másolása
Ha Kaz Hirainak nem sikerül megfordítania a dolgokat és újra nyereségessé tenni a céget. Ez mondjuk nem túl meglepő, Hirai viszont élete legnagyobb kihívásával néz szembe, és elmondása szerint csak az egyik probléma jön a másik után, s távol az alagút vége.

A Sony új elnök-vezérigazgatója (még nem, de hamarosan) Kaz Hirai komoly feladat elé néz: meg kell fordítania az egész céget, és újra azzá tenni, ami miatt a 80-as, 90-es években megszerették a vásárlók. A cél egyértelmű: újra profitot kell termelnie a vállalatnak. De ez nyilván nem lesz valami könnyű feladat.


"Úgy gondoltam, hogy a PlayStation üzletág megfordítása lesz karrierem legnagyobb kihívása, de úgy néz ki, hogy mégsem" - nyilatkozta Hirai, majd még hozzátette: "Egyik probléma jön a másik után". Ja, meg még azt is hozzátette, hogy: "Szent sz*r, most mit tegyek?"

Látható tehát, hogy némileg Hirai is megrettent az előtte álló hatalmas feladattól. De a folyamatok már részben elkezdődtek: a hamarosan-új-vezérigazgató már elmondta az alkalmazottaknak, be kell fejezni a múlt sikerein való lovaglást, és újra csúcs felhasználói élményt kell nyújtani a vásárlóknak.

37.
37.
p3ti
Annyira rá feküdtek erre a 3Ds szarra hogy hihetetlen ..... utóbbi 1 évbe 3-4 ismerősöm vett magának új TVt , és lett volna pénzük a 3D tvre , mégsem azt választották , hanem egy sima síkképernyős 1080Ps Tv-t ... Sztem nagy bukta lett ez az ág , az hogy moziba meg nézi az ember a 3Ds filmet az meg teljesen más.
36.
36.
cannondale
#35: Tízmilliárd $ lehet a Panasonic vesztesége
Rosszul megy a tévés üzletágnak, a vezérigazgató vállalta felelősséget, de nem mond le.
35.
35.
Freed
#34: Ez így is van. a konzol elég szép számban fogy, viszont lássuk a sony tvket. Méregdrágák és még a gagyibb változatoknak is eléggé borsos áruk van. Samsung, LG stb ugyan az a kategória mégis olcsóbb egy jó pár ezerrel.
34.
34.
Vopesz
Azért az ne felejtsük el, hogy a Sony nem a playstation miatt van szarban, hanem a tv/video részleg úszott be nagyon.
29.
29.
Mortician
#27: Nem ritka az, hogy valaki egy adott cím miatt vesz konzolt. Utána majd jön a többi.
21.
21.
Henry82
Nem akarnék beleszólni a Sony üzletpolitikájába, de ha mondjuk nem lennének mindig három lépéssel lemaradva a konkurenciától, nem ezen kellene most agyalni.

