Activision-Blizzard részesedést adna el a Vivendi

  • Írta: InGen
  • 2012. június 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Activision-Blizzard többségi tulajdonosa, a francia Vivendi újabb adag részvényt adna el a holdingcégből, vetették fel egy felsővezetőknek tartott összejövetelen. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Vivendo mindent el akar-e adni, vagy csak tovább csökkentené a részesedését.

A következő hónapokban dől el, hogy a Vivendi teljesen, vagy csak részben adná el az Activision-Blizzardban meglévő 61%-os tulajdonrészét. Ez volt az egyik tanulsága annak az összejövetelnek, melyet a Vivendi tartott saját felsővezetői részére Korzikán. Nem ez lenne az első eset, hogy a francia cég Activision-Blizzard részvényeket adna el: 2011-ben már 427 millió dolláros tulajdonrészt értékesítettek, azonban a Vivendi 61%-kal ezután is többségi tulajdonos maradt a holdingban.


A Vivendi ezzel a lépéssel készpénzre váltaná az összes, vagy bizonyos mennyiségű tulajdonrészét, amivel továbbra is magasan tarthatná hitelértékelését. Az Activision-Blizzard a Vivendi tulajdonában álló negyedik legnagyobb cég, amely a becslések szerint jelenleg 13,4 milliárd dollárt ér, tavaly 4,76 milliárd dollár bevételt termelt, és részvényeinek ára 4,5%-kal ér többet, mint egy évvel ezelőtt. Ezen kívül az Activision-Blizzard volt a Vivendi második legdinamikusabban növekvő cége a brazil telefonszolgáltató GVT mögött.

Londoni elemzők szerint nem a legjobb stratégia hosszútávra nézve egy egyszeri nagyobb eladás, szerintük a Vivendinek jobban átgondolt stratégiára lenne szüksége az Activision-Blizzarddal kapcsolatban.

6.
6.
Nem hülyék ezek, tudják jól, hogy idén nagyon felfut a Blizzard, aztán kipukkan a lufi és újabb tíz év, mire megint előjönnek valami fantasztikus dologgal ... :DDD
4.
4.
abydos
#3: Ha eladja, lehet lemegy azonnal az értéke, de szerintem is jól jársz :D
3.
3.
Quent1n
Ha eladják azonnal bevásárlom magam :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...