Közösen építene konzolt az Apple és a Valve?

  • Írta: fojesz
  • 2012. április 17.
  • Pletyka
Link másolása
Vad pletyka látott napvilágot, indítsuk vele a napot: a hírek szerint az Apple és a Valve fejesei a múlt héten nagyszabású találkozón vettek részt, azonban nem egyszerű gyárlátogatásról volt szó, állítólag a két cég közös erővel szeretne betörni a játékkonzolok piacára.

Egyelőre sejtelmünk sincs arról, hogy mi igaz a hírekből, és mi nem, de az biztos, ha az Apple és a Valve összeállna egy közös projekt erejéig, az az évtized egyik legfontosabb híre lenne. A tipikusan pletykákat közlő, de olykor pontosan informált Cult of Mac értesülései szerint az Apple vezérigazgatója, Tim Cook a múlt héten Washingtonba látogatott, ahol a Valve székházában találkozott Gabe Newell-lel.

Nem egyszerű gyárlátogatásról van szó, a hírek szerint a két cég azt tervezi, hogy közös erővel törnek be a játékkonzolok piacára. Úgy tűnik, elsősorban az Apple tervez "teljes rohamot" indítani a nappalikért folyó harcban, ennek a részeként készülhet el a régóta pletykált, Siri hangvezérléssel és iTunes-integrált, érintikijelzős távirányítóval érkező Apple HDTV, amit egy új, Kinect-szerű technológiával is felvértezett, szintén Apple név alatt futó játékkonzol is kiegészítene. Utóbbi elkészítésénél (például a kezelőfelületnél) működhet közre a Valve, a megjelenése az év végén várható.

Bár az infók csak pletykák, az tény, hogy régóta hallani olyan szóbeszédet mindkét cég háza tájáról, mely szerint a konzolok felé vennék az irányt. Hamarosan új belépővel bővül a piac?

Köszi, Donpedro!

38.
38.
greenmelon
#37: "Aki egy olyan cuccot szeretne ami működik "out of the box" normálisan"

Idézem magamat!
37.
37.
volkornka
Érdekes lenne. Szerintem nem tenne jót a konzolpiacnak.
36#: a ,,haterek,, problémája az, hogy ezek a készülékek egyszerűen gyengék az ár/érték arányban, csupán egy státuszt vásárol meg a vevő, arról hogy neki ilyenje van, és ő ezért valamivel több sokak szemében. Magyarul a sznobok veszik meg a ,,haterek,, szerint. Én nem tartom haternek magam, mert nem érdekel a cég, de valamilyen szinten egyetértek ezzel.
36.
36.
greenmelon
#35: "Továbbá abba is érdemes belegondolni, hogy nem mindenki geek, nem mindenkit érdekel, hogy mi van a dobozban, hogy meg lehet-e haxolni és hogyan. Ezek az átlag júzerek: akik egy dolgot akarnak: élvezni a szolgáltatást/terméket"

Ez az a rész amit a haterek mai napig nem képesek felfogni... Aki egy olyan cuccot szeretne ami működik "out of the box" normálisan, az rögtön a marketinggépezet agymosott zombija.
35.
35.
Nebuloid
#34: Az Apple nem akar mindenkinek terméket eladni. Direkt ez az üzletpolitikájuk, hogy ők prémium terméket értékesítenek. Pont azért veszik meg az emberek mert akarnak egy kis "luxust". És nyilván nem megfizethetetlenek a termékei, különben nem adnának el egy darabot sem. Továbbá abba is érdemes belegondolni, hogy nem mindenki geek, nem mindenkit érdekel, hogy mi van a dobozban, hogy meg lehet-e haxolni és hogyan. Ezek az átlag júzerek: akik egy dolgot akarnak: élvezni a szolgáltatást/terméket - és az azáltal jelzet valós vagy valótlan társadalmi státuszukat. Belőlük van több, a cégek nekik akarnak elsősorban eladni - pláne az Apple, aki direkte a "legyen szép/legyen egyszerű" felfogásban készít termékeket.

Ne magadból indulj ki, mivel nem te vagy a célcsoport.
34.
34.
samatagrav09
Ez akkora lehúzás lesz rekord az biztos gondolom a kontroleren a gombokat i segyesével 10 dódóért vedd meg
31.
31.
DanielMcBas
én tuti hogy megvenném azt a konzolt ha lenne :D
30.
30.
Nebuloid
#29: Most nézem csak ezt a Pippint, bevezető ár 599 USD '95-ben. OMYGOD!!! Nemcsoda, hogy nem kapkodták el.

