A Blizzard szerint is katasztrófa a Windows 8

  • Írta: InGen
  • 2012. július 27.
  • Hír
Link másolása
Tegnap úgy látszik Gabe Newell elindított valamit, amikor kijelentette, a PC-s játékfejlesztők, hardvergyártók, és konkrétan a Valve számára is borzalmas következményekkel fog járni a Windows 8, ugyanis a Microsoft igyekszik zárttá tenni az operációs rendszert. Rob Pardo egyetért.

Gabe Newell a Microsoft alkalmazásboltját hozta fel elsődleges példaként, amikor tegnap arról beszélt, hogy minden PC-s játékfejlesztő és hardvergyártó számára katasztrofális eredményeket fog hozni a Windows 8. Szerinte a Microsoft zárttá akarjá tenni az operációs rendszert, mikor a PC mindig is a nyíltságról szólt - Newell a Linuxban látja a megoldást.


Ma erre válaszol Rob Pardo, a Blizzard legendás designere is közölte Twitteren: a Windows 8 katasztrófa lesz mindenki számára a PC-s területen, és a Blizzard sem örül neki. Dicsérte Newell szavait, bár a Blizzard egyelőre nem vázolt fel alternatív megoldásokat a "katasztrófa" elkerülésére.

80.
80.
Normen1976
#77: Fenéket, senki sem mondja hogy ettől debil lennél (mármint az értelmesebbje)… Node... én magam is nagyon nehezen szántam rá magam a cserére. A Vista-t nagy ívben kerültem és bíztam a jó öreg XP-ben. Aztán amikor végre rászántam magam és az XP-m Win 7-re cseréltem 64 bites változatra, az első néhány óra után nagyon bántam, hogy nem tettem meg előbb :). Csak simán a cserétől 5%-al lett gyorsabb a gépem, a stabilitásról és használhatóságról már nem is beszélve. Azt sem tagadom hogy szebb lett a dolog, és ez is tetszett.

Azért talán neked is érdemes lenne cserélni, hidd el jó az XP, de a Win 7 sokkal jobb, gyorsabb, szebb, stabilabb feltéve ha valóban "erős" géped van hozzá ahogy mondod. NEm kötelező váltani, de ajánlott mert nem vesztesz vele csak nyersz. Nem árt a jövőre is gondolni, mert sajnos az XP-vel már nem nagyon lehet a jövőre építeni.
79.
79.
Skyer
#77: Ha viszon van erő a gépedben, miért nem win7-et használsz? Sokkal stabilabb, mint az xp.
78.
78.
randall13
#77: Hát, van más észérved?
77.
77.
daenath
#73: A gepem nem gyenge, fater nincs, es meg verpistike se vagyok, es megis XP-t hasznalok! Akkor ezek szerint idiota debil vagyok hogy 2012-ben meg ezt mereszelem hasznalni.
76.
76.
hahota
#72: Az, hogy valakinek az esztétika is fontos, az csak az egyén stílusának cizelláltságát mutatja. Ha neked elegendő egy olyan felület, az pedig a te ismérved. Nagyjából ennyi.

A cikkhez: az IOS-hez hasonló zártság egy bizonyos szűk rétegnek megfelelő is lehet. De egy már van, még egy nem kell. Sose értettem, az EU őket miért nem támadja, miért csak az MS-t. Az biztos, ez úgysem kivitelezhető az EU törvények miatt.
75.
75.
randall13
#74: Fogd már fel, hogy nem ezzel van a baj -.-"""
74.
74.
Fronter
#69: Nem lesz zárt rendszer. Hülyeségeken elmélkedtek. A Windows 8 mindent tartalmaz amit a Win7. Problem?
73.
73.
randall13
#71: IOS-re nem is látsz sok játékot...

#72: Akkor mér nem Windows CE-t használsz? :\ Az XP ha nem is rossz, de egy elavult rendszer és a 7-es méltó utódja. Anno én is nehezen váltottam (a rendszerigénye miatt), de hamar rájöttem hogy hülyeséget csináltam. Azok használnak XP-t, akiknek
1) gyenge a gépük (1 magos proci, kevés RAM)
2) apunak megfelel az XP, pistike meg nem ért a telepítéshez.
Aki egyik kategóriába sem esik bele, ott már tényleg elgondolkodtató, hogy minden rendben van-e a fejekben.
72.
72.
droland1978
Windows XP fapad.

Ha valaki egy operációs rendszert a kinézete alapján minősít, azzal magát minősíti. Pl. a Windows CE (nem a WM-ről beszélek) rendszer a máig a legstabilabb Windows rendszer a világon (kell neki tán 4 mega ram, hogy elinduljon?). És ha valamit lehet mondani az az, hogy annyira fapad, hogy még.