A PS3-at kb egyidőben kellett volna kihozni az Xbox360-al, most nem itt tartanának és ha jól emlékszem, nemrég nyilatkozta valamelyik vezető féleség, hogy a következő generációval is utolsóként fognak kopogtatni az ajtón, hát ezzel a hozzáállással nem lesznek piacvezetők az tuti.
Mondjuk nem is nagy baj, a Microsoft egy sokkal dinamikusabban fejlődő, innovativabb cég, ha a Sony nem tud mellette helytallni, nincs is létjogosultsága ott lenni.
20.
20.
p3ti
#16: Igen , igen , ebben igazad van . Mondjuk én most csak a konzolos részét emeltem ki , nem tudom hogy a TVkel és a többi cuccal hogy állnak . De mivel eléggé sok felé terjeszkednek műszaki cikkekkel , ezért rengeteg konkurenciába botlanak .
19.
19.
Elyas
nem értem ezeket az embereket: míg nem híresek és sikeresek addig alig kérnek pénzt az adott szolgáltatásért (jelen esetben ugye a ps konzol-ról) de amint sikeresek lesznek egyből emelik az árakat (igaz hogy a minőséget is) és csodálkoznak hogy nem veszik a válság idején -.-'
Legyen olcsóbb de hozzák a minőséget is, és ez nem egyszerű dolog. (Ne az legyen mint a COD al ,hogy évről évről ugyan azt adják ki minimális változtatásokkal sokkal drágábban)
16.
16.
tattoo.ink.
#14: az mind igaz amit irsz,de szerintem a sony-nál nemcsak a ps3 miatt van a probléma,ugyanis a sony rengeteg terméket gyárt.és hiába gyúrnak a konzoliparba egy kis municiot,csak lyukakat tömködnének.nekem xboxom van de szeretem a sony-t.volt ps1-em ps2-öm.sajnálom hogy ilyen helyzetben vannk
15.
15.
metercsiken
Remélem sikerül nekik kilábalni ebből a nehéz helyzetből!
Szomorú lennék, ha nem így történne!
14.
14.
p3ti
A PSVbe feccelt energiát fordíthatták volna arra is hogy olyan jó exclusive játékokat fejlesztettek volna mint az Uncharted , god of war, heavy Rain , killzone stb. . Pl. jó magamból ki indulva , azért vettem ps3mat mert meg jelent a Gran turismo 5 , és mivel hatalmas rajongója voltam a sorozatnak , egyszerűen nem bírtam ki hogy ne játsszak vele. De ahogy telt múlt az idő , kezdtem fel fedezni a többi "csak" PS3mas címet mint pl. a Little Big planet 1+2 , és hatalmasat szólt benne a 4 Player Co-op , majd god of war 3 aminél egyszerűen le voltam nyűgözve a grafikai látványtól , és a sajátos brutális hangulatától . Szóval arra akarok ki lyukadni hogy a legtöbb embernek a mostani generáció előtt ps2je volt(nekem is) , és nagyon szívesen játszanának a régi játékokból 1-2 folytatást , ami elég vonzó cím lenne arra hogy az emberek vegyenek egy ps3mat . És eléggé bosszantó hogy csak arra képesek hogy csináljanak 1-2 HD remaket a mostani gépekre , ami természetesen nem rossz , de már le járt dolog ... Remélhetőleg fel lendül a Sony , nagy potencia van a ps3ba , és ezt illene ki használni .
13.
13.
shatterhand
#12: annyiban igaz,hogy könnyebben veszik meg
de ott is van ám sírás,hogy drága a játék (enkik is!:)
12.
12.
Folti1985
#4: Amíg a komolyabb fogyasztó országokban gondolok itt Nyugat európai országokra USA Japán stb. a gyerekek simán összeszedik a spóroltból azok akik meg dolgoznak pláne a gépekre valót addig nem fognak lemenni az árak. Sajnos.
10.
10.
kharami
#4: Ebben teljesen igazat adok neked! Méregdrágán adják az új konzolokat és manapság is látok egynéhány barmot apróneten illetve expresszen 75 80 ért árulni x360 at 250gb vinyóval.....! Nem minden a drága a több bevétel, hanem olcsóból sokat elv!
5.
5.
jookrisztian
Vagy felvásárolja a Microsoft!!!
4.
4.
shatterhand
az első playstationre mindenki emlékszik, nem?
E3as kiállítás. Sega bemutatta a saturnt ,meg a jó vastag árcéduláját. Felment a sony és bemutatta a playstationt, barátságos áron. Na onnantól kezdve a sega süllyedt mint a titanic (pedig a saturn jó gép volt, sajnáltam is eladni). Ps2 már kicsit dúrvább áron indult, de a dreamcastre olyat vert tudásban,hogy eleve siker lett. A box meg nem csak többet tudott, de szintén drágán indult.
És a ps3 már eleve a legdrágább gépként kedzte. Psp-ről nem is beszálve.

Ideje volna normálisabb árakon kiadni új konzolt. A vita is úgy indult,hogy ólcsó lesz és nem lesz olyan mint a psp, hogy drágán indul és sokáig tart míg végre viszik.
Ehelyett megint kiadnak egy ugyanolyan drága kütyüt. De minek, meg kinek?
2.
2.
Raam989
Egy statisztika szerint a vállaltok életében nagyjából 7 év siker és 7 év sikertelenség váltogatja egymást. Remélem nemsokára itt a sikertelen évek vége és a Sony új erőre kap. Nagy kár lenne, ha becsődölne...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...