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Bandai_Pippin
29.
29.
M.invisible
Meglátszik nem hallottak még sokan a "Pippin" nevű gépről, ami az első Ps idejében készült. Apple - Bandai termékként. Elég rövid életű lett, egyrészt ára, másrészt meg az akkori konkurensek (Psx, Sega Saturn) miatt.
100%, hogy nem menne bele mégegyszer egy ilyen versenynek sem nevezhető baklövésbe az Apple, ha valamit megjelentetnének, akkor az biztos, hogy piacképes lenne.
A másik dolog meg az, hogy a Valve pár napja kiadott egy nyilatkozatot, miszerint a titokzatos hardver nem egy konzolt takar, hanem egy augmented reality szemüveget, amit persze játékokhoz szánnak. Természetesen a pakliban az is benne van, hogy csak terelnek.
28.
28.
BrendOoN
Tegyük fel a Valve kiad egy konzolt: az 120 ezer fele lenne. De ha ezen rajta lenne az a kis alma is akkor az már minimum 200 ezer lenne...
26.
26.
szcsaba1994
Hatalmas lenne. Az Apple és a Valve profizmusa összeállna akkor abból rossz dolog nem sülhetne ki. Csak az ára, de a minőséget meg kell fizetni.

Az App Store még nem lenen képes több 10milliós játékforgalmat is lebonyolítani a mostani forgalma mellett. Erre lenen ott a Steam
25.
25.
greenmelon
Na megjött a sok okos hater. :D
23.
23.
Nebuloid
Nem hiszem, hogy a Sony ki fog lépni. Legalábbis most biztosan nem. Még egy "gen" simán van bennük, és lássuk be hogy egyszerűen még nincs annyi konkrét infónk egyik next gen konzolról sem, hogy érdemben lehessen latolgatni az esélyeket.

Vitatkozunk továbbá itt arról, hogy milyen alapokra épít az adott gép: ez annyira baromi mindegy egy átlag játékosnak, hogy csak na. A tartalom fontosabb, mint a hardver. Hiába van nemt'om milyen gépem, ha nincs rá jó játék.

És még azt is figyelembe kell venni, hogy mindenki ökoszisztémát épít: ergo a teljes otthoni szórakoztatást akarják uralni. Az MS-nél komoly hírek járnak erről, az Apple sem véletlen fészkelődik ilyen téren csak úgy mit a Sony is. Mindegyiknek több eszköze van (vagy lesz) amiket összekapcsolhatsz otthon majd. A Nintendo az egyetlen "kakukk tojás", de ők meg a Nintendo, ők mindig is más utakat jártak, azért életképesek.

Szóval koránt sincs még ez az egész lejátszva, sőt, a konzolok és a "gaming" avagy inkább a "home entertaiming" csak most kezd majd el igazán virágozni.

Csak egy dolog biztos, a konzol megszűnik létezni eddigi fogalmaink szerint.
22.
22.
Kumite
#16: Ezeket én is tudom, de az érdekelt volna, hogy a játékszegmens hogy teljesít, melyik részleg hozta össze azt a 6,5 milliárd dollár veszteséget 1 év alatt.

