HWSW: Nincs többé Sony Ericsson

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 17.
  • Hardver
Link másolása
Valamivel több mint tíz év után véglegesen véget ért a Sony és az Ericsson vegyesvállalatának pályafutása: a Sony az előzetes megállapodásnak megfelelően kivásárolta a svéd gyártót a cégből, írja nagytestvérünk, a HWSW. A Sony első okostelefonja a szakítás után tavasszal érkezik.

A héten száz százalékban a Sony tulajdonába került a japán óriás és az Ericsson által 2001-ben közösen létrehozott, mobiltelefonok és kapcsolódó tartozékok gyártására szakosodott Sony Ericsson. A Sony összesen 1,05 milliárd eurót fizetett a partnercég üzletrészéért cserébe, a vállalat a kivásárlás után nevet vált, és Sony Mobile Communications néven folytatja tovább, az anyacég leányvállalataként.

A Sony Ericsson valamivel több mint 10 éve, 2001. október 1-jén kezdte meg a működését azzal a céllal, hogy a Sony szórakoztatóelektronikai tapasztalatait egyesítse az Ericsson távközlési know-howjával. Az évek során a Sony legtöbb brandje átszivárgott a mobilpiacra, például a Walkman, a Cyber-Shot, a PlayStation és a Bravia és az együttműködésből több sikeres, a piacon útmutató készülék is született. Az együttműködés az évek során azonban komoly áldozatokat is követelt a felek részéről, mivel a veszteségeket az anyavállalatoknak kellett finanszírozniuk és a Sony Ericssont többször is fel kellett tőkésíteni, ami egyre kevésbé tetszett az Ericssonnak.

A Sony első "saját" telefonja az Xperia S lesz - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

20.
20.
TEEBEEX360
#19: Ennyi! De én igazából attól gyengülök ám be mikor mindenkinek Iphone 4 van a kezébe! Akárki akármit mond az egy divatmobil. Erősnek erős? A ló...szt. Rohadtul de nem erős ha a hardware-t megnézzük. Pláne az ára miatt. Amennyibe az Iphnoe kerül abból már veszek egy Samsung Galaxy S2-őt. Oda vissza szo....tja az Iphone-t hardwareileg.


19.
19.
Giggsy
#18: Köszönjük a témához abszolút nem értő egyén hülye hozzászólást. Az Android nem instabil (csak hogy tudd, a legfrissebb felmérések szerint az iOs-en az alkalmazások nagyobb százalékban szarják össze magukat, mint a droidon...) Az Android egy 1 Ghz-es 512 Mega RAM-os telefonon már igen ritkán akad meg (mondjuk ha több alkalmazás is fut egyszerre... a multitasking mennyire is szar az iOs-ben?) nem beszélve az igazán brutál kétmagos erőgépekről (Sensation, SGS2, Galaxy Nexus). És az Apple mióta tesz brutál hardware-t a telefonba? Nézd már meg, hogy milyen az iPhone 4S mondjuk a vele egyidőben bemutatott Androidos kütyükhöz. Lehet jól van optimalizálva, de egy 180 ezres telefonban attól azért legyen már az elérhető legerősebb hardware! És az iOs is akad a régebbi telefonokon (lehet emlékezni, mikor az iOs4 megjelenésekor a frissítés használhatatlanná tette az iPhone 3G-ket) Szóval gratulálok a minden hozzáértést nélkülöző hozzászóláshoz.
15.
15.
Rayzax
#10: külsőre gondoltam :D
14.
14.
SwordFish
Nekem örök életemben Sony Ericsson-om volt. Én már undorodok tőle :D most lesz lassan 2 éves az x10-esem de már nagyon utálom!! Galaxy S2-re gyüjtök
12.
12.
kecskemeti95
akarom mondani a play vonal felé
11.
11.
kecskemeti95
Elég nehéz lessz a Sony-nak szerintem, mert az alsó és középső kategóriás okostelenfonok piacát uralja a Sam sung a premiumot az Apple és a Samsung galaxy s2 se rossz . De ha az xperia plya vonal indulnának el akkor saját maguk konkurenciája lennének mert ott a PS Vita .
10.
10.
Dogmatix
#9: meg kicsit komolyabb hw van alatta :D
9.
9.
Rayzax
#8: lehet hogy csak én látom, de szerintem ez a telefon egy az egyben olyan mint a samsung galaxy S2, csak nincs meg alul a középső gomb, meg felülre nem samsung van írva.
8.
8.
drakecsaj
Ha tényleg ilyen lesz az első Sony teló, hát akkor az nagyon szépre fog sikeredni...csak győzzük majd kicsengetni az árát :D

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-ion?cc=us&lc=en#view=overview
7.
7.
Giggsy
#6: Eeeeh... Szerinted az Xperia Play az mi, ha nem PlayStation Phone?
6.
6.
leviske
Tehát ledőlt az utolsó gát is a Play Station Phone előtt. Most már nincs más dolgunk, csak várni.
4.
4.
Mateclus
3.
3.
Giggsy
Szó nincs róla. Ami miatt a Sony-nak szüksége volt/van az Ericsson-ra az a szabadalmi portfólió. Részint ezért is nem kapják ők is az idióta pereket a nyakukba az Apple-től. Tekintve, hogy az Ericsson mobilkommunikációs szabadalmi portfóliója kizárólag a Nokia-hoz és Motorola-hoz mérhető, így az egymilliárd Dollár nem is olyan nagy összeg érte. Ráadásul állítólag a sikertelenség egyik oka, a két cég közötti kooperáció viszonylagos alacsony hatékonysága volt, ezzel ezt a szempontot is kihúzták. Én kíváncsi leszek, hogy mire megy majd a Sony az Ericsson nélkül, de az fix, hogy ha az összes telefonjuk olyan undorító lesz, mint az Xperia S, akkor nekem az X10 lesz az utolsó készülékem a gyártótól.
2.
2.
Nem, majd ettől mennek csődbe :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...