Ennyi. Ezt a win8, 9, 10 sem fogja űberelni... lehet neked cuki muki ŰBERFASZA KIRÁLY CSILLI VILLI átlátszó ablak, hullámzó háttér. KI NEM FOSSA LE? De most őszintén?

UI: Windows 7-et használok abszolut TELJES MINIMÁL grafikai beállítással (tehát no aero, no kinézet, alap windows 2000-res megjelenés). Akkor az én Windows 7em egy fapad? A te windows 7ed meg a király? Dehát ugyanaz a rendszer? Vagy akkor mitől fapad egy rendszer?
71.
71.
droland1978
Gyerekek, tehát a BLZ szerint a Windows 8 azért lesz borzasztó, mert első lépés lesz a zárt operációs rendszerek felé, akkor az IOS már eleve egy borzalmasan rossz rendszer? Ez aztán a logika...
70.
70.
Skyer
Problem, winfags? :D:D
69.
69.
ProEvoFan2
#68: Ember, itt nem arról van szó h jó a W8, vagy nem jó, esetleg neked tetszik vagy nem tetszik.
Hanem zárt rendszerré akarja tenni a MS az egészet.Olyant vagy hasonlót akar tenni, mint az XLive-al x360ra...
Ha innen nem érted h miről szól a dolog, akkor az sajnálatos...
68.
68.
Fronter
Szerintem meg jó a Win8, és leszarom más véleményét!
67.
67.
markoci555
62-es, fapados és ciki???Ez alatt mit értesz?Azt hogyha valakinek xp-je van akkor ki kell nevetni és az már lejárt?Mert akkor nyugodtan kinevethet a világ de én még mindig az xp-t tartom a legjobbnak
66.
66.
Normen1976
Én szeretem a Windows rendszereket. Talánettől még nem vagyo sem troll, se bűnös, elítélendő lélek. Valószínűleg életem végéig (ami már nincs túl messze) ezeket fogom használni. Persze vannak kihagyható elemek. Anno a 98-at nem cseréltem le nagyon sokáig, csak az XP SP1 megjelenésével lett lecserélve. A Vista is kimaradt az életemből. persze szándékosan. Semmi bajom, hátrányom nem lett abból hogy kihagytam. Csak előnyöm :D. A Win 7 nagyon jól sikerült szerintem, friss még annyira, hogy jó pár évig ez ketyegjen a gépemen. Ahogy kinéz a dolog a Win 8 is kimarad az életemből, mint a Vista :). No és ?. Majd jön a Win 9 :D. Vagy ki tudja, végre lesz egy mások oprendszer, ami alternatíva lehet at otthoni felhasználóknak. De ha mégsem, nekem megfelel az MS terméke is ahogy az elmúlt évtizedekben megfelelt.
65.
65.
Dosi
#57: igen a paint miatt szeretjük a windózt :DDD

nekem is kellet regelni, mert amiket olvastam :D nem maradhattam ki belőle
viccet félretéve

Az xp-t mai napig látom gamer embereknél? kőkorszaki, amatőr lúúzer.... hogy fapados? és? a legtöbb mai játék simán megy rajta. dx10 meg dx11 ide vagy oda azért az a 150mb rendszermemória mindig kevesebb mint a win 7 homepremium 600-650-e (: vagy az ultimate 1,5gb-ja. nálam már fut xp lassan 2 éve gondtalanul. A win7-et meg pakolgathatom újra(fél évente), jó ezt használom többet, ezt buherálom!!! (SC2 meg D3 sajnos csak ezen fut) sz*r meglepetés volt, mindegy is. Linux is van, amin Wine-nnal a legtöbb program és game lazán elfut. Win8: "jó, nem shit" bizonyos keretek között. Fura, mert nincs start menü, lehet rá varázsolni akinek nem jön be a csempe. Egyébként a Metro miatt nincs itt szükséged rá mert tulajdonképp az "asztalon" van minden ikon csoportosítva. Szóval én sem mondom, hogy áttérek. Majd ha kiforr az egész Win 8 mizéria, és kijönnek az UEFI-s alaplapok, talán (igaz a Linuxot ezzel akarja kizárni az M$, így magánál tartja a játékszolgáltatókat és lenyúlja azt a 25-30%-ot....).

De ugye ha a Valve, EA, Blizz és társaik azt mondják köszönjük nem kérünk belőle....akkor valamit valamiért elv lesz...Valljuk be azért az a Valve-os "Gőzgép" sok játékot tud eladni, rengeteg akció (mikulás, halloween, "most ilyen kedvem van akció" keretében) és így jó bevételt hoz a konyhára a kiadóknak is (EA-nek, meg számos másiknak)!!! Vagyis igen nagy "hatalma" van Gabe-nek( egyébkén trégóta tervezi h beteszi lábát a Linuxra). Igaz a Blizz játékokat csak battle.net-en tudod megvenni, de ha egy ekkora ember megszólal akkor bizony elgondolkozik rajta ő is....