Azt biztos, hogy a 3 nagy konzolgyártó közül a Sony lépne ki legelőször a piacról a jelenlegi álláspontok szerint. Ezt a kijelentést csak arra alapozom, hogy a Nintendo az Nintendo, az ő távozásuk a legesélytelenebb (nem N fanként is ezt vallanám), a Microsoftnak pedig van miből önteni a pénzt a negyedévente összekapirgált 5 milliárd dollár nyereségből. A Sony már nem biztos, hogy megteheti, hogy évekig csak égeti a pénzt kivárva az áttörést, ahogy az MS tette az első XBox-szal vagy teszi most is a Bing-gel vagy a WP7-tel. Bár gyorsan hozzáteszem, hogy a Sony kilépése is igen igen erősen valószínűtlen.
Előbb lépnek ki a handheld piacról, ha a Vita nem indul be, mint a jól teljesítő (?????) otthoni konzolpiacról.
20.
20.
ReNegAdE
#16: Ha ezt írtad volna válaszként az előbbi kérdésemre korrektebb lett volna minthogy le fanboyozol!Hidd el,felfogtam volna!;)
19.
19.
ReNegAdE
#12: Semmi fanboyság nem volt a kérdésem mögött!Csak egy egyszerű kérdést tettem fel!Ja és köszönöm hogy elmagyaráztad az irónia jelentését!Ma is tanultam valami hasznosat!;)
18.
18.
Tokodboy
Sony biztos nem lép ki. Ha annyira szarban lenne és nem érné meg a konzol akkor ilyen időben minek jött volna ki a vitával? Amikor az okostelefonok és tabletek is jók már játékra?
17.
17.
Tokodboy
Mi a fenének.
Ugyanazt a technológiát eladnák 3szoros áron mint a többi konzol gyártó.
Apple mindig azt csinálja.
16.
16.
#14: Annyit tudok, hogy immár 5. vagy 6. éve negatívban vannak és a tavaly előtti 4 milliárd dolláros veszteség után sikerült most egy 6.4-es mínuszt termelniük. Gyanítom, ha bejelentik az új konzolt azzal a részvényesek a PS3 várható élettartam rövidülése miatt (is) negatívan fognak reagálni, pláne ha kiderül, hogy teljes egészben egy x64 platform lesz az új gép. Azzal szerintem a lelkét veszítené el a sony (bármennyire is zsákutca a cell). Állítólag a TV részleg is bukás, szóval ott is leépítések / piacszűkülés várható. Most küldenek el 10'000-embert, szóval sok a gonosz felhő. Ebben a konzolgenerációban elveszítették az egyeduralmi pozíciójukat ( mondhatni elbukták ezt a generációt ) és ha az Apple + Valve betör, könnyen meglehet, hogy még annyi sem marad nekik. Viszont 3 immár szinte teljesen PC alapokra épülő "konzolra" szerintem nincs szükség és ha menjen valamelyik, vagy menni fog valamelyik akkor csak a sony-t tudom elképzelni !
15.
15.
BloodyDeath
Az remek....és miretek lesz a neve ApVa? áááááááááááá dejó lesz nekünk heheh jöhet, majd Amerikában jó lesz erre felé biztos, hogy nem ilyen ország körülmények között. Neeeem baj maradok a sony-nál meg az ms-nél, ami így is huzos, de azért még ugy ahogy megfizethető.
14.
14.
Kumite
#12: A Sony márpedig tényleg úgy tűnik, mint akinek lassan reszelnek... Nem tudom, hogy a játékrészleg mennyire pluszos / mínuszos, nem láttam még erre vonatkozó lebontást, de ha valakinek van egy URL-je friss adatokkal, azt szívesen fogadnám.
13.
13.
Kumite
Igazából korábban:

* PS1-N64-Sega Saturn idejében 144 millió gépet adtak el

* Ps2-GameCube-XBox-DreamCast idejében 205 millió ment el

* jelenlegi generáció: Wii-PS3-360 idejében 225 milliót eddig és még nincs vége egyik ciklusnak sem, simán el fogják érni a 240-250 milliós határt ugyanannyi idő alatt, mint az N64 idejében a 140-eset.

Azaz ha belépne egy új szereplő, akkor a piaci szereplők kb visszalépnének a 15 évvel ezelőtti szintre, vagy talán, ami még jobb nekik, a 10 évvel ezelőttire.

Érdekes lesz látni, hogy mi lesz ebből mind rövidtávon, mind hosszútávon. Az Apple részéről logikus lépés újra megpróbálkozni az otthoni konzolok piacával, bár nem értem, hogy a Valve hogy kerül a képbe, hiszen az Apple-nek megvan a saját Steam-je az AppStore formájában, milyen pluszt tudna nekik adni a Valve, ami nincs még nekik? Bár egy "Apple Steam Box" ütős lenne, ami vinne minden Steamen és iTunes-on elérhető tartalmat, egy fedél alá hozva...
12.
12.
#6: ajjaj, fanboy alert ! :)

"Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom. Az irónia eszköze lehet a szokásostól eltérő kontextus, kiejtés vagy más akár nem verbális gesztus is."

Forrás: Wikipédia ( Csak, hogy ne Smitteljem el a dolgot :)
11.
11.
adye
#9: Arra céloztam, hogy őket IS remélem, hogy ki akarják szolgálni. Nyilván sokkal több a casual játékos, de ha még mindig csak ők lennének a célközönség nem hiszem, hogy indokolt lenne egy asztali konzol piacra dobása almáéktól.
Mindig is közel álltak a szívemhez az apple termékek, az én igényeimet ők szolgálják ki a legjobban. Nagyok kíváncsi vagyok, hogy milyen innovációt fognak hozni ebben a szegmensben.
9.
9.
Nebuloid
#7: Ja, nyilván hard core gamerből van több mint casuaból, hogy rájuk legyen érdemes építeni. :S
7.
7.
adye
Kíváncsian várom, remélem, hogy a hardcore réteget is meg kívánják célozni a kezdeményezéssel. Elvégre a casual-okat tökéletesen kiszolgálja az iOS platform.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...