Game Boyra is megcsinálták volna a Diablót

  • Írta: fojesz
  • 2012. október 13.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy szabadúszó újságíró ír könyvet a Blizzard North pályafutásáról, és mint olyan, az alkotás nem lesz szűkében az érdekes háttérsztoriknak sem. Az egyikből például kiderül: a Blizzard Game Boy Colorra is meg akarta csinálni a Diablót, ám a magas fejlesztési költségek miatt erről végül letett.

Stay Awhile and Listen címmel ír könyvet a Blizzard North és a Diablo-sorozat történetéről David Craddock, szabadúszó újságíró. A szerzemény a jövő év elején lát napvilágot, addig viszont kapunk majd egy fejezetet előzetesként, és olyan apró-cseprő sztorikat is megoszt az író, amiket a kutatásai során hallott.

Game Boyra is megcsinálták volna

Craddock elmondta: a Diablo II befejezése után a fejlesztőcsapat két részre bomlott, az egyik rögtön a kiegészítő, a Lord of Destruction fejlesztésének vágott neki, míg a másik ötletelni kezdett egy új címhez. Megint más fejlesztők kisebb, két-három fős brigádokat is alkottak: ők voltak azok, akik kisebb projekteket hoztak volna tető alá.

Ilyen lehetett volna. A képet a Joystiqtól loptuk.

Az egyik a Diablo Game Boy-változata volt, a Diablo Junior címen emlegetett fejlesztést Game Boy Colorra, illetve Game Boy Advance-re készítették volna el attól függően, hogy utóbbi piaci részesedése mekkorára nőtt időközben. A Junior egyjátékos módra volt kihegyezve, és a Diablo előzményeit mesélte el; érdekesség, hogy a játék három Game Boy-kártyán jelent volna meg, mindegyik játszható karakter egyet-egyet tudhatott magáénak.

A játékot végül a viszonylag magas fejlesztési költségek miatt kaszálták el.

Jöhetett volna még egy kiegészítő a Dio II-höz

Craddock egy másik érdekességet is megosztott. A Blizzard North a Lord of Destruction befejezése után egy másik kiegészítő fejlesztésén is elgondolkodott, ami elsősorban a játék multiplayerének bővítésére koncentrált volna; az ötletek szerint a guildek külön találkozóhelyet kaptak, ami egyúttal bankként is működött, ide bárki berakhatta a megtakarított aranyát. A kiegészítőről végül lemondtak a készítők, Craddock szerint ekkor született meg az elhatározás, hogy tovább kell lépni a harmadik rész felé.

3.
3.
DollSyndrome
#2: Jaj bocsi :$ HUUUUUUUUUU DE KÁÁÁÁÁÁR, pedig olyan kíváncsi lettem volna rá :(
2.
2.
deathdave42
#1: naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
1.
1.
DollSyndrome
Szerintem nem vesztettünk semmit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...