Melyik a stabilabb? hmmm....jó kérdés arra szavaznék(függetlenül attól h kinek mi jön be): Linux és Mac. Win-ből meg az amelyikkel szépen bánnak (: Egy régi gépre felpakoltam a legújabb Win 8at (1,8 ghz 1magos, 512mb rammal rendelkező, nvidia titan 200as *.* videókártyával ellátva). Most lehet arcosharconak tűnök, de lazán elfut rajta! Netezésre, filmezésre(nem HQ,HD) tökéletesen megfelel ennyi hardware-rel alatta. Egy idősebb embernek tapasztalataim szerint, bőven könnyebb kezelni, mert minden ott van előtted. Nem kell keresgélni, ott van egy 200x200as ikon (vagy amekkorát akarsz, igaz 1280x1024 alatt nemi akar menni a metro rajta :/ ), katt és már minden szupergyors, mióta van ilyen preview azóta azok a változatok vannak a gépen(mindig a legújabb)! és no problem vele. Azért az a live jó is valamire, bejelentkezel és meg is van az összes beállítás, minden; kb mint chrome/firefoxban a szinkronizálás... Valamire talán mégis jó lesz ez a Win 8 :D (attól eltekintve, hogy még egy nadrágot leakar rántani a népről)

Bocsánat a hosszú kommentért! :/ [PS3 :D]
63.
63.
daenath
#62: "Windows XP 2012-ben már fapados és kicsit ciki."
Sebaj, szegyenlem is hogy mai napig azt hasznalok, tenyleg ciki rad nezve, hogy marhasagokat irsz, de megprobalok (sok Xp tarsamal egyutt) nem forgolodni almomban hogy ciki vagyok :P
62.
62.
galmat
A Windows 8 ultra gáz, kipróbáltam a preview-t, de nagyon nem jött be.
Windows 7 atom stabil (sokkal stabilabb, mint az XP), gyors, jól néz ki.
Windows XP 2012-ben már fapados és kicsit ciki.
61.
61.
Wolf 359
Nem tudom, bárkinek is feltűnt-e, de Nevellnek és Pardonak nem az a gondja a Windows 8-cal, hogy szar (mindig lefagy, ocsmány a Metro vagy mittudjamén), hanem a Windows Store, ami gyakorlatilag ellehetetleníti a fejlesztőket azzal, hogy 30 %-ot lecsippent a nyereségükből (állítólag). Ezenkívül idővel a Steamet és társait is tönkre teheti... Legalábbis Windowson.

A Windows 8 nagyon szép, és jó, nem shit, nem igazolódott be az, hogy jó Windowst szar Windows követ, és mivel a Windows 7 jó volt, ezért a Windows 8 szar lesz..... Nem ezzel van a gond...
(Igaz, a Metro helyett inkább a start menüt kellett volna valamiféleképpen továbbfejleszteni - esetleg úgy hagyni - az asztali PC-kre szánt W8 verziókban. Bár én nem nagyon használok start menüt... X))
60.
60.
samatagrav09
Remélem még néhányan összefognak és megszorongatják az M$ tökeit és akkor csinálnak valami normálisat.
#45 szerintem ps3 jobb ingyen multi jó exkluzívok
59.
59.
hedzsooo
#54: Abba is volt Start menu, csak alapbol nem latszik egybol benne. Szerintem is tokre felesleges meg a Win8, plane abban a formaban, amilyen a BETA volt belole...
58.
58.
markoci555
teljesen igazuk lehet, egyetértek velük
57.
57.
randall13
#55: Egy játékportálon mégis mit vártál, a Paint miatt szeretjük annyira? :D
55.
55.
KhamÛl
Hát úgy látszik hogy tényleg nem sok jót fog tartogatni a Microsoft-nak ez az új rendszer! A nagy cégek lejáratókampánya elindult (megjegyzem jogosan) és ahogy a Newell-ről szóló cikk kommentjeit olvastam sokan (elég sokan) csak a játékok miatt használják a Microsoft operációs rendszerét! Pedig akkor ha a nagy cégek elfordulnak a Windows-tól akkor tényleg nem lesz nagy jövője! Azt hiszem ha ez így megy tovább akkor nagyon gyorsan el fog készülni az a bizonyos Windows 9. Szerintem ez a 8-as Windows hasonló halva született próbálkozás lesz mint annak idején a Vista volt 2006-ban!
54.
54.
Elyas
tény hogy a win8 szar... nincs start menü se ha már itt tartunk... bár én csak a bétaverziót probáltam
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...